Hechtingsproblematiek, trauma en de inzet van je hond

  Hecht je maar aan niemand, 

  van hechtingen krijg je littekens.

Geaccrediteerd bij AKR voor 20 punten. Onder ID nummer: 548866

Deze training bestaat uit 3 lesdagen waarbij u als deelnemer meer inzicht krijgt in wat trauma is en welk effect het heeft op het brein en de verschillende gehechtheidsrelaties. Als deelnemer leert u meer over de effecten van complex trauma en welke impact het kan hebben op verschillende leefgebieden, zoals het dagelijks leven en het aangaan van relaties van uw cliënt met hechtingsproblematiek en/of trauma. U als begeleider van deze cliënten leert hoe u uw hond hierbij kunt inzetten.

Deze training bevat niet alleen maar theorie; er zullen ook momenten zijn van zelf ervaren, oefeningen en gezamenlijke gesprekken over het onderwerp, dit alles samen met uw hond. Aan het einde van de training hebben de deelnemers kennis en handvatten opgedaan rondom trauma en is er meer inzicht verkregen over hechtingsproblematiek, een trauma sensitieve samenleving, en hoe u uw hond hierbij kunt inzetten.


Vooropleiding :

-HBO denk en werk niveau

-Basis kennis theorieën AAI en mens - dier relaties

-Iedereen die gerote affiniteit met honden heeft

-Affiniteit en / of werkzaam met kinderen

-Affiniteit / werkzaam in de jeugzorg, scholen, coachingpraktijk

-Motivatie om je te verdiepen in hechtingsproblematiek bij kinderen

-Je dient te beschikken over een intrinsieke motivatie om je te verdiepen in lichaamstaal en inzet van de hond in AAI

-Je wilt je constant blijven ontwikkelen en verdiepen in het aai vlak

-Je bent leergierig

-Je bent bereid om je zelf uit te dagen door nieuwe en onbekende vaardigheden aan te leren en uit te proberen.

Wil je in aanmerking komen voor AKR punten dan dien je al geregistreerd te staan in het AKR als coach, therapeut leerkracht want dat betekent dat je al voldoende vooropleiding hebben op het gebied van AAS. 

Geïnteresseerde cursisten die niet aan deze eisen voldoen kunnen deze cursus wel volgen maar ze kunnen niet geregistreerd worden in het AKR, het betreft nl. een nascholing en geen opleiding.

Literatuur:

Bij deze cursus krijg je GRATIS het boek Emoties zien bij honden! 

Verder is er nog verplichte literatuur: 

Doggytaal - Lili Chin, 

U hond fysiek en mentaal in balans deel 1 - Sam Turner, 

Van kwetsbaar naar litteken - Nicole Vliegen. 


Docenten:  

Suzan Vlaming-Kikkert en José Arkink


Investering: 

De cursus kost 450 p.p. exclusief BTW, inclusief lesmateriaal, lunch en het boek Emoties zien bij honden. 


Data en locatie

Try - out:  31 mei, 1 juni en 5 juli HSVA, Amersfoort VOL!!!

16, 17  en 24 november 2024. Loactie Alphen aan de Rijn


Inschrijven: Door een e-mail te sturen naar clinidogs@gmail.com

Uw docent Jose Arkink

Mijn naam is Jose Arkink, ik ben getrouwd met Emiel en samen hebben wij 3 biologische kinderen. Naast onze biologische kinderen delen wij ons leven en hart met nog 6 kinderen die door allerlei omstandigheden niet meer veilig thuis kunnen wonen.

Binnen ons gezinhuis krijgen deze kinderen de mogelijkheid om veilig op te groeien en mogen ze zich ontwikkelen tot wie ze mogen zijn met al hun kwaliteiten.Naast mijn werk binnen ons gezinshuis heb ik verschillende opleiding gevolgd rondom het gebied van coachen/behandelaar ( kindercoaching met hond, Dai de basis opleiding, cref behandelaar, cref emdr ) en opleidingen rondom trauma, hechting en het kwetsbare kind.. (kinder psychologie, trauma en hechting) 

Ik vind het heerlijk om met mijn honden en mijn paard aan het werk te zijn.

Verder heb ik als hobby het fokken van een nestje Labradoodles hoe fijn is het dat ik deze pups de eerste 8 weken de veiligheid, ruimte, geborgenheid en ontwikkelingskansen te geven die onze gezinshuis kinderen niet hebben gekregen bij hun geboorte..

Binnen ons gezinshuis makenwe veel gebruik van onze honden Zuzz en Toozz. Ze zijn een enorme meerwaarde in het regulieren van emoties, leren van grenzen herkennen, samenwerken, vertrouwen opbouwen, verantwoordelijkheid nemen en alles wat er nog meer voorbij komt. Tevens zie ik steeds vaker binnen allerlei settingen waar kinderen verblijven met een hechtingsproblematiek ( pleegzorg, gezinhuishuizen, crisis plekken, speciaal onderwijs ) dat daar een hond aanwezig is. Hoe mooi zou het zijn dat er binnen deze settingen en binnen de settingen zoals groepswoningen, behandelplekken etc. de hond nog gerichter in gezet zou kunnen/mogen worden. 

Dit is iets waar ik hopelijk aan bij kan gaan dragen door het geven van deze cursus.