Interne trainingen

Wij schrijven de handleiding voor uw hond!

Bij een interne training verblijft de hond zonder zijn eigenaar bij Clinidogs en wordt er gedurende zijn/haar verblijf iedere dag een paar keer met de hond getraind om bepaalde vaardigheden - naar wens van de eigenaar - aan te leren.

Blijf op de hoogte van onze interne honden door onze facebook pagina te volgen.Interne training voor de jonge en / of emotional support hond (in opleiding)

Wanneer je overweegt een ( emotional support ) hond als pup aan te schaffen adviseren wij je een interne training van de pup op leeftijd van 8 weken.

Een goede start voor jouw pup, geen slapeloze nachten, een pup die de basiscommando's kent, bench getraind en zindelijk is.


Voor wie is een interne training geschikt?

Voor mensen die uit ervaring weten hoe intensief de eerste weken van de puppytijd is, maar ook voor de onervaren puppyeigenaar.

Tevens voor gezinnen die beginnen aan een emotional support hond, of mensen die wegens omstandigheden zelf niet in staat zijn om hun pup de juiste socialisatie en training is de eerste en belangrijkste weken mee te geven.

De gevoeligste en belangrijkste periode voor een pup is de periode tussen 7 en 12 weken. Juist dan is het belangrijk dat de pup in een veilige setting, zeer veel positieve ervaringen opdoet tijdens zijn socialisatie.

Wij bieden de pup dagelijks nieuwe prikkels aan en trainen de pup tot een stabiele hond. In deze periode is een goede, effectieve en consequente training en aanpak sturend voor de rest van het leven van uw hond.

Je ontvangt om de dag een verslag van de belevenissen van jouw pup, met foto’s.


Een hond die intern wordt getraind bij Clinidogs leeft gewoon bij ons in huis. Dit maakt dat de training op maat is en je hond gelijk went aan de huiselijke situatie. Diverse malen op een dag zal de hond worden blootgesteld aan diverse prikkels.. Je hond wordt op positieve wijze gestimuleerd gewenst gedrag te vertonen.FAY

Onze eigen honden worden ook opgeleidt tot emotional support hond en om mij als trainer op diverse gebieden te kunnen helpen.


Lees over de opleiding en training

van onze eigen hond Fay op haar

Blog therapiehond fay.


Een inkijkje bij de interne training van emotional support hond Dio


Blog Therapiehond Dio in opleiding


Voordelen van Interne training door Clinidogs

-de hond zit bij ons in huis (in tegenstelling tot in een kennel)

-de hond maakt kennis met diverse prikkels

-de hond wordt op positieve wijze begeleidt en beloond voor gewenst gedrag

-de hond is in professionele handen

-je ontvangt een trainingsplan na de training

-je wordt bij de interne training van uw hond betrokken,

-zelf kun je tijdens de interne peroide, onder begeleiding ook met uw hond trainen

Heb je interesse in een interne training voor je hond, neem dan contact op met Clinidogs.