Om föreningen

Historia

Föreningens namn är RBF Skövdehus nr 13.Mellan 1966 och 1968 byggdes de 13 husen i vår riksbygge-förening som består av 189 lägenheter totalt.Området var tidigare en bondgård och den gula villan nordöst om föreningen, kallad "Prinsen", var då mangårdsbyggnad. Idag används villan för barn med olika funktionsnedsättningar.

Renoveringar

2006, Stamavloppsbyte med nya kök från grunden. Helt nya badrum som är kaklade. Nya toaletter, handfat och badrumsskåp. Ny dusch eller badkar. Utöver detta installerades nya säkerhetsdörrar.
2010, fick samtliga lägenheter nya fönster och ny balkongdörr/altandörr.
2010 / 2011, renoverades gemensamhetslokalen med tillhörande kök. Nyrenoverat relaxutrymme med bastu, bubbelpool, duschutrymme.
2011 ,Utförs en renovering av tegelfasaden. Luftavfuktare har installerats i torkutrymmen i tvättstugorna för att spara el.
2013, Utvändiga sopnedkast har tagits bort. Sopor får boende slänga i containrar som är utplacerade. Nya entréer har byggts upp på 7 hus, totalt 21 entréer.Ny asfalt på uppfartsvägen vid garagen. Ny asfalt utanför hus 2, mellan hus 4 och 6, mellan 8 och 10 och slutligen mellan 12 och 14. Dessutom har parkeringarna delvis asfalterats om och lagats.
2019, Avfallscontainrar ersätts av underjordsbehållare.

Tvättstugor

Det finns fem stycken tvättstugor inom området. Tvätt-tider bokas på låstavlan utanför respektive tvättstuga.De är belägna i hus 2, 4, 8, 12 och 14. Din entrényckel passar endast till källardörren i det hus där du har möjlighet att tvätta.Medlemmarna i hus 2, 16 och 18 tvättar i hus 2Medlemmarna i hus 4 och 6 tvättar i hus 4Medlemmarna i hus 8, 20 och 22 tvättar i hus 8Medlemmarna i hus 10, 12 tvättar i hus 12Medlemmarna i hus 14, 24 och 26 tvättar i hus 14

Fördelning av lägenheter

1- r.o.k 6 st2-r.o.k 42 st3-r.o.k 120 st4-r.o.k 21 st

Förråd

Till varje lägenhet finns det ett källarförråd. I källaren finns även ett matförråd till samtliga lägenheter.Vill du som medlem hyra ytterligare ett förråd än det som tillhör din lägenhet kontakta Riksbyggen.

Att bo i bostadsrätt

För en bostadsrättsförening finns det två lagar som har stor betydelse. Det är Bostadsrättslagen (BRL) och Lagen om ekonomiska föreningar (FL). Dessa lagar kompletteras av föreningens stadgar som är föreningens egna ”lag”.
Föreningsstämman är föreningens högsta beslutande organ. Till föreningsstämman kan du även komma med egna förslag till beslut genom att lämna in motioner, som skall vara inlämnade senast den sista juli varje år. Mer information om föreningsstämman hittar du här >>I informationsbladet "Att bo i bostadsrätt" får du en bild av de villkor och regler som gäller för dig som medlem i en bostadsrättsförening.

Blanketter

Riksbyggen har ett antal blanketter (klicka här) för bl.a. privat överlåtelse, uthyrning i andra hand och autogiro.

Grillning

Det finns speciella grillplatser på området som kan användas. Grillning är inte tillåtet på balkong eller altan annat än med elektrisk grill. Röken & oset från kol -eller gasolgrill skapar olägenhet för grannar.Tillbaka