VÄLKOMMEN TILL BRF ROSENHAGA! Senast uppdaterad 2023-12-06


Styrelsens Fortlöpande Arbete 2023–2024 – Kontinuerliga Framsteg och Förbättringar

Du hittar alltid information under respektive huvudrubrik på sidan av hemsidan.


Aktuella åtgärder och pågående arbeten:Vi kommer att tillhandahålla mer detaljerad information om varje punkt så snart de är klara. Vi önskar er alla en trevlig dag.


Styrelsen informerar: För att ta reda på vilka personer som utgör styrelsen eller för att komma i kontakt med styrelsen, vänligen klicka här. 

Nyhet 26/11

Kära medlemmar på Rosenhaga

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som deltog i årets föreningsstämma. Det var också glädjande att se deltagande från några av våra yngre och nyare medlemmar. Er närvaro är av stor vikt för en utvecklande och framåtriktande förening. Vi uppmanar alla medlemmar att vara aktiva genom att skicka in era idéer eller dela med er av er specifika kunskap och utbildning. Om du vill bidra till föreningen, tveka inte att kontakta oss genom mejl till styrelsen. Er input är ovärderlig.

Ordningsregler för tvättstugan: Klicka här

Vi vill även informera om några viktiga uppdateringar av tvättstugeregler och ordningsregler. Tyvärr har vi sett en ökning av orena tvättstugor där dammfiltret i torktumlare inte har rengjorts och kläder med oljor har tvättats. Detta är oacceptabelt då det resulterar i stora omkostnader för föreningen och kan leda till ökade avgifter för varje medlem. Vi uppmanar därför alla att vara noggranna och följa reglerna. Om du är osäker på hur du ska rengöra tvättmaskinen och torktumlaren, var vänlig kontakta styrelsen via mejl så hjälper vi gärna med instruktioner.

Uppdatering för parkeringstillstånd 2024

En annan viktig uppdatering gäller parkeringstillstånd. Tyvärr har vi fått information om att vissa boende hyr ut parkeringstillstånd till andra boende på både storegården och kilbacken för en lägre avgift än den som gäller hos Wilhelm. Därför har styrelsen beslutat att från och med 2024 kommer varje lägenhet endast tilldelas ett parkeringstillstånd istället för två. Det kommer fortfarande att finnas möjlighet att få ett extra parkeringstillstånd om det finns fler bilar i hushållet. Ansökan om ytterligare parkeringstillstånd kan göras genom att skicka ett mejl till styrelsen där du anger namn och registreringsnummer för bilen.

För ytterligare information:

Vid användning av företagsbil måste du kunna bevisa att du är förare genom att ha nyckeln till bilen.

Om du har två bilar och garage tillåts endast ett parkeringstillstånd.

Motioner:

Vi är glada att informera er om en ny utveckling gällande motioner inom föreningen. Framöver kommer det att finnas en extra flik på vår hemsida där ni kan hitta information om motioner som har fått bifall och som för närvarande bearbetas av styrelsen. Detta initiativ syftar till att skapa en öppen och transparent kommunikation kring de förslag och idéer som medlemmarna har lagt fram.

Vi kommer att ge er mer detaljerad information så snart allt är fullt implementerat och igång. Detta inkluderar instruktioner om hur ni kan ta del av bifallna motioner och följa arbetet som styrelsen utför i samband med dem. Vi vill även passa på att påminna er om att ni har möjlighet att skicka in motioner löpande under året. Att kunna lämna in motioner kontinuerligt ger er som medlemmar en ständig kanal för att framföra era idéer och förslag. Detta är en viktig del av vårt engagemang för att skapa en levande och dynamisk förening där alla medlemmar har möjlighet att påverka.

Att inte begränsa motioner till bokslutsslutet möjliggör en smidigare och mer flexibel process. Det innebär att era förslag kan tas upp och hanteras så snart de kommer in, snarare än att behöva vänta till slutet av året. Detta främjar en mer agil och responsiv förening där medlemmarnas input alltid är välkommen och beaktas.

Så känn er fria att dela era tankar och förslag när de uppstår. Vi uppskattar er delaktighet och ser fram emot att fortsätta bygga en förening som speglar och gynnas av er kollektiva visdom och engagemang. Vi ser fram emot att skapa en mer interaktiv och engagerande plattform för er alla. 

Tack för er förståelse, samarbete,  fortsatta support och engagemang. Tillsammans kan vi skapa en trivsam och välfungerande förening.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen

Lathund till port- och bokningssystem

Digital Lathund till port- och bokningssystem för att läsa digital eller skriva ut finns att hämta här. 

OBS!!!Vill du ge tips, har idéer, önskemål eller förslag om hemsidan? Välkommen att kontakta ledamot Frieder Hessenmöller via mejladressen: webbansvarig@brfrosenhaga.se eller via brev i brevlådan på Rosenhagavägen 2C.