CHOROSCHOOL EPM Holanda

Bezoek onze website: www.choroschool.comDe Escola Portátil de Música Holanda (EPM Holanda) zet zich in om de Braziliaanse muziek, en dan met name de stijlen Choro en Samba, te behouden, te onderwijzen en zo ook te verspreiden en populariseren. Ook traditionele instrumenten zoals de cavaquinho (sopraangitaar/ soort ukelele) en de violão 7 cordas (7 snarige gitaar) willen wij meer bekendheid geven buiten Brazilië. Het aanbieden van lessen, masterclasses en workshops op deze instrumenten en in deze muziekstijlen is een mooie aanvulling op het huidige aanbod op muziekscholen. Ook organiseren wij concerten, culturele evenementen en rodas (jamsessies) om mensen bekend te maken met pure Braziliaanse muziek.

De lessen,workshops en concerten worden gegeven door muzikanten woonachtig in Nederland, maar ook, op uitnodiging, door de Braziliaanse meesters uit Brazilië.

Tevens organiseren wij excursies om Nederlandse muzikanten in Brazilië te laten deelnemen aan lessen, workshops, rodas en concerten.
Onze Organisatie is het eerste “filiaal” van Escola Portátil de Musica (Rio de Janeiro, Brazilië)

Wat is het verschil met gewone muziekscholen?

EPM Holanda biedt muzieklessen en workshops aan met als uitgangspunt choro muziek. De meeste muziekscholen hebben als uitgangspunt voor het leren bespelen van een instrument klassieke muziek of pop/rock/jazz. Choro biedt de perfecte basis voor alle muziekstijlen. Je leert noten lezen, akkoorden, improviseren en samenspel!!
Comments