BIOGRAFIE

MARIJN VAN DER LINDEN (Brazz Jazz)

Marijn van der Linden is geboren op Curaçao in 1981Vanaf zijn 6e jaar speelt hij gitaar, hij kreeg klassiek les van Aad Rijkee en Joachim Keppel, later ook elektrisch van verscheidene docenten aan de SKVR te Rotterdam.Op 18 jarige leeftijd verhuisd hij naar Tilburg/Goirle om te gaan studeren aan het conservatorium. Hij woont dan in bij een van zijn grootste invloeden Willem Kühne.Op 1 juni 2005 studeerde hij af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg in de richting gitaar geïmproviseerde muziek Docerend Musicus. Hier heeft hij les gehad van o.a. Peter Mingaars, Ed verhoeff, Peter Hertmans, Tom Burmanje, en Edoardo Righini. Ook heeft hij masterclasses gevolgd in Nederland en Brazilië van o.a. Luciana Rabello,Mauricio Carrilho,Jan Akkerman, Nelson Faria, Jayme Vignoli,Nelson Veras, Henrique Cazes, Randal Corsen en Lee Konitz.Hij laat zich inspireren door vele artiesten, van alle kunstvormen. Zo heeft hij al aan verschillende projecten meegewerkt waarbij muziek en andere kunstvormen werden gecombineerd. Van grote invloed op zijn spel zijn Sylvain Luc, Hamilton de Holanda, Nelson Faria, Leonardo Amuedo, Luciana Rabello, Henrique Cazes, Lula Galvão, Wes Montgomery, George Benson en nog vele anderen.

Zijn grote passie is de Braziliaanse muziek, hij heeft zich dan ook de Portugese/Braziliaanse taal eigen gemaakt en speelt behalve gitaar ook cavaquinho en Braziliaanse percussie. Paulo Prata is als een echte "samba school" voor hem geweest, en heeft dus een sterke invloed gehad op zijn spel. 

Op dit moment speelt hij in verschillende groepen en projecten, waarvoor hij zelf ook voor componeert. Het repertoire van de groepen bestaat met name uit choro,samba,jazz en wereldmuziek. Marijn werkzaam als docent gitaar en cavaquinho, onder andere op de door hem opgerichte Choroschool Escola Portatil de Musica Holanda.

Tevens is hij werkzaam als coördinator WijkMuziekSchool en WijkCultuurSchool SKVR en docent ensembles, Braziliaanse Muziekgeschiedenis en Transcriptie bij Codarts music university.

Marijn heeft gespeeld op podia's wereldwijd met o.a. Lilian Vieira, Luciana Rabello, Cristovão Bastos, Julião Pinheiro, Fulvia di Domenico, Matthias Haffner, Jonas Linnemann, Willem Kühne ,Randal Corsen,Manuel di Candinho, Ferial , Paulo Prata, Marcelo Bernardes, Rogerio Bicudo,Enrique Firpi, Hein van de Gein, Jose Lopretti, Jura Gomes, Marcelo Godoy, Alaor Soares, Edson Gomes, Julio Pimentel, banda Lobo, bloco Coringa, Jan Dumee, Remko de Landmeter, Tom Burmanje, Stephen Affear, quarteto Perere, Jurriaan Dekker, Heloise Bailão, Joris Posthumus, Nelson Latif, Solange Cesarovna, Lou Prince e.a.