De Boezeroenen

Welkom op de webstek van vzw Volkskunstgroep De Boezeroenen!

vzw Volkskunstgroep De Boezeroenen is reeds jaren een gevestigde waarde in de Limburgse en Vlaamse volksdanswereld. De groep werd opgericht in 1976 in Kuringen (Hasselt), met als doel het in leven houden en uitdragen van de Vlaamse tradities en volkskunst via volksdans en volksmuziek. Ook vandaag nog houdt de groep hieraan vast, zij het dat zij met de jaren talrijke eigen danscreaties op haar naam schreef, gebaseerd op traditionele Vlaamse danspassen, dansfiguren en attributen.

De Boezeroenen tellen meer dan honderd leden die volgens leeftijd zijn verdeeld over verschillende afdelingen, van kleuter- tot volwassenengroep, een jeugdige demonstratiegroep en een eigen muziekensemble. Meer info over de verschillende groepen vind je hier.

Naast de wekelijkse oefenstondes organiseren De Boezeroenenallerhande andere activiteiten, zoals weekends voor de verschillende groepen, een festivalreis, de jaarlijkse Meiboomplanting en - tot 2018 - tevens het Internationaal Folklorefestival Hasselt. Ook is de groep een vaste waarde in het verenigingsleven van Kuringen en Hasselt.


Contact:

info@boezeroenen.be

Volg De Boezeroenen op Facebook