Nieuws

Meespelen met Bigband Heerde? Dat kan!


Het wordt al een soort traditie voor de band: Samen een hele dag muziek maken. Zaterdag 9 december is het voor de muzikanten van BBH weer zover. Een dag die niet alleen in het teken zal staan van muziek maken, maar ook van bijkletsen, gezelligheid, ontspanning. Dit keer wil de band ook andere muzikanten de kans geven om een keer met hen mee te repeteren. Dus, heb je altijd al een keer met een bigband mee willen spelen, grijp dan nu je kans! Kom op 9 december naar de Heerd in Heerde, aanvang 13.00 uur. Voor verdere informatie en opgave: info@bigbandheerde.nl


Steven genomineerd voor de 

Vrijwilligersprijs 2023

Toen bij Big Band Heerde de e-mail binnenkwam waarin je iemand kon voordragen voor deze prijs hoefden we geen seconde na te denken. Sinds de oprichting van onze big band in 2009 is Steven Gelderman van onschatbare waarde. Waar hij kan zorgt hij voor promotie van onze big band, hij is uitermate betrokken bij continuering van de bezetting en staat ook buiten de repetities en optredens voor iedereen klaar, ook als het om zaken gaat die niets met de big band te maken hebben. Als voorzitter van onze vereniging heeft hij te maken gehad met bestuurswisselingen waardoor zijn taak zeker niet altijd eenvoudig was. Soms bleef hij tegen wil en dank zijn rol vervullen, daar waar veel leden - met goed recht - alleen komen om gezellig samen te musiceren. Niet alleen bij Big Band Heerde is Steven van grote waarde. Ook bij Wilhelmina vervulde hij meerdere bestuursfuncties en zet hij zich al jarenlang in. Vrijwilligers zoals Steven zijn de pijlers van het verenigingsleven en daarmee onmisbaar voor het culturele leven in Heerde. 

Wij zijn dan ook trots en blij dat Steven een van de genomineerden is voor de vrijwilligersprijs 2023.

Op https://www.heerde.nl/Bestuur_en_organisatie/Actueel/Nieuws/Oktober_2023/Stem_op_uw_favoriete_vrijwilliger kunt u uw stem uitbrengen (houd hierbij uw DigiD bij de hand). Stemmen kan nog tot 19 november 2023.


Vinden jullie het ook zo saai zonder piano?

Wij ook! Daarom zoeken we een pianist!

We mogen weer spelen!

Zaterdag 30 september

Heisa in Heerde

muziekkoepel centrum Heerde

13.30u & 14.30u


Deelname Bigband festival Lelystad 

26 januari 2019

Op zaterdag 26 januari vond alweer het zesde Bigband festival in De Kubus in Lelystad plaats. Big Band Heerde deed dit keer voor de tweede keer mee en mocht zelfs het festival openen. Onder leiding van de altijd enthousiaste Anne-Marie ten Heggeler werden er acht stukken ten gehore gebracht, waar onder het altijd lastige "Walkin' Tip Toe", het opzwepende nummer "Jumpin East of Java" en nog vele andere. 

Na het allereerste optreden van dit festival kon het lange wachten beginnen, want na Big Band Heerde betraden nog vijf andere bigbands het podium. Zo was Bigband Straight Ahead uit Lochem aanwezig, speelde Weathertown Bigband uit De Bilt en lieten ook onder andere de Q-buskers uit Lelystad horen dat ze mooie muziek kunnen maken.

Niet alleen het aanwezige publiek was enthousiast: ook de deskundige jury deelde alvast een klein stukje uit hun juryverslag. De jury bestond uit Sebastiaan Ohm als voorzitter, bijgestaan door Jan Wessels (bekend als trompettist en arrangeur) en Jan Oosthof (lead trompettist bij het Metropole orkest).  Big Band Heerde heeft tijdens dit optreden laten horen te beschikken over een mooie tutti-klank, waarbij er als opmerking werd geplaast dat als er zacht gespeeld wordt een rauw randje best mag worden toegevoegd aan de klank. De conclusie was dat Big Band Heerde beschikt over een mooie basis van waaruit gewerkt kan worden aan nog mooiere optredens. 

Het gehele jury verslag is helaas nog niet beschikbaar, zodra we meer weten, laten we weer van ons horen! 

Big Band Heerde & Friends

4 januari 2018

Zaterdag 10 februari is het ‘s avonds vanaf 20.00 uur in MFA De Heerd in Heerde tijd voor Big Band Heerde & Friends. De Heerdense big band neemt zelf een deel van het programma voor haar rekening en geeft volop ruimte aan muzikale vrienden. Anne-Marie ten Heggeler debuteert deze avond bij Big Band Heerde als bandleider. Haar voorganger Herman Nijkamp is één van de gastartiesten. De andere friends zijn het jonge zangtalent Milou Popping uit Heerde en jeugd big band Bing Bang uit Hengelo.

Sinds december 2017 is Anne-Marie ten Heggeler de nieuwe bandleider van Big Band Heerde. Anne-Marie (geboren in 1993) tourde in 2011 met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Benjamin Hermans langs de grootste jazzpodia van Nederland, waaronder het BIMhuis, North Sea Jazz Festival, Lowlands en Haarlem Jazz. In dat jaar startte zij ook met de jazz- en popopleiding aan het ArtEZ conservatorium in Enschede met als hoofdvak trompet/flugelhorn. Nadat ze in 2015 haar Bachelor of Music behaalde begon haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Inmiddels werkt Anne-Marie als trompetdocent bij muziekscholen en muziekverenigingen. Als dirigente/bandleider is ze werkzaam in Hengelo en Geesteren. Als trompettist speelt Anne-Marie eigen composities met haar eigen band The Uppertunes. Daarnaast speelt ze in verschillende bands en is ze regelmatig te zien in de trompetsectie van gerenommeerde formaties als het Millenium Jazz Orchestra, de Dual City Concert Band en JazzArt Orchestra.Big Band Heerde speelt een brede variatie aan bigbandwerken in stijlen als latin, pop, funk en jazz. Het publiek wordt zowel instrumentaal als vocaal vermaakt. Zangeres Christèl is een vaste waarde bij de band. De big band speelde op diverse jazzfestivals, stadsfeesten en grote evenementen een aantrekkelijk programma voor een breed publiek.

In Heerde en omstreken, maar ook ver daarbuiten behoeft Herman Nijkamp eigenlijk geen verdere introductie. Afgelopen december nam hij afscheid bij Big Band Heerde, waarbij hij in 2009 nauw betrokken was bij de oprichting. Op zijn unieke wijze heeft hij zeven jaar met veel inzet en passie gewerkt aan de sound en de kwalitatieve groep van Big Band Heerde. Stilzitten doet hij zeker niet. Als muzikaal leider is hij actief bij Big Band Allotria in Zwolle. Als vocalist en trompettist treedt hij met verschillende bezettingen op in binnen- en buitenland. De 15-jarige Milou Popping heeft zeker voor haar leeftijd al bakken met ervaring. Ze zong bij Kinderen voor Kinderen, waarbij ze uit 600 leeftijdsgenoten werd geselecteerd. Bij dit koor leerde ze veel over podiumpresentatie, microfoontechniek en het zo goed mogelijk gebruiken van haar zangstem. Ze trad op op diverse podia en vervulde haar droom om op TV te komen. In Heerde toonde ze haar talenten bij het Cambium songfestival. Met haar school zong ze in Wageningen het koningslied voor de koning en koningin. Bij het Junior Songfestival eindigde ze bij de finalisten en ze zong tijdens vier optredens mee met het Orkest van het Oosten. De Big Bang  is een big band van Muziekschool Hengelo die leerlingen in de leeftijd van 12 – 19 jaar kennis laat maken met jazzmuziek. Bij het spelen in Big Bang staan samenspel, discipline en het plezier maken in muziek centraal. De band mag zich inmiddels tot de top van Nederland rekenen.Zichtbaar genietend staan de twintig muzikanten van de Big Bang garant voor een spetterend optreden. De Big Bang nam meerdere keren succesvol deel aan het landelijke Prinses Christina Concours te Amsterdam. Drie keer waren zij te gast op het Helikon muziek jeugdfestival in Hongarije. Big Bang speelde op jazzfestivals en behaalde bij het  Internationaal Big Band Festival in Enschede al eens een eerste prijs. Bandleider: Anne-Marie ten Heggeler.Kaartverkoop

De kaarten voor Big Band Heerde & Friends kosten € 10,00 uur. Ze zijn ’s avonds aan de kassa van De Heerd verkrijgbaar en nu al bij de voorverkoopadressen:

MFA De Heerd aan de Griftstraat 8 in Heerde

Van Aarst - Televisie | Audio | Witgoed aan de Bonenburgerlaan 9 in Heerde 

Links:

Jeugd big band Big Bang op Facebook: https://www.facebook.com/179271388830852/videos/1315215928569720/

Milou Popping op YouTube:                  https://www.youtube.com/watch?v=CEgaBiOIWWU 

Nieuwe bandleider

29 december 2017

Sinds december van dit jaar is Anne-Marie ten Heggeler de nieuwe bandleider van Big Band Heerde. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Herman Nijkamp, die nauw betrokken was bij onze start in 2009. Al die tijd heeft hij op zijn unieke wijze met veel inzet en passie gewerkt aan de sound en kwalitatieve groei van onze big band. Het was voor ons een voorrecht om zoveel te hebben mogen leren van een ervaren jazztalent. En uit het oog is zeker niet uit het hart. Op 10 februari aanstaande maakt Herman deel uit van ons programma tijdens Big Band Heerde & Friends in De Heerd. Met Anne-Marie gaan we de komende maanden ontdekken of de chemie zoals we die nu al ervaren voor beide partijen genoeg voldoening biedt voor een langdurige samenwerking.

Met Anne-Marie (geboren in 1993) halen we een jonge en tegelijkertijd zeer ervaren muzikante in huis. Al in 2011 tourde zij met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Benjamin Hermans langs de grootste jazzpodia van Nederland, waaronder het BIMhuis, North Sea Jazz Festival, Lowlands en Haarlem Jazz. In dat jaar startte Anne-Marie ook met de jazz- en popopleiding aan het ArtEZ conservatorium in Enschede bij Jan Wessels met als hoofdvak trompet/flugelhorn. Nadat ze in 2015 haar Bachelor of Music behaalde begon haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Nico Schepers en Bert Joris. Inmiddels werkt Anne-Marie als trompetdocent bij Muziekschool De Sleutel in Losser en bij de Holtense Muziekvereniging. Als dirigente/bandleider is ze werkzaam bij Muziekvereniging Armonia in Hengelo,  St. Caecilia in Geesteren en jeugd big band Big Bang uit Hengelo. Als trompettist speelt Anne-Marie eigen composities met haar eigen band The Uppertunes. Daarnaast speelt ze in verschillende bands en is ze regelmatig te zien in de trompetsectie van gerenommeerde formaties als het Millenium Jazz Orchestra, de Dual City Concert Band en JazzArt Orchestra. Ook is ze actief als studiomuzikant waarbij ze ook regelmatig blazersarrangementen schrijft.

Koningsdag

16 april 2017

We zijn de website de laatste tijd een beetje uit het oog verloren.

Gelukkig hebben we trouwe volgers op Facebook die goed op de hoogte blijven van ons reilen en zeilen.

We willen ook hier niet onaangekondigd laten dat we 27 april met veel plezier spelen in De Heerd

om te vieren dat onze koning dit jaar 50 wordt.

Van harte!

30 september 2015

Een mooi artikel in De Schaapskooi van deze week over Henk en Annie Roke. Net als veel andere gebruikers van De Heerd en voorheen het dorpshuis zijn ook wij erg blij met hun werk en inzet.

Van harte gefeliciteerd!!

Heerde bruist!

9 juli 2015

Vakantie? Welnee! We gaan er nog één keer flink tegen aan. Zaterdag 18 juli spelen we vanaf 14.00 uur op het Dorpsplein in Heerde.

We werken mee aan het programma Heerde bruist! Na afloop gaan we zelf aan de bubbels om dan toch maar het begin van onze vakantie te vieren.

Open Huis Dag De Heerd

22 juni 2015

Op 1 juni opent koning Willem-Alexander officieel de deuren van de multi functionele accommodatie De Heerd. Een happening waar heel Heerde reikhalzend naar uitkijkt. Op 3 en 4 juli zijn er Open Huis Dagen in De Heerd. Zaterdag 4 juli treedt Big Band Heerde op van 12.00 tot 13.00 uur.

Langste Dagconcert

15 juni 2015

Zaterdag 20 juni speelt Big Band Heerde bij IJsselzicht in Veessen. Dansstudio Juliette zorgt er voor dat er naast het luisteren naar de afwisselende muziek ook visueel een aantrekkelijk programma is. Bezoekers kunnen tijdens en na het concert tegen een aantrekkelijk tarief genieten van een speciaal samengesteld Langste Dagmenu. Het optreden zelf is gratis bij te wonen. We spelen van 17.30 uur tot 20.00 uur. Voor locatie en informatie: www.ijsselzicht.nl

Brass en Big Band in Club Aesculaap

4 februari 2015

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde verzorgt vrijdagavond 6 maart samen met Big Band Heerde een avond met swingend repertoire. Voor de pauze is het de beurt aan Wilhelmina met bijdragen van Herman Nijkamp. Na de pauze maakt Bigband Heerde van SQ Heerde een swingpaleis. Ook spelen Wilhelmina en Big Band Heerde samen een medley van één van de meest succesvolle bands uit de discoperiode. Een avond waar de liefhebber van lichte blaasmuziek en jazz volop kan genieten!  De entree bedraagt slechts € 7,50. Een koopje voor een bruisende avond!

Welkom Marianne

30 december 2014

Nadat Sjors tijdelijk de plek van bassist heeft ingevuld, starten we in 2015 met een bassiste. Marianne Lindeboom uit Zwolle neemt op 10 januari haar contrabas mee om de vacante plek in te vullen.

Welkom Marianne! Momenteel zijn er nog 2 plekken vacant in onze bigband. We zoeken nog een trombonist(e) en toetsenist(e). Ken je of ben je iemand die dit wat lijkt? Neem dan contact met ons op.

Beer, Blues & BBQ

17 augustus 2014

Bier, blues en barbecue. Drie woorden die ons als muziek in de oren klinken. En laten we nu ook nog eens zelf muziek mogen maken! Dankzij sponsor Houtman Transport zijn wij toegevoegd aan het programma van het Beer, Blues and BBQ-festival in Heerde.Op 30 augustus spelen we van 17.00 uur tot 18.30 op het Dorpsplein. Na het optreden nemen wij ruimschoots de tijd om de kwaliteit van het bier, de blues en de barbecue zelf te ervaren. In het avondprogramma spelen 2 van onze bandleden mee met bluesband The Trabb. 

Foto's

23 juni 2014

Benno Wonink maakte schitterende foto's van ons terrasoptreden bij IJsselzicht in Veessen.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Filmpje!

12 mei 2014

Ons optreden op Koningsdag is gefilmd door Peter Beelen. Onze trompettist Theo maakte er een fraaie compilatie van. Klik hier om de video te bekijken.

Vacature bassist

26 februari 2014

Onze bassist Arie emigreert in juli van dit jaar naar Nieuw-Zeeland. Wij gaan hem als persoon, bandlid en muzikant enorm missen. Wij zoeken om deze reden op korte termijn een bassist die op zowel elektrische basgitaar als contrabas goed uit de voeten kan. Houd je er van om veelzijdige muziek te spelen en zie je het zitten om lid te worden van Big Band Heerde? Neem dan contact met ons op.

Bigbandfestival Lelystad

3 december 2013

De eerste deelname van Big Band Heerde aan een festival was direct succesvol. Afgelopen zaterdag speelden we in een goedgevulde Kubus in Lelystad 40 minuten lang de pannen van het dak. Het debuut van Christèl Wormgoor Hutabarat verliep vlekkeloos. De jury had lovende woorden voor ons en opbouwende kritiek waar we weer een tijd mee vooruit kunnen. Het festival werd gewonnen door de Basement Big Band. Achteraf bleek dat het een nek-aan-nekrace was tussen de big band uit Vollenhove en Big Band Heerde. Foto's van het optreden zijn te zien op onze Facebookpagina (ook voor de mensen die geen Facebook hebben). Ook via deze site onder "Foto's" is de Facebookpagina te bereiken.

 

Zangeres

6 januari 2014

Onze zoektocht naar een zangeres is afgesloten. Met trots kondigen wij aan dat wij Christèl Wormgoor Hutabarat verwelkomd hebben als zangeres van onze bigband. 18 januari aanstaande treden wij voor het eerst met haar op. Wij spelen dan op op het Bigbandfestival in Lelystad.

 

Bigbandfestival Lelystad

3 december 2013

Gisteravond ontvingen wij in onze e-mailbox de bevestiging dat we mee mogen doen op 18 januari 2014 met het bigbandfestival in Lelystad. Samen met de Basement Bigband, Bigband Enterprise, AMC Bigband, HAN Bigband en de organiserende bigband Q-Buskers wordt er van 12.00 uur tot 18.00 uur gemusiceerd. We kijken er naar uit!

 

Zangeres

21 oktober 2013

Big Band Heerde heeft zoals bekend een zeer breed repertoire. We hebben daarbij ook de luxe dat onze bandleider een zeer verdienstelijk vocalist is. We zijn bezig om ons nóg breder te profileren zodat we samen met ons combo een avondvullend programma kunnen verzorgen. Om voor meer afwisseling en variatie te zorgen, zijn we de zoektocht naar een zangeres gestart die af en toe een optreden met ons mee kan doen. Afgelopen zaterdag hielden we met 2 zangeressen de eerste veelbelovende auditieronde. 16 november is de tweede auditieronde. Blijf deze site volgen voor meer nieuws. Ook op Twitter en Facebook houden we u op de hoogte!

 

IJsselzicht Veessen

25 augustus 2013

De optredens lijken als rijpe appeltjes te vallen voor Big Band Heerde in 2013.

Laten we nu gek zijn op fruit en muziek maken!

Gisteren hadden we de eerste repetitie in ons nieuwe seizoen en zaterdag aanstaande hebben we alweer het eerste optreden.

Van 16.00 uur tot 18.00 uur spelen wij en ons combo bij IJsselzicht in Veessen.

We hopen op goed weer. Het is een perfecte buitenlocatie aan het water. 

 

Locatie Veluwse Waterweek

3 juli 2013

Ons optreden aanstaande zondag vindt plaats in de vrije natuur.

Samen met dansstudio Juliette uit Heerde zijn wij van 13.00 uur tot 15.00 uur te zijn bij het Pluizenmeer.

Een spetterende zondagmatineevoorstelling!