Stuff

Links naar gedeelten van de site en de daarbijhorende andere zaken. Ook het gedeelte waar je jezelf nu in bevindt staat in deze lijst:


Homepagina

De Nederlandstalige Homepagina van deze site.

Stuff

Hier vind je andere projecten zoals de volgordebeschrijver en de Competitieleer.


PRC

Informatie over de Peoples Remix Competition.


Onzin

De grootste onzin die er bestaat, veelal voetbal gerelateerd


VG Remix sites.

Ocremix

ThaSauce

Compo ThaSauce

Vgmix


Naast het Remixen ben ik ook (sterker nog: meer) bezig met andere projecten. Ik zal ze hieronder gaan noemen.

26-03-2015: Competitieleer online

Het is dan eindelijk zover, de langverwachte update van de Competitieleer. Eerder was het nog een bestand met daarin de Volgordeleer opgenomen, nu is de Volgordeleer apart genomen (deze staat al online) en is er enkel een module over Wedstrijden, Competities en het Simulatiemodel. De vrijgegeven wedstrijdsimulator uit de vorige update is het Reguliere Model dat zal worden toegelicht net als een verbeterde versie ervan welke niet online staat.

Naast de Competitieleer zelf is er ook een Extra Module met daarin voorbeelden en voorbeeldvragen met uitwerkingen. Ook is er een RAR bestand met daarin aanvullende bestanden (voornamelijk Excel Sheets). Voor vragen kan contact opgenomen worden via bambombim @ gmail.com (haal de spaties weg).

De bestanden zijn onderaan de pagina te vinden (het gaat om de drie bestanden met Competitieleer in de naam).


Update: 10-02-2015: Wedstrijdsimulator (oude versie) online

Bambombim heeft een deel van de competitiesimulator vrijgegeven. De weersimulator staat nu online. De weersimulator is een java bestand (als .jar bestand gepost) dat gebruikt wordt om te bepalen of een losse wedstrijd of een reeks wedstrijden doorgaat of niet. Dit is afhankelijk van het weer. De input van het bestand is de maand van het jaar (deze wordt automatisch ingesteld, maar kan veranderd worden), het weer van de vorige simulatie / vorige week (waarde 1-4) en het aantal simuleren duels (met een maximum van 12). Afhankelijk van de input is er een bepaalde kans op een bepaald scenario. Zo kan het niet na een zeer zonnige week ineens gaan sneeuwen. De weerscenario's zijn simpel onderverdeeld:

1: Sneeuw / winterachtig

2: Regenachtig / herfstachtig

3: Droog / lenteachtig

4: Zeer zonnig / zomerachtig

Het bestand heeft de naam Gebeurtenis.jar en is onderaan deze pagina te vinden. De computer moet uiteraard deze extensie en java ondersteunen om het bestand te kunnen draaien.

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe variant van de wedstrijdsimulator, op dit moment zijn de eerste tests gaande en de resultaten zijn veelbelovend. De oude versie zal binnenkort online komen.

Update 14-10: De oude wedstrijd simulator staat nu ook online, hierin moeten eerst de teams ingevoerd worden, vervolgens hun scorewaarden (waarde rond 3 is gebruikelijk, bij lage waarden scoren teams zelden, bij hoge waarden is iedere kans een goal).

Ook heeft het model de mogelijkheid om aanvullende gegevens in te voeren. Denk hierbij aan verlenging, uitspelen van gestaakte wedstrijd, invoeren van namen van spelers en toeschouwers. Er zijn twee varianten, een snelle variant (1 a 2 minuten voor het simuleren van een duel) en een wat tragere (10 minuten voor een duel). Als er verzoeken zijn voor andere snelheden (of vragen) dan kun je dat laten weten via bambombim@gmail.comNOSPAM (laat NOSPAM weg).

Zie de Competitieleer voor een toelichting, deze zal binnenkort een update ondergaan, waar de nieuwe simulator (waar op dit moment aan gewerkt wordt) in is opgenomen. Net als bij de weersimulator staan de .JAR files onderaan (maar nu met de naam Kansen).

Update 10-02-2015: De bestanden zijn aangepast zodat er ook text als output wordt gegenereerd. Er is nu een bestand Wedstrijdsimulator.jar met daarin de wedstrijdsimulatoren (1 snelle en 1 met een tijdsduur van ongeveer 10 minuten genaamd Kansen) en de weersimulator (genaamd Gebeurtenis). De map TXT Files moet in dezelfde map staan als de .jar files omdat het programma anders niet werkt. Output komt in die map terecht.


60 Lemmings Levels

In de RAR file Lemmings Levels - Bundeslang onderaan deze pagina zijn de levels te downloaden in INI formaat. Weliswaar zijn ze genummerd van in 2 series van 1 tot en met 30, maar de levels kunnen los van elkaar gespeeld worden. Wel is het aan te raden de volgorde aan te houden, in de tweede serie zitten een aantal levels die ook in de eerste serie zitten maar dan iets moeilijker zijn.

Er is ook een RAR file met Lemmini, de software die nodig is om de levels te kunnen spelen. Om een level te openen: open Lemmini.jar, klik op Level, Load Level en ga vervolgens naar de locatie waar de levels staan en open er één om een level te spelen. Op http://lemmini.de/ is meer informatie te vinden, credits zijn er voor dit programma. In de RAR is ook de level editor welke op http://ericenzwaan.nl/eric/lemmings/lemmix.htm te downloaden is. Deze is niet nodig om de levels te kunnen spelen, maar daar kan je zelf levels mee maken. Met dank aan Volker Oth voor Lemmini en Erik Langedijk voor de level editor.

Lemmings - Levels By Bundeslang (de levels in INI formaat)

Lemmini + Lemmix (software voor de levels)


25-11-2014: Volgordeleer online

De volgordeleer staat online. Deze theorie stond voorheen binnen de Competitieleer, maar is nu losgehaald hiervan omdat het niet direct met Voetbal, competities of simulatie van wedstrijden te maken heeft. Het gaat over het oorspronkelijke hoofdstuk 1 van de Competitieleer. Het bestand (Volgordeleer.pdf) is onderaan deze pagina te downloaden. Het computerspel Mario Kart is in deze theorie als voorbeeld gebruikt, net als de PRC wedstrijden van Ocremix.


Update: 13-11-2012: Eerste versie Competitieleer online

Hier is hij dan eindelijk, de langverwachte eerste versie van de Competitieleer. Daarin staat een groot deel van de eerste hoofdstukken, waarin voetbal in het algemeen, maar ook zaken als het indelen van competities en teams aan de orde komen. Er wordt naar de simulatiefase toegebouwd, dat is dan ook waar de demo ophoud; het simulatiemodel zit er nog niet in. Neem een kijkje door op competitieleer te klikken of kijk onderaan de homepagina.

Update: 18-10-2010: Death Rally.

Dit bestand gaat over het oude DOS racespel Death Rally. In het bestand is gekeken wat het spel doet als het aantal races naar oneindig gaat. Er is gekeken welke type auto's op de lange termijn in staat zijn om andere types te passeren. Hierbij is gebruik gemaakt van de standaard finishvolgorden van de racers (zie document). Allereerst is er grof gekeken, daarna is het wat nauwkeuriger. Er is een zeer belangrijke aanname gedaan: in plaats van de speler (als je het spel zelf speelt) is er een derde Vagabond toegevoegd. Er zijn twee situaties onderscheden: de eerste situatie waarin de Dervishes meeracen met medium en de tweede situatie met Wraiths in medium.

Niet geheel onverwacht lijkt er op de lange termijn niets te veranderen, de auto's blijven in de zelfde rangorde geclassificeerd. Voor meer informatie, kijk naar het document Death Rally.

Officiële hoofdstukken:

Update 23-10-2012. Momenteel wordt de hele theorie herschreven. Onderstaande indeling zal bij updates niet meer van kracht zijn.

Theory ZIP

Alvorens ik een uitleg ga geven wat dit precies is ga ik eerst aangeven welke bestanden er in het ZIP bestand zitten.

Hoofdstuk 1.

Hoofdstuk 1 - Paragua + Tree of Remix

Hoofdstuk 2.

Hoofdstuk 2 - Voorbeeldbestand Exel

Hoofstuk 3: De competitieleer. Versie 1, 58 pagina's.

Hoofdstuk 3 - Bijlagen (diversen).

Deze bestanden zijn door mij gemaakt (Kevin van Zutphen, Bundeslang). Gebruik deze niet zonder bronvermelding. De hoofdstukken zijn PDF bestanden.

Hoofdstuk 1 bevat algemene zaken, uitleg over de naam Bundeslang en een gigantisch vergaand fantasieverhaal, beter bekend als de Kietel Puntje (ook wel Kietelbeestjes en Puntjepuntjes) theorie, komen aan bod. De twee bestanden Paragua en Tree of Remix horen bij dit hoofdstuk.

Hoofdstuk 2 is een volgordeleer, er komt een methode naar voren om een volgorde te maken uit diverse gegevens. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om voorstellen te rangschikken. Dit kan gedaan worden naar de goedheid of de slechtheid (of zelfs het gemiddelde). Het computerspel Mariokart wordt als voorbeeld gebruikt om deze theorie uit te leggen. Een voorbeeld vind je in het bijhorende Exel bestand.

Hoofdstuk 3 is de veelbesproken Competitieleer. Daarin wordt van alles geschreven over competities, bijvoorbeeld het analyseren van wedstrijden en zelfs het voorspellen van uitslagen. Er wordt een aantal keer verwezen naar bijlagen, deze zijn bijgevoegd. De versie die op deze site staat is de eerste, in de loop der jaren zullen er de nodige updates komen van de eerste. Het is al een tijdje geleden dat ik het bestand geupdated, dit komt omdat ik nu ook bezig ben met andere projecten, waarvan sommigen gerelateerd zijn aan dit project.

Hoofdstuk 4 staat wel al online en daarin worden allerlei andere competitievormen besproken, zoals een knock-out toernooi. Ook het plaatsen van spelers en W.K. Ranking worden uitgewerkt.

Hoofdstuk 5 is er op dit moment nog niet. Binnenkort zal deze verschijnen. Het hoofdstuk gaat over schoolroosters. Blijf deze pagina in de gaten houden voor updates.

Achtergrondtheorieën.

Voor diverse delen van bovenstaande leer is wat wiskundeachtergrond vereist. Daarom heb ik een aantal bestanden als bijlage bijgevoegd met daarin wat informatie:

IKAB: Dit bevat wat informatie over optimale bestelgrootheden en logistieke problemen. Dit is niet heel erg belangrijk voor dit deel van de Hoofdstukken, maar kan zeker bij een later hoofdstuk van belang zijn. Omdat ik het bestand nu al heb is het vast bijgevoegd.

Verzamelingenleer, Logica en Algebra: Met name Algebra is belangrijk voor de competitieleer. Het factoriseren naar priemgetallen is zo belangrijk voor het opstellen van competitieschema's en er zijn zo nog wat toepassingen. Verzamelingenleer en Logica vormt ook een achtergrond die zeker van belang is.

Kansrekening en Statistiek: Dit bestand bevat wat over Kansrekenen en wat statistieken. Kansrekening is bepalend voor voorspellingen en ook statistiek kan daarop losgelaten worden. Delen van deze theorie zijn dus essentiëel.

Modellen: Om een beeld te geven is er een korte theorie gegeven over modellen. In het bijgevoegd Microsoft Visio bestand is een muziekmodel opgesteld over hoe alles gerelateerd is. Dergelijke modellen kunnen natuurlijk op meerdere manieren opgesteld worden. Deze bestanden geven aan hoe het kan.

Hieronder zal ik een aantal Projecten opsommen waar ik lang mee bezig ben geweest, maar nu niets meer aan doe.

Remixers List:

Hier vind je lijsten van allerlei Remixers. Het betreft Video Game Remixers, die deel hebben genomen aan de Ironmix, PRC, ORC, FLMC enzovoort, of gewoon leden waren van Ocremix of Vgmix en daar goede songs hebben gepost, maar ook Trance Remixers (die ik World Master Remixers noem) die ik zeer goed vind. Tot de zomer van 2009 heb ik me hier mee bezig gehouden, tegenwoordig werk ik de lijsten niet meer bij omdat het grootste deel van de informatie (behalve natuurlijk die van de toernooien) terug te vinden is op andere internetsites en omdat een bepaald deel van de VG Mixers niet meer actief is. Via de PRC zal ik het nieuws rond deze Mixers toch blijven brengen. Voor informatie over de Trance Mixers is http://www.discogs.com een nuttige site. Er is onderscheid gemaakt tussen Remixers (één Song) en Artists (meer dan één song).

Info VG Remixers

Info VG Artists

Info WM Remixers

Info WM Artists

Megaman Songcollection List (in English, weinig tekst).

Dit is een verzamelingslijst van alle Megaman Songs die ik tot nu toe heb gehoord. Deze lijst bevat een leger aan songs en er zullen er dan ook een hoop zijn die niet meer te verkrijgen zijn. Het bestand bevat in kleurarceringen die duidelijk zijn aangegeven een opbouw, de laatste twee kolommen van de Songlijsten bevatten informatie over of de song nog te downloaden is. Ik stel me niet verantwoordelijk voor eventuele fouten, het is namelijk niet te doen om deze lijst helemaal volledig en goed functionerend te houden vanwege de grote lading wijzigingen. Mede daardoor werk ik de lijst nu niet meer bij; een groot deel van de Songs komt via bepaalde sites binnen en de links verdwijnen daarna weer snel. Ook zijn er flink wat MIDI-rip achtige remixes tussen (kijk daarvoor in de Audio sectie van de website www.newgrounds.com. Echte klassiekers vind je wel in de lijst, neem maar een kijkje en zie of je een leuke song vind. Als je nog vragen / opmerkingen hebt kun je me altijd mailen. De lijst is voor het laatst geupdated op 15 januari 2009. Het bestand bevat weinig tekst.

Mega Man Songcollection (15-01-2009) Exel Bestand

Contest Overview en Contest Standings (English Language)

Dit bestand bevat resultaten (en bevat weinig andere tekst). Het is een document met alle Remix Contest rondom Ocremix, inclusief de oude legendarische Ironmix Contest. Het bevat een kleine introductie van de compeities gevolgt door de uitslagen. Contest die genoemd worden zijn ARC, ORC, PRC, IMC, TOMC(X), CMC, FLMC, DOD, DOF, OLRM, PTMC, OCRI, OVGMC, RMRB, VGbands en ik zal er vast nog wel wat vergeten zijn. In het Contest Standings (Exel-bestand) vind je een stand, waarin op dit moment Rexy de leiding heeft. Ikzelf kom natuurlijk ook voor op de lijst.

Als je vragen hebt, een song wil aanvragen, een voor mij onbekende Mega Man remix hebt en deze naar mij wil sturen of misschien nog iets anders wil weten over bijvoorbeeld de volgordebeschrijver of competitieleer kun je altijd een mail sturen naar bambombim@gmail.com. Als je een song wil aanvragen houdt er dan rekening mee dat ik niet de volgende dag al een remix klaar heb, maar ik zal zeker kijken wat ik dan kan doen.