Onzin, of toch echt

Wij zijn de besten, op de betere na.

Links naar gedeelten van de site en de daarbijhorende andere zaken. Ook het gedeelte waar je jezelf nu in bevindt staat in deze lijst:
 
De Nederlandstalige Homepagina van deze site.
 
English summary of this site.
 
Informatie over mijn Songs en andere zaken.
   
Hier vind je andere projecten zoals de volgordebeschrijver en de Competitieleer.
 
Mijn oude site. Hier vindt je wat informatie over the Fruity Loops Music Competitie.
 
Informatie over de Peoples Remix Competition.
 
De laatste verrichtingen van de Paraguaanse Competitie met wedstrijdverslagen.
 
De grootste onzin die er bestaat, veelal voetbal gerelateerd

Hattrick (website)
Een simulatieprogramma van voetbalwedstrijden, met Puntjeland als team.

Een league waarin 15 spelers van Engelse clubs geselecteerd zijn die punten opleveren aan de hand van hun prestaties in de Engelse competitie, met Puntjeland als team.
 
VG Remix sites.

08-07-2017: Peter Bosz naar Dortmund, laat bij Ajax leegte achter (4)

Tijd voor alweer het allerlaatste deel. Als je deel 1, 2 en 3 nog niet gelezen hebt, scrol naar beneden.

Het seizoen nadert zijn einde. De beslissingen komen in zicht. De bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord, de Champions League halve en finale en natuurlijk de competitie. Eerst bespreken we de halve finales van de CL. Daarna de bekerfinale, dan de ontknoping in de competitie en vervolgens de finale van de CL.

Bayern ontving Feyenoord en Ajax ontving Dortmund. Feyenoord leek lang met een goed resultaat terug te reizen, maar aangezien Bayern een Duitse ploeg is liep dat net even anders. De tijd was om, de extra tijd was zelfs al om en het was nog steeds 0-0. Waarom de scheidsrechter nog door liet spelen weet niemand maar Bayern kreeg nog een kans. En jawel, Arjen Robben scoorde de 1-0 voor Bayern. "Extreem pijnlijk, maar het is niet anders" zei Giovanni van Bronckhorst na afloop. Meer aandacht was er voor de terugkeer van Peter Bosz naar de ArenA. De Ajax supporters hadden een sfeeractie bedacht, maar toen Peter Bosz met een Feyenoord pet het veld op kwam lopen sloeg dat volledig om. Spandoeken werden verbrand, waardoor de wedstrijd niet kon beginnen. Uiteindelijk zou er die avond niet meer worden afgetrapt. Schande werd gesproken van de actie van Bosz, maar wat de supporters van Ajax deden overtrof uiteraard elke vorm van triestheid. de UEFA ging zich over de zaak buigen.

Feyenoord had een zware klus in de return. Na 30 minuten leek alle hoop gevlogen want het was opnieuw Robben die doel trof. Toen de stand na 80 minuten nog hetzelfde was leek niemand erin te geloven maar Giovanni van Bronckhorst had nog een troef achter de hand. Een dubbele wissel: Kazim en Guidetti kwamen in het veld. Guidetti tekende voor de 1-1 maar Feyenoord had nog altijd twee goals nodig. In blessuretijd scoorde Guidetti de 2-1 maar ook de toegevoegde tijd was al verstreken. Robben nam de aftrap en speelde de bal terug. Kazim snelde naar voren, maar Bayern tikte de bal verder terug. En toen gebeurde het ondenkbare. Een terugspeelbal naar Neuer werd niet goed verwerkt door 'de beste keeper van de wereld', hij speelde de bal recht in de voeten van Kazim. En die pakte het cadeautje dankbaar uit. 3-1, de Kuip ontplofte.

In Dortmund waren de supporters dit keer niet in het geel uitgedost. Ze hadden allemaal een Feyenoord pet op. Peter Bosz had zelfs een Feyenoordtrainingspak aan en Ajax leek compleet van slag. Het werd 5-0 voor Dortmund en na afloop werd bekend gemaakt dat Ajax de thuiswedstrijd regulier met 0-3 verloor en een fikse boete krijgt. De finale wordt dus Dortmund tegen Feyenoord. Peter Bosz en de supporters van Dortmund zullen dan ongetwijfeld op een andere manier zich presenteren.

Door de ontwikkelingen in de CL was de bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax extra beladen. Deze werd ondanks protesten van Ajax gewoon via een enkele wedstrijd in de Kuip afgewerkt. Er was een speciale treinverbinding afgelegd en de weg naar het stadion was dusdanig afgezet dat supporters elkaar niet konden kruisen. De Feyenoorders hadden wel wat lucratieve spandoeken om een verwijzing te maken naar Dortmund, maar dat bleef binnen de perken. De wedstrijd was niet om aan te gluren, het was spannender om te kijken hoe het gras groeide dan naar het veld te kijken. In de 65e minuut zorgde Kazim voor het hoogtepunt door vanaf de middelijn een bal 5 meter langs te schieten. Penalty's moesten de winnaar uitwijzen.

Kazim miste de eerste penalty, vervolgens gingen er 8 penalty's raak. Ajax kon dus de winnende maken, maar Dolberg miste. Het was Vermeer die de bal uit de kruising haalde. Het duurde voort en na 10 penalty's was het de beurt aan de keepers. Het vernieuwde systeem was van kracht waardoor de teams in een tennis tie-break systeem de penalty's namen. Zo kwam het dat Onana namens Ajax de 11e penalty nam voordat Vermeer achter de stip ging staan. Onana schoot de bal goed in, hij ketste onderkant lat eruit. Het leek een goal, maar de doellijntechnologie besliste anders. Zelfs op de camerabeelden van de doellijntechnologie leek het alsof de bal in zijn geheel de lijn had gepasseerd, maar de scheidsrechter besloot zijn horloge te volgen. En zo kwam het dat Vermeer de kans had om zijn oude werkgever in rouw te dompelen. EN DAT GEBEURDE.

Ajax had al twee prijzen verspleeld, maar had in de competitie de beste papieren. Ajax stond bovenaan en had 1 punt meer dan Sparta en NAC (Sparta heeft een beter doelsaldo) die toevallig tegen elkaar speelden. Feyenoord stond daar weer achter en kon alleen maar hopen dat Ajax punten zou verspelen en dat Sparta en NAC gelijk zouden spelen. Ajax ging op bezoek bij Willem II en Feyenoord moest naar Excelsior (waar het in 2017 nog bijna misging met de titel die toen behaald werd). De gebeurtenissen in chronologische volgorde:

16: feestvreugde bij Ajax. Dolberg opent de score en lijkt daarmee Ajax de titel te bezorgen.

23: NAC staat voor, Feyenoord lijkt de titel te kunnen vergeten.

30: Doelpunt voor Excelsior, Feyenoord op achterstand.

33: 1-1 bij NAC tegen Sparta. Beide ploegen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd.

42: Willem II treft doel. Ajax nog wel virtueel kampioen maar het randje is dun.

45+1: Dolberg schiet een terechte penalty binnen, Ajax weer op voorsprong.

48: 2-0 Excelsior. Feyenoord lijkt uitgeschakeld.

56: 1-2 voor Sparta. NAC moet vrezen voor kansen op de CL.

59: 3-0 Excelsior. De geschiedenis lijkt zich te herhalen alleen heeft Feyenoord geen 34e wedstrijd om alsnog kampioen te worden.

64: 3-1 Kazim. Hoop lijkt er niet meer te zijn, maar de uitslag is anders dan in 2017.

71: 2-2 bij NAC tegen Sparta. Gunstig voor Ajax.

74: 3-2 Kazim. Zou Feyenoord dan toch nog terugkomen.

80: AJAX MIST EEN PENALTY. Dolberg probeerde een panenka maar dat mislukte hopeloos. 3-3 BIJ FEYENOORD. GUIDETTI SCHIET VANAF 27 METER RAAK.

90: De arbiter geeft 3 minuten extra tijd bij Excelsior - Feyenoord en NAC - Sparta. 4 Minuten extra in Tilburg bij Willem II - Ajax.

90+3: GUIDETTI BEZORGD FEYENOORD ALSNOG DE OVERWINNING: 3-4. WAT EEN OMMEKEER. Feyenoord passeert daardoor zowel NAC als Sparta. De scheidsrechter heeft bij die wedstrijd al afgefloten en ook in Rotterdam heeft het eindsignaal geklonken.

90+4: EIGEN DOELPUNT VELTMAN. HET IS NIET TE GELOVEN, AJAX VERSPEELT DE TITEL AAN FEYENOORD. FEYENOORD IS WEER KAMPIOEN.

Het zou lang onrustig blijven, maar er was nog een hele belangrijke wedstrijd te spelen twee weken later tegen Dortmund. Dortmund had in Duitsland uiteindelijk met overmacht de titel gegrepen en was ook in de beker onverslaanbaar. Saillant detail is dat de finalewedstrijd in de ArenA wordt afgewerkt. Net als bij de bekerfinale is er een apart toegangspad voor Feyenoord supporters naar het stadion. Peter Bosz en Giovanni van Bronckhorst waren vooraf vol ontzag en keken nog terug naar de eerder ontmoetingen in de poule. Kazim zei vooraf dat hij zeker was dat hij Feyenoord de CL zou bezorgen door een wondergoal. Na 90 minuten was de stand nog altijd 0-0. En ja, ook na blessuretijd was dat nog zo. Een bizar moment volgde. Kazim zocht Peter Bosz op om hem te bedanken voor zijn tijd bij Feyenoord. Vervolgens liep hij naar boven naar de plek waar Frank Snoeks het commentaar gaf. Hij zij dat hij Feyenoord de CL zou bezorgen. EN DAT GEBEURDE. IN DE 120E MINUUT SCHOOT KAZIM VANAF DE MIDDELLIJN. DE BAL GING VIA DE LAT EN DE KEEPER IN DE GOAL. FEYENOORD HEEFT DE TREBLE.

Het zou lang onrustig blijven in Rotterdam. Een feest om nooit te vergeten.


29-06-2017: Peter Bosz naar Dortmund, laat bij Ajax leegte achter (3)

Als je deel 1 en 2 nog niet gelezen hebt, scrol naar beneden

De winterstop is geweest, tijd voor de hervatting. Heel Nederland was in schok door de verrassende koppositie van NAC Breda en de tweede plek van Sparta, maar de grote clubs stonden natuurlijk nog dichtbij. Tijdens de eerste speelronde waren er direct kansen om terug te keren, want Sparta ging naar PSV en Ajax speelde tegen NAC. Op de zaterdag ervoor speelde Feyenoord tegen AZ en werd er gewonnen. PSV verspeelde in de slotminuut de zege (1-1), Ajax won van NAC waardoor het nog spannender werd. In de ronde erna werd het nog gekker. De topper tussen PSV en Ajax bleef 0-0, Feyenoord, NAC en Sparta verloren waardoor alle ploegen bovenin op 37 stonden.

Tijd voor een bekerronde. Feyenoord won eerder moeizaam van Excelsior en trof nu Sparta. Dit leverde geen probleem op, het werd 2-0. Ajax ging op bezoek bij NAC en won opvallend makkelijk (0-4). PSV declasseerde AZ en ging ook naar de laatste 4. FC Oss had eerder geluk met lotingen en speelde nu voor het eerst tegen een Eredivisieclub. Heerenveen kwam naar Oss en dat ging gepaard met een enorme sensatie, bij rust was het al 3-0 voor FC Oss en na rust werd het ook nog 4-0. De loting wees het volgende aan.

Feyenoord - FC Oss

PSV - Ajax

In de ronden erna maakte 'de top 5' geen fout en waren de topploegen klaar voor de CL. Ook in Duitsland bleef de stand intact. Peter Bosz ging het met Dortmund eerst thuis opnemen tegen Atletico Madrid. Voorafgaand aan het duel lieten de meegereisde Atletico supporters hun steun aan Dortmund (rond de kwestie Barcelona) blijken, en ook op het veld leken de spelers van Atletico wel sympathiek te zijn voor Dortmund. Bij rust was het al 3-0, en met de uiteindelijke 4-0 lijkt de return een formaliteit. Ajax ging op bezoek bij Juventus en had het lastig. Vlak voor de rust maakte Huntelaar uit een counter de 0-1. Na rust werd die marge zelfs verdubbeld. Feyenoord had het op papier makkelijk, maar op gras ging het zeer lastig. Apoel Nicosia declasseerde Feyenoord en won thuis met 3-0.

In Duitsland eindigde de topper tussen Bayern en HSV in een doelpuntloos gelijkspel. Peter Bosz kon niet profiteren en zag zijn ploeg verliezen bij Eintr. Frankfurt met ontluisterende cijfers (5-0). Hierdoor sloten Schalke en Red Bull bij. De volgende ronde ging Bayern verrassend onderuit tegen Schalke en won Red Bull bij HSV. Dortmund won ook. Peter Bosz zij na afloop van die wedstrijd dat hij eigenlijk weinig verschil zag met de Nederlandse competitie, wijzend op het feit dat in beide competities vijf ploegen de koppositie deelden.

Dan de returns. Ajax verloor in eigen huis met 0-1 van Juventus maar dat 'mocht'. Wat absoluut niet mocht gebeurde toch: Dortmund uit met 4-0, maar overleefde toch via een zinderende penaltyserie. Matthijs de Ligt leek het doemscenario compleet te maken door zijn eerste penalty te missen, maar Atletico miste de laatste van vijf penalty's. Daarna veel goals, zelfs de keepers scoorde beide. De 12e penalty werd gemist door Atletico waarna de Ligt zijn verantwoordelijkheid opnieuw nam en feilloos binnenschoot. Feyenoord kon niet voor de ommekeer zorgen, thuis tegen APOEL bleef het 0-0. Een dag na de wedstrijd kwam er echter onverwacht nieuws, APOEL had een geschorste speler opgesteld waardoor de wedstrijd werd omgezet in een 3-0 voor Feyenoord. Nu zat de UEFA met een gigantisch probleem, want de ploegen stonden gelijk. Wat nu? Duidelijkheid kwam er vooralsnog niet. Wel vond de loting plaats, die wees het volgende aan:

Bayern München - Olympique Lyon

Ajax - Ludogorets

Lazio Roma - APOEL / Feyenoord

Borusia Dortmund - Paris St. Germain

De competitie ging verder, maar in Rotterdam was iedereen bezig met de uitspraak van de UEFA. Op de zaterdag voordat de kwartfinales gespeeld zouden worden speelde Feyenoord de topper thuis tegen Ajax. Bij rust stond het 0-1 voor Ajax door een goal van Dolberg. In de rust werd het ineens onrustig, want de UEFA had uitspraak gedaan. Zowel Feyenoord als APOEL reizen af naar Lazio Roma en moeten voorafgaand aan het duel via een penaltyserie uitmaken wie kwartfinalist wordt. Dit zorgde voor veel ophef. De spelers van Feyenoord leken het als doping gebruikt te hebben, want binnen vijf minuten was de achterstand omgebogen in een voorsprong door twee goals van Kazim. In het restant werd niet meer gescoord. Omdat NAC en Sparta gelijk speelden stonden Feyenoord en PSV samen bovenaan. In Duitsland won Dortmund twee toppers achter elkaar tegen HSV en Bayern en staat de ploeg nu alleen bovenaan.

Bayern, Ajax en Borussia wonnen hun eerste duels in de CL allemaal met 3-0. Vooraf was er echter vooral aandacht voor hetgeen wat er in Rome gebeurde, een historisch feit. Kazim miste de eerste penalty voor Feyenoord, maar ook APOEL zou een penalty missen. Iedereen had al drie keer genomen, het was 45-45 toen Kazim opnieuw scoorde en 46-45 maakte. Toen MISTE APOEL waardoor Feyenoord de tegenstander was van Lazio. De wedstrijd kon (een uur later dan gepland) beginnen. Lazio leek overrompeld te beginnen, maar later kwam Feyenoord beter in het spel. In de slotminuut was er een overtreding en kreeg Feyenoord een penalty. Kazim nam zijn verantwoordelijkheid en schoot deze onberispelijk binnen: 0-1!

Feyenoord verloor in de competitie van PSV, maar PSV zou daarna in verval raken. Ajax nam de koppositie over. Dortmund liep in Duitsland verder weg en er werd al gesproken over de titel. De terugwedstrijden in de CL leverden voor Bayern, Ajax en Borussia geen enkel probleem op, allen wonnen ook de return. Feyenoord had een zwaardere opdracht maar had het voordeel dat er vooraf niet 47 penalty's genomen hoefde te worden. Net als in de heenwedstrijd bleef het lang 0-0, maar in de slotfase sloeg het noodlot toe: Lazio Roma scoorde de 0-1. In de verlenging werd niet gescoord. Het was 7-6 in de penaltyreeks toen Lazio aan de beurt was. Ze misten en de Kuip explodeerde. Volgende wedstrijden:

Bayern - Feyenoord

Ajax - Dortmund

Dit voorlaatste deel wordt afgesloten met de halve finale van de Nederlandse KNVB beker. Opvallend was dat FC Oss in de Kuip zeer aanvallend speelde, ze durfden het waarschijnlijk niet op penalty's aan te laten komen. Feyenoord profiteerde dankbaar en kon simpel winnen (4-0). PSV was in de competitie de weg kwijt en ook in de halve finale van de beker waren de Eindhovenaren nergens: Ajax won met 0-5.

Volgende keer in het laatste deel de beslissingen in de competitie, de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord en de CL halve finale en finale.


19-06-2017: Peter Bosz naar Dortmund, laat bij Ajax leegte achter (2)

Als je deel 1 nog niet gelezen hebt, scrol naar beneden

Inmiddels is al bekend dat niet Blind, maar Keizer is aangesteld. Dit gedeelte was ik vergeten te vermelden, want Blind is toch de coach van Ajax geworden na een innerlijke rel.

Ziggo besluit per direct te stoppen als hoofdsponsor van Ajax. Dit omdat meerdere spelers van Ajax in een open interview aangegeven hebben dat ze niet tevreden zijn over de internetsnelheid van Ziggo en dat ze overgestapt zijn naar KPN. Dit was tegen het zere been van Ziggo dat daarna overwoog de stekker uit Ajax te trekken. Toen Marcel Keizer daarna in een interview zei dat als dat zou gebeuren hij in ieder geval niet de stekker van zijn internet eruit hoeft te halen omdat die het toch nooit doet besloot Ziggo meteen te stoppen. Ajax vond vrij snel een nieuwe hoofdsponsor, het was verrassend Kentucky Fried Chicken (KFC). Al snel was er opnieuw onrust, Keizer wilde de naam van de Johan Cruijff ArenA per direct laten veranderen naar de Keizer Fisher Cruijff ArenA, aldus KFC ArenA. Bestuurlijke onrust brak uit en toen Danny Blind openlijk aangaf Ajax wel te willen helpen als ze ooit keuzes moeten maken met Keizer was de aanstelling van Blind snel rond.

Terug naar het verhaal. De discussie rond Dortmund tegen Barcelona was nog niet afgehandeld. Afleiding was er in de vorm van bekerwedstrijden. Het waren amateurs die gekoppeld werden aan de toppers. Feyenoord won met 0-1 bij Blauw Geel '38, Ajax won met 11-0 bij Gemert. Voorafgaand aan deze wedstrijden was er tumult omdat de spelersbussen achter elkaar reden op de snelweg. Het liep met een sisser af. In de competitie verloor Ajax twee keer achter elkaar van Excelsior en Sparta, Feyenoord kwam terug met overwinningen op Heracles en Heerenveen.

Ajax zorgde voor historie in de CL door thuis met 2-0 te winnen van Real Madrid. Manchester City speelde met 1-1 gelijk tegen RB Leipzig waardoor Real Madrid definitief eruit ligt, Ajax is al zeker van overwintering. Feyenoord moest thuis aan de bak tegen AS Roma. De ploeg speelde met lef en uiteindelijk was het Kazim die het doel vond in de 82e minuut. Dan de wedstrijd waar vooraf veel over gezegd werd. Suarez stond in de basis en Dortmund was duidelijk not amused met de handelswijze van zowel de UEFA als Barcelona. De spelers van Dortmund leken in het begin nog de focus op voetbal te hebben, maar al snel volgden er vele horrortackles op Suarez. In de 11e minuut ging het mis, Guardado (die was overgekomen van PSV) pakte Suarez hard aan, waarna Suarez opstond en hem beet. Vervolgens (terwijl het spel stillag) schopte Barta met een keiharde tackle Suarez het veld uit, Suarez moest met de ambulance het veld verlaten. De beslissingen van de scheidsrechter waren wederom bizar en in het voordeel van Barcelona. Barta en Guardado kregen rood, Suarez kreeg geel waardoor Barcelona nog een invaller in het veld bracht. Met twee man meer ging Barcelona op jacht naar de winst, maar het ondenkbare gebeurde. Diep in de tweede helft scoorde Dortmund uit een counter de 0-1. Barcelona verloor. Suarez was tot de winterstop uitgeschakeld. De UEFA nam een besluit: de 2-2 van de heenwedstrijd blijft als eindstand staan en Suarez wordt voor 2 wedstrijden geschorst. Peter Bosz was ziedend hierover en Dortmund nam een opmerkelijk besluit, zolang dit bleef staan zouden ze niet meer spelen in de CL.

De schermutselingen in de CL hadden ook uitwerking in de competitie. Dortmund verloor 4 wedstrijden op rij en stond nu 2 punten achter de twee koplopers Bayern München en HSV. Ajax en Feyenoord hielden gelijke trend al stond ook PSV nog in de buurt.

De voorlaatste wedstrijd hield Dortmund woord, ze kwamen niet opdagen bij Roma. In de Kuip kwam Barcelona. Feyenoord had besloten minder toeschouwers toe te laten om zo te voorkomen dat er acties tegen Suarez werden opgezet. Er waren wat spandoeken maar daar bleef het bij. Feyenoord was gebrand om te winnen en deed dat ook. Het was Toornstra die de score opende en daarna maakte hij ook de 2-0. De 3-0 van Botteghin besliste het duel, Feyenoord was bijna zeker van de volgende ronde. De UEFA bezweek onder de druk aangezien er in alle stadions anti Suarez acties waren. Zelfs bij Red Bull Leipzig tegen Ajax toonden de Ajax supporters een anti Suarez vlag (wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor RB Leipzig, City verloor van Real). Suarez werd voor de rest van het seizoen geschorst waarop Dortmund besloot om weer te spelen. De inhaalwedstrijd tegen AS Roma eindigde in een 0-0 gelijkspel waardoor Feyenoord zeker was van de knock-out fase en Dortmund twee punten voorstond op AS Roma en drie op Barcelona.

In de competitie nam PSV de leiding door puntenverlies van Feyenoord en Ajax. Sparta stond verrassend tweede voor NAC en Ajax. Feyenoord staat vijfde.

De laatste speeldag in de CL was een formaliteit voor Ajax. City werd op een gelijkspel gehouden waardoor RB Leipzig doorgaat in de CL en City in de EL terecht komt. In de EL komen nu 8 Engelse ploegen uit bij de laatste 32, alle teams in de CL werden derde. Barcelona speelde gelijk tegen AS Roma (0-0) waardoor Feyenoord en Dortmund zeker waren. Het onderlinge duel eindigde in 1-1. Loting:

Juventus - Ajax

Apoel Nicosia - Feyenoord

Borrusia Dortmund - Atl. Madrid

Voordat we dit deel afsluiten maken we de balans op in de competitie. PSV verloor van Sparta en NAC maar won wel van Ajax. Feyenoord verloor van NAC, waardoor de stand als volgt is na 17 wedstrijden.

1 NAC Breda 37

2 Sparta 36

3 PSV 35

4 Feyenoord 34

5 Ajax 33

6 AZ 25

In Duitsland veranderde er niet veel. Bayern en HSV hebben 2 punten voorsprong op Dortmund, dat 3 punten voor heeft op RB Leipzig en Schalke 04. 

Er was ook nog een bekerronde. Dortmund bekerde simpel verder tegen Aleminia Aachen. Feyenoord speelde bij Excelsior. Bij rust was het 0-0, maar daarna werd het 1-0, 2-0 en zelfs 3-0 voor Excelsior. Dirt Kuyt was woedend en besloot warm te gaan lopen. Hij kwam in het veld en trof binnen een minuut 2 keer doel. In blessuretijd gaf hij de perfecte voorzet aan Kazim en stond het 3-3. In blessuretijd leek Excelsior in de 118e minuut de winnende treffer te maken maar Kazim tekende voor de 4-4. De eerste 4 penalty's voor beide teams gingen raak, maar Excelsior miste de vijfde. Kuyt tekende met een panenka voor de winst. Ajax was gekoppeld aan bekerhouder Vitesse en won simpel met 3-0.

In het derde deel de ontwikkelingen na de winterstop. 


07-06-2017: Peter Bosz naar Dortmund, laat bij Ajax leegte achter

Hoewel de voorspelling die vorig seizoen rond de komst van 'Petertje' naar Ajax iets te dramatisch was kon het afgelopen seizoen van Ajax natuurlijk geen succes genoemd worden. Een trainer die geen prijzen pakt moet natuurlijk weg bij zo'n grote club als Ajax. Omdat het spel wel mooi was besloot Ajax deze keer niet de trainer op straat te zetten maar werd Peter Bosz 'weggepromoveerd' en ondergebracht bij Borussia Dortmund. Een club die natuurlijk veel kleiner is dan het grote Ajax, maar wel een club waar Peter meer kan verdienen. Hoe dat gaat lopen ga ik nu alvast verklappen.

Peter Bosz begint bij Dortmund en maakt meteen naam. Tijdens oefenwedstrijden worden zowel Barcelona als Juventus met grote cijfers verslagen (4-0 en 3-0). Manchester United komt er met een 2-0 oefennederlaag nog genadig vanaf maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat Mourinho twee keepers opstelde en negen verdedigers. Dortmund kon zich opmaken voor de CL, de derde plek van het afgelopen seizoen was voldoende voor een direct ticket. "Dat was ook de rede om de stap te maken. Bij Ajax is het altijd onzeker omdat je nog voorronde moet spelen. Bovendien wordt je bij Ajax altijd genaaid door een scheidsrechter of omdat je naar een land moet waar je liever niet wilt voetballen, aldus Peter Bosz." 

Ondertussen was Danny Blind aangesteld als trainer van Ajax en hij wist wonder boven wonder de CL te bereiken. In de derde voorronde werd gewonnen van Steaua Boekarest met twee keer een 2-0 overwinning. In de vierde voorronde wachtte Hoffenheim en was Peter Bosz aandachtig toeschouwer omdat hij deze ploeg al vroeg in de competitie tegenkomt. Ajax wist uit met 1-5 te winnen en thuis werd het 0-2 na een snelle rode kaart voor De Ligt, maar Ajax ging toch door. De Ligt werd direct na de wedstrijd verkocht aan Dortmund. Wel versterkte Ajax zich met Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder.

In de competitie was het begin direct goed voor Dortmund, ondanks het loodzware programma werd er maximaal gescoord. Eerst werd er bij Bayern München met 0-3 gewonnen, vervolgens werd in eigen huis RB Leipzig met 6-0 aan de kant gezet. Tijdens de derde wedstrijd werd bij Hoffenheim met 1-5 gewonnen, kortom de ploeg van Bosz was klaar voor de CL. Ook Ajax begon sterk, Heracles werd in Almelo met 0-3 verslagen, thuis werd met 1-0 gewonnen van Heerenveen en vervolgens werd Feyenoord met 5-4 verslagen in een knotsgekke wedstrijd waarin Ajax met 5-0 voorkwam, maar Feyenoord nog sterk terugkwam. Het was voor Feyenoord de eerste nederlaag na twee overwinningen op NAC Breda (1-2) en Roda JC (1-0).

Vervolgens de CL waarin de volgende poules besproken zullen worden:

Poule A:

Real Madrid

Manchester City

Ajax

RB Leipzig


Poule E:

FC Barcelona

Borussia Dortmund

AS Roma

Feyenoord

Ajax opende thuis tegen RB Leipzig en het werd een geweldige wedstrijd. Sneijder had binnen vijf minuten al een hattrick te pakken en niet zo zeer de uiteindelijke 5-0 overwinning (Huntelaar scoorde de andere goals), maar vooral het spel was gespreksonderwerp. Dat Real thuis met 1-2 verloor van City was volledig ondergesneeuwd door het spektakel in Amsterdam. Feyenoord begon met een onmogelijke opgave bij Barcelona. In de eerste 10 minuten miste Messi twee penalty's en raakte de keeper van Barcelona geblesseerd waardoor Cilessen het veld in kwam. In het vervolg liep Barcelona toch naar 3-0 door een hattrick van Neymar maar 10 minuten voor het einde stond het plotseling 3-2 omdat Feyenoord kort achter elkaar twee penalty's benutte via Jorgensen. In de slotminuut kreeg Suarez nog rood omdat hij Vermeer in zijn gezicht beet. Opmerkelijk was de uiteindelijke vrijspraak voor Suarez, maar premier Mark Rutte kondigde wel aan dat Suarez niet meer welkom is in Nederland waardoor hij de return toch zal moeten missen. Ook in heel voetballand werd er vol afschuw gereageerd. Bosz won met Dortmund met 3-2 van AS Roma en er was tevredenheid.

In de competitie wonnen Ajax (tegen FC Twente en AZ) en Dortmund (bij Schalkte en thuis tegen HSV) ook hun vierde en vijfde duel, maar Feyenoord ging onderuit thuis tegen Excelsior en bij Sparta waardoor het onrustig werd in de Kuip. Tot overmaat van ramp raakten zowel Jorgensen en Kramer langdurig geblesseerd in het thuisduel tegen Excelsior. Gelukkig kon Kazim Richards transfervrij worden teruggehaald en keerde ook John Guidetti (nadat hij zijn miljoenencontract bij Celta de Vigo zelf afbetaalde) zonder kosten terug. Peter Bosz kreeg een bijzonder warm welkom bij zijn terugkeer in de Kuip. Alle spelers vormden een erehaag en alle supporters van Feyenoord scandeerden zijn naam. De spelers van Dortmund snapten er helemaal niets van en kwamen in het eerste kwartier niet in het spel voor. Gevolg: 3-0 voor Feyenoord bij rust door doelpunten van Toornstra (2x) en Botteghin. Na rust werd het nog wel 3-2, maar verder kwam Peter Bosz niet. Omdat FC Barcelona (Suarez bleef aan de kant) ook met 3-2 verloor bij AS Roma stonden alle ploegen weer gelijk.

Ajax ging op bezoek bij Manchester City. 'Engels voetbal ligt ons wel' zij Danny Blind. Guardiola gaf aan van te voren met Mourinho gesproken te hebben, maar ondanks dat was het Ajax dat met 3-1 won, Kluivert scoorde 2 keer en Huntelaar 1 keer. Real Madrid verloor opnieuw (bij RB Leipzig) en staat er slecht op.

In de competitie bleef Ajax ongeslagen na zeges op Vitesse en ADO en ook Feyenoord vond de weg omhoog. PSV werd verslagen en ook AZ werd probleemloos aan de kant gezet. Ook Peter Bosz blijft in Duitsland goed presteren en heeft alle lastige duels al gehad.

Dan nu het laatste onderdeel voor dit gedeelte van het verslag, later zal meer volgen. De derde wedstrijd in de CL.

Ajax kon Real zo ongeveer uitschakelen. Manchester City won ondertussen thuis met 1-0 van RB Leipzig. Real begon thuis ijzersterk en had voor rust 30 schoten op doel tegen 0 van Ajax. Na de rust viel ineens de 0-1 door een counter waarin Sneijder het doel trof. Daarna was Real het spoor volledig bijster, Bale kreeg rood en ook Pepe moest na een snoeiharde tackle het veld verlaten. Ondanks dat kreeg Real gigantische kansen op 1-1. De grootste was een penalty in de 93e minuut. Ronaldo scoorde maar de goal werd afgekeurd omdat de zesde man met zijn voet voor de lijn stond. De penalty moest overgenomen worden en Ronaldo miste. Tranen in Madrid, vreugde in Amsterdam.

Feyenoord ging op bezoek bij AS Roma, voorafgaand lieten de supporters van Feyenoord zich van hun beste kant zien door mooie acties in de binnenstad, een goedmakertje voor het vernielen van de stad eerder. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel, opmerkelijk was dat het publiek van Feyenoord tot man van de wedstrijd gekozen werd.

Peter Bosz maakte zich op voor een ontmoeting met FC Barcelona in eigen huis. Vooraf loofde hij Messi en verafschuwde hij Suarez. De gemoederen waren gespannen en met name over Suarez werd veel gesproken na het bijt incident met Vermeer. Coach Valverde besloot Suarez op de bank te zetten maar er was nog steeds onbegrip over het feit dat Suarez nog überhaupt deel uitmaakte van de selectie van FC Barcelona. Bosz liet zich niet gek maken en liet zijn ploeg beter voetballen, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. Na rust bleef het lang 2-0 maar toen gebeurde het ondenkbare: Suarez kwam in het veld. Het was notabene Messi die het veld verliet. Suarez werd voor alles uitgemaakt en het duel werd tot 2 keer toe 15 minuten stilgelegd. Toen Suarez in de 85e minuut de 2-1 maakte werd de sfeer nog erger en volgde er opnieuw een afkoelperiode. Het was ondertussen middernacht en in de 89e speelminuut dacht Suarez te scoren, maar de doellijntechnologie wees uit dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was. Suarez was woedend, maar na een tijdje melde de zesde man zich en die zij dat de camera niet goed stond afgesteld waardoor toch een doelpunt werd toegekend. Dit was te veel voor de supporters van Dortmund, ze bestormden massaal het veld. De scheidsrechter kon niet anders dan het duel staken.... Het duel zou niet meer worden uitgespeeld.

(later meer: heeft het staken gevolgen voor Dortmund en FC Barcelona. Wat gebeurt er met Suarez en wat gaat er gebeuren in Barcelona als Dortmund daar langs komt. En hoe gaat het verder met de succestocht van Ajax. Je leest het later op deze pagina).


18-05-2017: BREAKING: Ajax speelt volgend seizoen wedstrijden op papier

Ajax heeft zojuist bekend gemaakt dat het in het seizoen 2017-2018 de wedstrijden op papier zal afwerken. Dit naar aanleiding van het besluit van de KNVB om clubs niet te verbieden om op kunstgras te spelen. Daarin verklaarde de bond dat clubs zelf moeten weten op welke ondergrond ze spelen.

Na dat bericht kwam de technische staf van Ajax bijeen. Ze bekeken meerdere ondergronden, maar Peter Bosz kwam al snel met het idee om volgend seizoen op papier te gaan voetballen. "Vrijwel iedere wedstrijd zijn wij op papier de favoriet, maar omdat er telkens toch op gras gespeeld wordt leggen we het soms toch af ondanks dat we beter zijn. Dat zag je tegen Willem II thuis dit jaar. Dit jaar wonnen we veel wedstrijden maar waren in nog meer wedstrijden favoriet. Door op papier te voetballen kunnen we er zeker van zijn dat we in ieder geval thuis alles winnen."

Ook landskampioen Feyenoord overweegt een overstap naar papier. "Je ziet bij veel ploegen dat ze met angst naar de Kuip komen. We zijn op papier misschien niet altijd het sterkste team, maar toch zijn we op papier wel vaak de favoriet. Door te kiezen voor voetbal op papier kunnen we wellicht een stap maken om ook Europees tot grote successen te komen", verklaarde Dirk Kuyt, lid van het management van Feyenoord. Overigens zal de ploeg die afgelopen maandag op de Coolsingel gehuldigd werd pas na de komst van het nieuwe stadion op papier spelen. "De huidige grasmat is goed en we hebben dit seizoen alleen verloren van Fenerbahce en twee keer gelijkgespeeld tegen Ajax en SC Heerenveen. Waarom dan investeren in een duurder middel, als de huidige grasmat goed is."

De KNVB heeft nog niet gereageerd op de mogelijke ondergrondswisselingen bij Feyenoord en Ajax.


30-05-2016: Peter Bosz volgt Frank de Boer op bij Ajax

Ajax presenteert op 30 mei de nieuwe trainer. v/d Brom besloot toch om bij AZ te blijven, waarna de Amsterdammers bij Peter Bosz uitkwamen. Peter Bosz begon officieel op 1 juli bij de club. Zijn eerste taak was om Ajax in de CL te brengen. Ajax loot Young Boys, en begint met een uitwedstrijd. Ajax speelt een goede wedstrijd en wint met 0-1. Cillessen vervult een belangrijke rol door in de eerste helft een penalty te keren. Vervolgens wordt thuis met 5-0 gewonnen, iedereen is vol lof over het attractieve voetbal dat Peter Bosz op de mat legt. De supporters zijn dan ook vol lof.

In de eerste competitiewedstrijden zet de lijn zich verder. Het programma is niet al te moeilijk, maar de club begint met sterke overwinningen op Sparta (0-5), SC Heerenveen (6-1), NEC (4-0) en FC Groningen (0-2). Daarna speelt Ajax een uitwedstrijd tegen de Graafschap. Dit keer loopt Ajax over de Graafschap heen en wordt het 0-6. Tussendoor maakt Ajax indruk tegen Manchester City, maar wordt er toch nipt verloren (thuis 2-1 winst, uit 2-0 verlies)

Daarna stagneert het, thuis krijgt Ajax Vitesse niet op de knieën (2-2), en de week erna wordt opnieuw gemorst, ditmaal bij Heerenveen (1-1). Dit was slechts een voorbode van een slechte reeks. PSV wint met 0-2 in de Johan Cruijff ArenA, Twente is thuis met 3-0 te sterk, AZ pakt een punt in de ArenA en tot overmaat wordt er ook nog in de Kuip 0-0 gespeeld. In de beker krijgt Ajax FC Dordrecht pas na verlenging op de knieen in de voorronde. Als Ajax in 4 wedstrijden tegen PEC Zwolle, Excelsior, NAC Breda en FC Utrecht maar 1 punt haalt en er Europees wordt verloren van Zorja Loehansk en Standaard Luik is de maat vol, Peter Bosz wordt ontslagen.

Zijn assistent Clarence Seedorf neemt het over en mag na een korte periode zonder duidelijkheid waarin de namen Louis van Gaal, Steve McClaren, Morten Olsen en de inmiddels als bondsoach ontslagen Danny Blind worden genoemd de taken van Bosz overnemen. Jaap Stam blijft aan als assistent.


14-10-2015: Deelnemers Wie Is De Mol 2016 bekend

De deelnemers van Wie is de Mol 2016 zijn bekend. In tegenstelling tot de gebruikelijke 10 deelnemers zijn dat er dit keer vele malen meer. Het precieze aantal is nog niet bekend, maar het zijn er diverse. De belangrijkste namen worden nu opgenoemd.

- Jasper Cillessen: keeper. Hij pakte nog nooit een penalty. Stomme pech, of misschien een gerichte actie?

- Guus Hiddink: coach. Presteerde erg goed tot enkele jaren geleden. Is het geluk eraf, of is er meer aan de hand?

- Wesley Sneijder: 'de beste voetballer van de wereld'. Een grootheid, maar zijn beste jaren liggen achter zich. Wordt hij te oud of houdt hij zich bewust terug?

- Danny Blind: coach. Tamelijk onervaren, maar wel snel naar voren geschoven. Is hij echt onervaren of doet hij maar alsof?

- Arjen Robben: aanvaller. Hij kende heel veel goede jaren, in 2014 zelfs gekozen tot sportman van het jaar. Dit seizoen is hij veel geblesseerd, of lijkt dat alleen maar?

- Robin van Persie: aanvaller. Doet het zeer goed bij de clubs waar hij speelde, maar bij het Nederlands elftal was hij nooit onomstreden. Sluit de speelstijl niet aan bij hem, of is dit wel een doelgerichte actie?

- Daley Blind: de zoon van de coach. Maakte enkele jaren geleden een mooie overstap van Ajax naar United. Bij United stelt hij niet teleur, maar bij het Nederlands elftal wel. Kan hij niet beter, of doet hij alsof hij niet beter kan?

- Memphis Depay: aanvaller. Vorig jaar zeker één van de beste van de Eredivisie waar hij een mooie transfer aan over hield. Bij het Nederlands elftal scoort hij alleen maar onvoldoendes. Domme pech, of is hij daar stiekem tevreden mee?

- Virgil van Dijk: verdediger. Werd nooit opgeroepen, maar is nu ineens wel bij het Nederlands elftal. Moet hij nog even wennen, of is het geen toeval dat de prestaties uitgerekend nu slecht zijn?

- Klaas Jan Huntelaar: aanvaller. Ook hij laat zien dat hij kan scoren, maar bij het Nederlands elftal moet hij vaker genoegen nemen met een reserverol. Laat hij zich bewust op de bank zetten, zodat er geen doelpunten vallen?

Dit zijn zomaar tien namen, maar dit jaar waren er meer spelers van de partij. Wat verder bekend is, is dat Guus Hiddink het einde niet haalt. Arjen Robben valt als eerste af, en Jasper Cillessen miste de laatste twee ronden. Ook is er iets mis is gegaan bij het instrueren van de deelnemers. Doorgaans is er maar één mol in de serie, maar dit jaar waren volgens de geruchten alle deelnemers in de veronderstelling dat ze de mol moesten spelen. De serie speelt zich af in Tsjechië, Nederland, IJsland, Letland, Turkije en Kazachstan. De ontknoping zal zich afspelen in de Amsterdam ArenA. En tot slot: er is geen winnaar, er zijn alleen maar verliezers.


07-10-2015:

Ronald Koeman zei ooit: "9 punten is voldoende om te overwinteren in de CL". Alle thuiswedstrijden winnen en je voldoet hieraan. Dat kan soms best genoeg zijn ja. Maar wat als alle andere teams ook 9 uit drie halen. Zie onderstaande tabel, poule D, want dat is wel degelijk mogelijk. Het kan zelfs nog pijnlijker, je kan 12 punten hebben en nog niet doorgaan. Zie poule H. Zo zie je maar, negen punten kan zelfs tot een laatste plek leiden in de CL.05-09-2015: Danny Blind


Feyenoord aan kop na eerste speelronde

Een feestelijk feit voor Feyenoord in de Eredivisie. Voor het eerst sinds een aantal jaar staat de ploeg weer bovenaan. Ondanks het feit dat Ajax, Roda JC en SC Heerenveen een beter doelsaldo hebben staat Feyenoord toch bovenaan. Dit komt omdat Feyenoord Blom al één keer gehad heeft. Hierdoor is Feyenoord samen met FC Utrecht er zeker van dat ze geen Blom zullen krijgen, wat beide ploegen voordeel zal opleveren in de aankomende wedstrijden.

Een Ajax supporter: "Uit met 0-3 winnen bij AZ is lekker, maar ik zou toch graag met Feyenoord willen ruilen. Een overwinning behalen in een wedstrijd met Blom is eigenlijk goed voor 3.5 punt."


België overweegt uitbreiding play-off systeem na reguliere competitie
De Belgen willen het play-off systeem na volgend jaar uitbreiden. Na het succes van de afgelopen jaren wil men de grenzen verleggen en ploegen uit andere lagere divisies betrekken. Francois De Keersmaecker, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zegt het volgende: "De play-offs zorgen voor veel extra spanning. Wat me teleurstelt is dat het nog niet altijd voor 100% vast staat dat de beste ploeg ook kampioen wordt. In de Belgacom en Derde Divisie groep A en B lopen ook toppers rond die nooit een eerlijke kans krijgen op de hoofdprijs, omdat ze dan eerst moeten promoveren. Daarom overwegen wij om naast de zes besten uit de Jupiler Competitie ook de kampioenen van deze competities toe te laten in de play-offs. Alleen dan kunnen wij met zekerheid vaststellen dat onze beste ploegen ons gaan vertegenwoordigen in Europa.

De KBVB hoopt dat deze wijziging in het seizoen 2017-2018 te kunnen invoeren.


Mogelijk extra plek Nederland voor Europa League 2015-2016
Juni 2015: Excelsior gaat Europa in door de Fair Play. Weliswaar werd de Fair Play competitie gewonnen door Ajax, maar de Amsterdammers spelen als landskampioen CL. Nummer twee uit de Fair Play lijst, Feyenoord, was ook al zeker van Europees voetbal, waardoor de nummer 3 uit de rangschikking, Excelsior, het Europese ticket mocht invullen. 

De eerste ronde van de Europa League spelen ze tegen Inter Baku. Ondanks twee maal een hattrick van Schaken wint Excelsior toch (3-3 thuis, 3-4 uit). Daarna de tweede ronde tegen Shaktar Soligorsk. Thuis 0-1, maar uit door twee doelpunten in de blessuretijd 1-2.
De derde wedstrijd spelen ze tegen Rijeka. Uit verliezen ze met 3-0, maar thuis buigen ze het om door na verlenging met 4-0 te winnen. In de vierde ronde wedstrijd zijn ze tegen Standaard Luik heer en meester (thuis 3-0, uit 1-4). 
Ze krijgen een poule met Internazionale, Ludogorets en Southampton. Ze winnen thuis drie keer met 1-0 en uit pakken ze bij Ludogorets een punt (en verliezen ze de twee andere wedstrijden ruim), ze gaan wel als nr. 2 door.
In de eerste knock-out ronde treffen ze Real Madrid, dat zeer teleurstellend is uitgeschakeld in de CL. Ze verliezen thuis met 0-2, maar in de return krijgen zowel Ronaldo als Bale in de eerste 10 minuten rood. Daarna is Excelsior heer en meester (0-4).
In de achtste finales worden ze verbonden aan een andere teleurstelling uit de CL: Bayern Munchen. Uit wordt het 0-0, thuis wordt 'op zijn Duits' gewonnen, een late 1-0 door Kazim Richards die verhuurd is aan Excelsior door Feyenoord. 
In de kwartfinale wacht Ajax. In de ArenA winnen ze met 0-3 maar thuis verliezen ze met dezelfde cijfers. Omdat de keeper van Excelsior in de slotfase rood krijgt moet Kazim op doel. Ajax speelde ook met 10 man door een rode kaart van Milik. In de penaltyserie staat het 9-9 en scoort Kazim namens Excelsior de 10-9, waarna hij de penalty van Cilessen keert.
In de halve finale wacht Red Bull Salzburg, thuis verliezen ze met 0-3, uit staan ze bij rust met 2-0 achter. In de rust nemen alle spelers een energiedrankje en na de rust staat er ineens een ander Excelsior, dat met 2-5 wint en op uitgoals doorgaat.
De finale spelen ze tegen PSV. Kazim mist drie penalty's en toen de scheidsrechter de laatste penalty (diep in blessuretijd) om onduidelijke redenen over wilde laten nemen besloot PSV boos van het veld te lopen. De UEFA wijst Excelsior aan als winnaar (met een reguliere 3-0).


2030: 9 maart
Feyenoord is heer en meester tegen Ajax in de nieuwe Kuip, maar leidt toch een nederlaag omdat El Ghazi, die zijn loopbaan dat jaar afsluit bij Ajax, vanuit buitenspel vlak voor tijd de 0-1 binnenschiet. De twee ploegen zijn dan verwikkeld in een strijd om de vierde plaats, achter Vitesse, DESO en Almere City (dat een flinke kapitaalinjectie heeft gehad). 
Vitesse is CL houder, terwijl Ajax in 2029 in de Europa League voor bekerhouders in de finale boog voor Millwall, dat in Engeland sinds kort bovenin meedraait. De Belgische topploegen Anderlecht en Standaard Luik (in 2022 zijn de Belgische en Nederlandse competitie samengevoegd en ook de Luxemburgse competitie zit erbij) staan vlak achter Feyenoord en Ajax. Differdange 03, de enige Luxemburgse club in die competitie, staat knap achtste, voor Willem 2 dat is uitgegroeid tot een vaste subtopper. PSV, FC Twente en Club Brugge staan al zover achter dat de ploegen onderling strijden om lijfsbehoud, de zwakste twee degraderen.

Nederland, dat in 2022 onder leiding van Dirk Kuyt na strafschoppen tegen het Qatar van Frank de Boer in de finale wereldkampioen werd, en België dat in 2026 de wereldbeker omhoog mocht houden nadat Duitsland in de finale reglementair verloor omdat ze vijf rode kaarten kregen, zijn samen met Luxemburg (dat in 2024 en 2028 Europees kampioen werd) de grote favoriet voor het WK in 2030.Naar aanleiding van het rij-incident met Bruma (PSV):
BREAKING: Feyenoord drie punten in mindering

Feyenoord heeft van de KNVB die punten in mindering gekregen. Rede daarvoor is misdraging van supporters. Drie vrouwen zagen achter haaientanden dat PSV sterspeler Bruma aan kwam gereden. De dames bedachten zich geen moment en besloten daarom een aanrijding te veroorzaken. De KNVB acht bewezen dat de dames voor Feyenoord zijn, aangezien ze een Feyenoord vlag hadden hangen in hun auto en er ook toegangskaartjes voor PSV - Feyenoord waren gevonden (al waren dit kaarten in het thuisvak). Ook is door de uitspraak van Bruma nu zeker dat hij er niets aan kan doen. De KNVB heeft daarom besloten Feyenoord drie punten in mindering te geven, een punt per dame. 
PSV overweegt in beroep te gaan. Zij zijn van mening dat de schade die de ploeg zal oplopen doordat Bruma getroffen is door dit ongeluk groter zal zijn. Tevens maakten zij aan de KNVB duidelijk dat hierdoor de wedstrijd tegen Feyenoord zo ver mogelijk moet worden uitgesteld, maar dat ze de wedstrijd toch graag willen spelen voordat de dames weer fit genoeg zijn om te kunnen rijden. Het is nog niet duidelijk of Feyenoord tegen deze straf in beroep gaat, experts verwachten van niet aangezien de straf in hoger beroep ook kan worden verhoogd tot drie punten per dame.
De KNVB laat tot slot nog weten te hopen dat de dames er snel weer bovenop komen, zodat zij op tijd fit zijn voor PSV - Feyenoord.


Cilessen en penalty's:
Het WK 2022, in Qatar.

Nederland heeft verrassend de finale bereikt. Na een tweede plek in een poule met Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten in de poulefase werd Colombia verslagen in de achtste finales. Spanje werd in de kwartfinale verslagen en Brazilië in de halve. In de finale wacht Qatar, dat met een zeer ervaren team aantreed. Messi, Ronaldo en ook Arjen Robben, die ooit nog voor Nederland speelde, hebben op hun oude leeftijd voor het geld gekozen en komen uit voor Qatar, waar Veltman en de Vrij in de verdediging staan en Frank de Boer bondscoach is met Ronald de Boer als assistent. Nederland moet het vooral hebben van Nasri, Bergwijn, Dekker en Cerny. Bondscoach Dirk Kuyt heeft ondanks veel kritiek over dat Cillessen nog nooit een penalty heeft gestopt toch gekozen voor Cillessen op doel.

In een finale op het prachtige indoor kunstgrasveld zijn Nederland en Qatar blijft het lang 0-0. In de verlenging komt Qatar op voorsprong, maar komt Nederland vlak voor tijd langszij door een doelpunt van Bergwijn. Wel heeft bondscoach Dirk Kuyt al zijn wissels moeten gebruiken om de gelijkmaker te forceren, waardoor hij niet in de slotfase Cillessen kon wisselen, hetgeen wat in zowel de kwart als halve finale wel gebeurde, hij bracht telkens Hahn in, die bekend staat om zijn penaltystopkwaliteiten. Zo pakte Hahn in de bekerfinale van 2014 tegen Ajax vijf strafschoppen in de penaltyserie en zorgde hij er hoogst persoonlijk voor dat Feyenoord in 2021 kampioen van Nederland werd. Toch hielt bondscoach Dirk Kuyt het vertrouwen in Cillessen.
De finale tussen Nederland en Qatar eindigt in 1-1 na verlenging. De eerste vier penalty's worden op het indoor kunstgrasveld door beide teams benut. Dekker mist de vijfde penalty namens Nederland, waardoor iedereen denkt dat Qatar de titel grijpt. Messi neemt een aanloop, maar CILLESSEN PAKT DE PENALTY UIT DE KRUISING. Vervolgens scoort Cerny de zesde penalty en gaat Arjen Robben de zesde penalty namens Qatar nemen. Maar CILLESSEN STOPT OPNIEUW EEN PENALTY en Nederland is wereldkampioen.


Comments