Centre Esclat Bellvitge

Visiteu la pàgina web de l'autor:

El Centre Esclat- Bellvitge


El Centre Esclat-Bellvitge, creat al gener de 1978, és una entitat sense afany de lucre que promou diversos projectes socioeducatius adreçats a tota la població del barri, nens i joves, si bé incideix d'una manera especial en els col·lectius d'inadaptats i en la població de risc.

L'Esclat està situat en un territori receptor del fenomen de la immigració i d'altres col·lectius que manifesten expectatives i valors diferents que hem de saber acollir per possibilitar un futur positiu.

El Centre actualment té tres branques: l'Esplai i el Centre Obert, la UEC (Unitat d'Escolarització compartida) i la Formació i Inserció Laboral.

Objectius institucionals:

  • Desenvolupar les capacitats cognitives, motrius, d'inserció laboral, d'equilibri personal i de relació dels nens, adolescents i joves en situació de risc social.
  • Promoure un conjunt d'activitats lúdiques i educatives que possibilitin als nens, adolescents i joves un espai de llibertat on cadascú pugui ser ell mateix.

“Més de 25 anys fent camí amb infants, adolescents i joves ens han anat configurant com un centre d’iniciatives socials al servei de col·lectius d’alt risc social. Hem apostat per una oferta de prevenció i formació com a instruments de lluita contra l’exclusió i la marginació. Som gent d’esperança i d’utopia. Creiem que tothom té dret a ser persona amb possibilitats de futur. Gent que hem après que la justícia pot créixer mitjançant l’esforç de cada dia en el seu compromís educatiu”.

2008. Esclat Bellvitge

"La unitat d'escolarització compartida -UEC- de l'Esclat". Dins: Roldán Bermejo, Enric; Vallecillos Melgarejo, Pep [coords.]. L'educació és una arma de construcció massiva. Bones pràctiques a l'Hospitalet de Llobregat. L'Hospitalet de Llobregat: Centre d'estudis de l'Hospitalet, 2018, p. 25-34.

Martín García, Xus. Descarados: una pedagogía para adolescentes inadaptados. Barcelona: Octaedro, 2008.A Descarados es mostra el dia a dia d’un grup d’adolescents que cursen l’escolaritat obligatòria fora de l’institut, l’actuació dels seus educadors i els dinamismes educatius que hi van posar en pràctica: la creació de vincles personals, l’ajuda entre iguals, el disseny d’un medi educatiu ple de rutines, el sentit de l’humor, l’adquisició d’habilitats socials, etcètera.

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:


Darrera actualització:30/03/2020