Sandra Bestraten

Visiteu la pàgina web de l'autor:

Sandra Bestraten: Bharquitectura

Sandra Bestraten va néixer a Barcelona el 1976 i viu a l’Hospitalet. Arquitecta, professora a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona ETSAB – UPC. Membre del Consell del Centre de Cooperació pel Desenvolupament y de la Junta de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat (UPC). Vocal de la Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona del COAC. Co-directora dels Tallers anuals Experimentals d’arquitectura sostenible a l’ETSAB - UPC. Presidenta de Universidad sin Fronteras (USF) organització sense ànim de lucre ubicada a l’Hospitalet de Llobregat. Ha dirigit i muntat diverses exposicions d’arquitectura.

Sòcia de Bestraten Hormias Arquitectura. Premi Arquitectura Catalana al Món, per al projecte Universitat de la Chiquitania. Pre-seleccionat com a finalista. Concurs Nacional PFC. Guanyadora del 2n Concurs de Projectes Final de Carrera sobre cooperació per al desenvolupament, entre totes les universitats politècniques de l’estat espanyol l'any 2003, per al projecte Universitat de la Chiquitania.

Bestraten Sandra; Hormias, Emili. Jesuïtes de Bellvitge. Centre d'estudis Joan XXIII. 1968-2018. Barcelona: Jesuïtes Educació, 2019.

Aquest llibre repassa la història dels Jesuïtes de Bellvitge i el Centre d'Estudis Joan XXIII, una història de compromís amb el barri de Bellvitge.

Dos pares del centre en són els autors, i recullen els 50 anys d'història del centre i el lligam que ha tingut amb el seu barri, Bellvitge.

Sandra Bestraten i Emili Hormías, també autors del llibre sobre els 50 anys de Bellvitge s’han embarcat ara en l’aventura de recórrer la història del Centre d’Estudis Joan XXII.

Un centre que va començar com un petit projecte d’escola infantil de la mà dels jesuïtes amb molts pocs recursos. El coautor del llibre, Emili Hormías, explica que “va anar creixent juntament amb el barri. De fet és una entitat imprescindible a Bellvitge. Molts nens recorden la piscina del centre, quan no n'hi havia cap altra al barri”.

Actualment el Joan XXIII ofereix des d'infantil fins a batxillerat a més de cicles formatius, un dels seus pilars, ja que treballa de prop amb les empreses de la ciutat. Es tracta d'una escola innovadora que ha apostat per la tecnologia des del centre Ituarte i també per la nova pedagogia, com a impulsora de l'Escola Nova 21.

Hormías assegura que “ha estat tot un referent al barri, un imprescindible que s’ha sumat a fer que Bellvitge sigui un barri millor”.

Hormias, Emili; Domínguez López, Manuel. Bellvitge: 50 años historia de un barrio de L'Hospitalet. Cornellà de Llobregat: Universitat Sense Fronteres: Centre d'Estudis de L'Hospitalet, 2015.

Durant l'any 2015 el barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, va celebrar els 50 anys de l'arribada dels primers habitants. El llibre revisa la història del territori agrícola de la Marina, des dels orígens del barri fins a la seva execució material. En 10 anys es van arribar a construir unes 10.000 habitatges; Bellvitge es va convertir així en un referent de producció massiva, racionalització tipològica i constructiva. Però el veritable valor és fruit de les persones de Bellvitge que, pam a pam, després de 50 anys de mobilització veïnal, han dibuixat el barri d'avui.

Guasch, D.; Hormias, Emili. Sectoral study per autonomous communities about the accessibility of the university environment and its preception. Vilanova i la Geltrú: Observatorio Universidad y Discapacidad, 2012.

Guasch, D..; Hormias, Emili; [et al.] Manual para alcanzar la inclusión en el aulauniversitaria: pautas de accesibilidad arquitectónica, tecnológica y pedagógicapara garantizar la igualdad de oportunidades en la docencia universitaria . Vilanova i la Geltrú. Observatorio Universidad y Discapacidad, 2012.

Guasch, D.; Dotras, P.; Llinares, M.; Aguado, M.; B.; Hormias, Emili; [et al.]. M. Guía de actividades docentes parala formación en integración e igualdad de oportunidades por razón dediscapacidad en las enseñanzas técnicas: accesibilidad universal y diseño paratodos. Barcelona. Càtedra d’Accesibilitat de la UPC, 2010.

Guasch, D.; Hormias, Emili.; [et al.]. Estudio sectorial por comunidades autónomas de la accesibilidad delentorno universitario y su percepción: Observatorio Universidad y Discapacidad. Vilanova i la Geltrú. Observatorio Universidad y Discapacidad, 2010.

Rosas-Casals, M.; Hormias, Emili; [et al.]. Master en energía para el desarrollo sostenible. Módulo 8: Ahorro, Eficiencia y Gestión de la Energía. Universitat Politècnica de Catalunya. Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, 2007.

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 22/01/2020