Néstor Rives

Visiteu la pàgina web de l'autor: Néstor Rives

Néstor Rives Palma neix el 1988 i actualment és veí de Sant Just Desvern. Després de cursar estudis en disseny gràfic i fotografia, decideix dedicar-se a la fotografia documental d’autor. Ha impartit cursos i tallers de fotografia al Centre Cultural de Bellvitge Gornal i al Centre Cultural de La Bòbila.

Finalista de la Beca CLIC 2018 de Fotoperiodisme Jove (Generalitat de Catalunya) 2018, entre altres i seleccionat per exposar a: Descubrimientos PhotoEspaña ( 2016); Scan PhotoBook (2016-2018); Biennal Art Contemporain JCE ( 2017); PhotoAlicante (2018); PA-TA-TA Festival 2017 i 2018; 15è Fòrum Fotogràfic Can Basté.

Participa en el projecte de fotografia social HUMANS L’Hospitalet que publica a Facebook.

Podeu saber-ne més a: Radio Despi


“El meu vincle amb L’Hospitalet comença el dia que vaig néixer, ja que els meus avis han viscut sempre a la ciutat i des de ben petit m’he familiaritzat amb la gent del barri i amb tot el seu entorn.

Actualment estic molt agraït a la ciutat ja que m’ha obert les portes per impartir cursos i tallers de fotografia a diferents Centre Culturals i així he pogut veure la ciutat i els barris des d’una altra perspectiva”.

2020, Nèstor Rives.

Fotografies; Garcia- Carpintero, Àngels [text]. Amén. Barcelona: l'autor, 2017.

AMÉN vol ser un reconeixement cap a una generació que resisteix la solitud i la duresa de la vida rural en un poble de muntanya, entre boscos i petites zones de cultiu. Rere les esquerdes d’unes vides marcades per l’austeritat i les creences religioses, es mostren les arrels dels fruits que ells i elles van mantenir. El record, llargament sentit dels que se’n van anar, marca els rostres en els quals treu el cap una lucidesa mai perduda.

AMÉN és la imatge constant i repetida del pas a una altra realitat, una pregària a la vida de qui ja res espera, sabent, per endavant, que és l’última partida i que camina cap al lloc que li està des de sempre reservat, al pensament d’un final inevitable.

Outskirts. Barcelona: l'autor, 2016.

L’extraradi és un lloc de frontera on els límits entre l’urbà i el perifèric es tornen difusos, un espai imprecís sense identitat pròpia, aquella terra de ningú on la vida bull i la soledat aguaita. Cor que batega en el fons i els extrems generant riquesa a una ciutat que tot ho absorbeix i al mateix temps, tot ho expulsa. Llocs inestables on la fragilitat impera i, on durant el dia es genera activitat econòmica i quan es fa fosc, el denominador comú és la soledat, l’abandonament i el desterrament.

Home. Barcelona: l'autor, 2016.

Què és una vida? Què conté l’existència d’una persona? ‘HOME’ és la història de vida d’un artista que després de sentir que ni ell ni la seva obra encaixen en una societat que només busca satisfer les necessitats materials, decideix aïllar-se a viure de la forma més austera i solitària possible. A ‘HOME’ les fotografies són les petjades de l’existència d’aquest home. Fotografies que uneixen passat i present per donar a entendre que la vida és un tot. ‘HOME’ és un homenatge a totes les persones que decideixen enfrontar-se a la solitud i al silenci. Persones que decideixen perdre’s per poder arribar a trobar-se.

Façade. Barcelona: l'autor, 2015.

El fet d’emmascarar-se quan mirem cap a fora, és un recurs que té el subjecte per amagar-se i protegir la seva pròpia intimitat. Així, la “màscara” que ens posem socialment, ens serveix de protecció a l’hora de mostrar-nos cap als altres.

Podeu saber-ne més a: Vimeo


¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 14/03/2020