Maite Martínez

La infància, adolescència i joventut de Maite Martínez, està estretament vinculada a la ciutat de l’Hospitalet, on ha nascut, resideix i veu créixer els seus fills.

Psicopedagoga, diplomada en magisteri en l'especialitat d’Educació infantil i Educadora Social especialitzada en organització i gestió de ludoteques, va iniciar la seva trajectòria professional a la nostra ciutat amb projectes d’educació en el lleure directament relacionats amb el món del joc i l’educació.

Actualment és sòcia de Marinva, consultoria pedagògica, on assessora a diverses empreses de joguines, orienta diversos projectes relacionats amb el joc, la joguina i el desenvolupament infantil i, imparteix formació sobre el tema per a diferents centres d’estudis, administracions i associacions.

Imma Marín, Maite Martínez i Sílvia Penon són tres peces fonamentals en l'engranatge de Marinva, joc i educació, una empresa creada el 1995, especialitzada en el desenvolupament de projectes de comunicació i educació, formació i propostes d'oci on el joc té un paper destacat.

[egeu també la fitxa de Imma Marín]

Marin, Imma [directora]; [et.al.]. “Els patis de les escoles: espais d'oportunitats educatives”. Dins: GUIX. Elements d’Acció Educativa. N.389 – Nov. 2012. p. 33 – 35.

El pati és un espai educatiu privilegiat als centres escolars i tan important és la morfologia que té com l'ús que se'n fa. Aquest article es basa en l'estudi dut a terme a l'àrea metropolitana de Barcelona per l'Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar, on es descriuen i s'analitzen les pràctiques i les conceptualitzacions sobre els usos, els espais, les activitats i els temps de pati escolar, amb l'objectiu de promoure el debat sobre la seva funció educativa com a espai estimulador de la capacitat que tenen els infants de jugar.

.

Marín Santiago, Imma; Molins Pueyo, Cris; Hierro Mariné, Esther; Aragay Tusell, Xavier. Els patis de les escoles: espais d'oportunitats educatives. Barcelona: Fundació Jaume Bofill, 2010.

A l’Informe publicat s’exposen les dades resumides de la investigació qualitativa realitzada als patis de 30 escoles d’Educació Primària, situades a l’àrea metropolitana de Barcelona. S’acompanya d’una selecció d’experiències enriquidores en l’àmbit internacional. Finalment, s’exposen 9 conclusions que han de permetre millorar l’actual situació dels nostres patis.

Marín, Imma. El Placer de jugar: aprende y diviértete jugando con tus hijos. De 0 a 14 años. Barcelona: CEAC, 2008

¿Qué responsabilidad tenemos como padres sobre los juegos y juguetes de nuestros hijos? ¿Cómo les enseñamos a valorar lo que tienen? ¿Qué podemos hacer para mejorar su capacidad de juego?

Nuestros hogares están cada vez más repletos de juguetes, pero lamentablemente esto no significa que la calidad del juego de niños y niñas se haya enriquecido de manera sustancial. Nos convencemos de que los niños de ahora ya no saben disfrutar: que si han perdido la ilusión por el juego, que si piden por pedir, que si sólo les interesan las videoconsolas... Pero, entonces, si nosotros somos los que estamos educando a nuestros hijos hoy... ¿qué es lo que tenemos que hacer? Las autoras describen en este libro las características evolutivas de los niños y niñas en cada etapa de crecimiento y hasta la adolescencia, el tipo de juego que desarrollan, el tiempo y el espacio que necesitan y los juegos y juguetes que les hacen disfrutar y crecer. Y por supuesto nos hablan y describen también la actitud de los padres y educadores ante el juego.

"De qué material está hecho un juguete? De imaginación y risas, de experiencia y memoria, de creatividad y libertad. Demos un juguete a un niño y desarrollará su imaginación, inventará historias, creará nuevos mundos, experimentará, soñará y aprenderá a compartir." lisenda Roca, periodista

"Esto es un aviso: escuchando a Imma Marín hablar de juego... aprendo que si quiero educar a los hijos no debo dejarles ganar la partida. ¡Eso sí les será útil! Porque aprendiendo a aceptar los resultados, se crean defensas a la frustración y así crecen personas más alegres, respetuosas y pacientes. Pero sobre todo, escuchándola... ¡entran ganas de ponerse a jugar! El juego como actitud, por el placer de hacerlo, libre, sin esperar ganancias, sólo por el reto que entraña y por la alegría que procura. Sólo es creativo quien juega, remata. Pues... ¡a jugar!"

Víctor-M. Amela, periodista.

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:


Darrera actualització: 03/09/2019