verzorging‎ > ‎

voeding

Een belangrijk aspect van de hobby ! 

In hun oorspronkelijke biotoop zijn onze vogels qua voeding afhankelijk van wat ze zelf vinden, in de avicultuur zijn ze afhankelijk van wat wij hen dagelijks voorschotelen, we moeten er dan ook op toe zien dat de voeding die we hen verschaffen zo gevarieerd mogelijk is en alles bevat wat ze nodig hebben.

Wij geven onze vogels een goede mengeling voor grote parkieten , aangevuld met kleine porties groenvoer(wat voor handen is op dat ogenblik), elke dag vers drinkwater waar we om de 3 dagen appelazijn aan toevoegen, door deze toevoeging veranderen we de zuurtegraad van het water waardoor de meeste bacteriën niet kunnen aarden. Ook krijgen onze vogels steeds een gritmengsel ter hun beschikking waar ze naar eigen behoeven van kunnen opnemen. Gedurende de rust en ruiperiode krijgen ze ook af en toe eens een portie eivoer en wordt regelmatig een handvol duivenmengeling door de parkietenmengeling gemengd.

In de aanloop naar de kweek toe vullen we het bovenstaande ook aan met eivoer van de witte- molen (we mengen ook eivoer van Sluis er doorheen) dit doen we stelselmatig, vanaf half januari 1x per week, en zo verder tot we rond half maart dan dagelijks dit eivoer verstrekken. Vanaf dan worden de nestkasten ook gegeven.

Ik geef aan mijn parkieten een menging van zaden die normaal gegeven wordt aan agorponiden. Waarom? Omdat mijn vluchten maar lengte van 2,5 meter heeft geef ik geen gestreepte of witte zonnepitten. Mijn vogels zouden dan te vet worden waardoor de vruchtbaarheid minder zou worden.

 

 

 

Extra toevoegingen:


Eivoer


Mineralenmix en vitaminekalk

Diverse voedingssupplementen