Currículum

CORAL CLAU DE SOL

 

 

La coral Clau de Sol es va fundar l’any 1984 amb el nom de Música Viva. En una  primera etapa va ser dirigida per Esperança Barceló. L’actual directora, Montse Mercadal, va prendre el relleu l’any 1999.

 

A més d’actuar en els diferents pobles de Menorca, ha realitzat diferents intercanvis amb corals de Mallorca i de Barcelona:

 

Caldes de Montbui (Barcelona, 1988)

Coral Ciutat d’Alcúdia (Mallorca, 1994)

Coral “El Sagrer” (Barcelona, 1999)

Cor Diaula (Barcelona, 2002)

Cor de Mestres cantaires (Palma de Mallorca, 2005)

 

També ha participat en trobades de corals i ha col·laborat amb altres agrupacions musicals per preparar concerts diversos. D’aquests actes destaquen la participació en les trobades de corals nadalenques a Santa Maria de Maó, l’homenatge a Ortega Monasterio (Maó, estiu 2004), el Concert de música clàssica amb la Banda de música de Ferreries (desembre 2004), la Missa de Francesc Rosselló amb l’Orquestra Filharmónica de Menorca i la coral s’Estel de Ciutadella (2006), el cicle de concerts per a banda i cor amb la banda de Ferreries i la coral s’Estel (2008).

 

            El repertori de la coral és ben divers i comprèn cançons de quasi totes les èpoques i estils: Cant gregorià, polifonia renaixentista, polifonia barroca, romanticisme, cançó moderna, cançó lleugera, madrigals, nocturns, cançó religiosa, nadales, cançons populars d’arreu del món…

 

            Durant el curs actual, 2009/10, la coral celebra el 25è aniversari de la seva fundació. Amb aquest motiu es va muntar l’exposició “25 anys cantant” que es va inaugurar el dia 23 d’octubre en el centre sociocultural de Ferreries i va romandre oberta fins el dia 1 de novembre. Dissabte, dia 21 de novembre, va tenir lloc el concert commemoratiu dels 25 anys, a l’església Sant Bartomeu de Ferreries, amb un repertori representatiu de les diferents etapes de la coral.

 

 

                                                                                                          Ferreries, 2013