Met chiropractie naar balans met een armprothese

Even voorstellen, mijn naam is Mieke Merks-Eppingbroek en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een korte arm genoemd. Vanaf mijn vijfde tot ongeveer mijn dertigste heb ik altijd een haak-prothese gebruikt. Toen ik kinderen kreeg heb ik de haak-prothese opzij gelegd. 

Rond mijn 40e kreeg ik chronische schouderpijn aan mijn normale armschouder. Zelf was ik weer begonnen met het dragen van een armprothese overdag, om zo de balans in mijn lichaam te verbeteren, maar helaas verminderde dat de pijnklachten niet. 
Na een zoektocht van enkele jaren kwam ik bij een chiropractor terecht. Deze chiropractor was de eerste zorgverlener die mijn bewegingsapparaat in zijn geheel bekeek. Hij stelde onder andere een afwijking in mijn rug vast. Hij raadde regelmatige chiropractische behandelingen aan. Daarnaast adviseerde hij om naast de dagelijkse oefeningen meerdere keren per week te fitnessen. Met de myo-electrische armprothese ben ik toen gaan fitnessen. 

De diagnose van de chiropractor gaf mij een aannemelijke verklaring voor de pijn. Ik was steeds meer uit balans geraakt door het uitdoen van mijn prothese. Dus weer een prothese gaan dragen was een eerste stap in de goede richting.

De behandelingen van de chiropractor, triggerpointtherapie, dagelijkse oefeningen en fitness gaven aanvankelijk vermindering van de chronische pijn. Na twee jaar had ik de chronische pijn overwonnen.

Tijdens het sporten gebruik ik tegenwoordig een zelfontwikkelde sport aanpassing.  De sport aanpassing is eenvoudig aan te doen en verdeelt het gewicht op een zo natuurlijk mogelijke manier op de plek waar eigenlijk een onderarm hoort te zitten.  Het draagcomfort is prima.  Deze sport aanpassing heeft me mijn bewegingsvrijheid teruggegeven.  Ik kan op een wervelkolom vriendelijke manier hardlopen en oefeningen doen. 

Op deze website vind je meer informatie over deze sport aanpassing.

Gebruik het keuzemenu aan de linkerkant om naar de verschillende pagina's van deze website te gaan voor meer uitleg over de verschillende aspecten van dit onderwerp.