Met chiropractie naar balans

Even voorstellen, ik ben Mieke Merks, 63 jaar, en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een korte arm genoemd. Vanaf mijn 5e levens jaar tot ongeveer mijn 30e heb ik altijd een met lichaamskracht aangedreven armprothese gebruikt met een haak. Ik kan mezelf een ervaren armprothese gebruiker noemen. Toen ik kinderen kreeg, heb ik de armprothese opzij gelegd. Ik kon een baby niet veilig verzorgen met een haak.

Na ruim 40 jaar leven met een korte arm had ik chronische schouderpijn ontwikkeld aan mijn normale arm. Daardoor werd ik sterk beperkt tijdens het werk en bij dagelijkse activiteiten.

Deze website is het resultaat van mijn zoektocht naar oplossingen voor dit voor mij meest ingrijpende obstakel dat ik ben tegen gekomen in mijn leven met een korte arm. Inmiddels heb ik geen chronische pijnklachten meer, mede dankzij chiropractie, maar mijn normale arm schouder blijft een zwakkere plek.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen met anderen, die ook een korte arm hebben. Als het mij helpt, kan het wellicht ook iemand anders helpen.

Balanceren met een verkorte arm is een kunst, heb ik ontdekt.

Chiropractie heeft mij geholpen met het vinden van balans, zoveel als mogelijk is, met een lichaam dat van nature niet in balans is en dat voornamelijk enkelzijdig wordt gebruikt. Herstel is een proces en wanneer je doorgaat met dat wat goed is voor je lichaam gaat herstel ook door.

De chiropractie heeft een brede aanpak voor het behandelen van de rugklachten. Deze aanpak heb ik toegepast op mijn eigen situatie. Chiropractische behandelingen, lichaamshouding verbetering, krachttraining en ergonomie zijn de 4 onderdelen van de chiropractische aanpak en hiermee heb ik succesvol mijn chronische pijnklachten weten aan te pakken.


Mijn belangrijkste bevindingen ten aanzien van de chronische schouderklachten in mijn lichaam met een korte arm zijn:

  • De chronische pijnklachten in mijn normale arm schouder werden mede veroorzaakt door de natuurlijke onbalans in mijn lichaam met een korte arm en enkelzijdig gebruik van mijn lichaam heeft deze onbalans alleen maar versterkt.

  • Chiropractische behandelingen, verbetering van balans en van lichaamshouding, massages, en het zoveel als mogelijk vermijden van enkelzijdig gebruik van mijn lichaam hebben bij mij geresulteerd in het volledig verdwijnen van de chronische pijnklachten.


Volg mij ook op Facebook !