Met chiropractie naar balans

Even voorstellen, ik ben een vrouw van 62 jaar en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een verkorte arm genoemd. Vanaf mijn 5e levens jaar tot ongeveer mijn 30e heb ik altijd met lichaamskracht aangedreven armprothesen gebruikt, een haak. Ik ben een ervaren armprothese gebruiker. Vanaf het moment dat ik kinderen kreeg gebruikte ik geen armprothese. Ik kon een baby niet veilig verzorgen met een haak.

Na ruim 40 jaar leven met een verkorte arm had ik pijnklachten ontwikkeld, nek- en schouder pijn aan mijn normale arm zijde. Daardoor werd ik sterk beperkt tijdens het werk en bij dagelijkse activiteiten. Deze website is het resultaat van mijn zoektocht naar mogelijkheden en oplossingen voor dit voor mij meest ingrijpende obstakel dat ik ben tegen gekomen in mijn leven met een korte onderarm.
Inmiddels heb ik geen chronische pijnklachten meer, dankzij chiropractie, maar mijn normale arm schouder blijft wel een zwakke plek.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen met anderen met een verkorte arm en met andere armprothese gebruikers. Als het mij helpt, kan het wellicht ook iemand anders helpen. Alles wat ik beschrijf ervaar ik zelf of heb ik zelf ervaren.

Balanceren met een verkorte arm is een kunst, heb ik ontdekt.

Chiropractie heeft mij geholpen met het vinden van balans, zoveel als mogelijk is, met een bewegingsapparaat dat van nature niet in balans is en dat voornamelijk enkelzijdig wordt gebruikt. Herstel is een proces en wanneer je doorgaat met dat wat goed is voor je lichaam gaat herstel ook door. Door de jaren heen merk ik dat ik nog steeds vooruit ga. Ik sta versteld van de vorderingen die ik nog maak, zelfs vele jaren na aanvang van de eerste behandeling. Ik neem toenemende balans waar in mijn lichaam.

Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat hardlopen en fitnessen met mijn zelf ontwikkelde arm socket met extra gewicht aan de verkorte arm zijde verbetering van balans sterk bevordert. En daar ben ik echt blij mee.


Mijn belangrijkste conclusies ten aanzien van de pijnklachten:
-
De chronische pijn in mijn normale arm schouder werd voornamelijk veroorzaakt door de natuurlijke onbalans in mijn lichaam met een verkorte arm en enkelzijdig gebruik van mijn lichaam heeft deze onbalans alleen maar versterkt.
- De
chronische pijnklachten aan mijn normale arm schouder waren niet het gevolg van overbelasting.


Verdere bevindingen:
- Ergonomisch typen met 1 hand lukt mij niet. Daarom gebruik ik bij voorkeur spraakgestuurd typen bij het invoeren van teksten.
- De myo-elektrische hand is met een gewicht van 535 gram best zwaar. Mogelijk is de mHand Adapt van Movable een oplossing voor mij. Het is een 3D geprinte hand en weegt nog geen 200 gram.

Handen en armen zijn belangrijk voor mensen. Wat doen we met onze handen en armen?

Volg mij ook op Facebook !