Met chiropractie naar balans met een armprothese

Even voorstellen, mijn naam is Mieke Merks-Eppingbroek, en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een korte arm genoemd. Vanaf mijn 5e levens jaar tot ongeveer mijn 30e heb ik altijd een met lichaamskracht aangedreven armprothese gebruikt met een haak. Ik kan mezelf een ervaren armprothese gebruiker noemen. Toen ik kinderen kreeg, heb ik de armprothese opzij gelegd. Ik kon een baby niet veilig verzorgen met een haak.

Na ruim 40 jaar leven met een korte arm had ik chronische schouderpijn ontwikkeld aan mijn normale arm. Daardoor werd ik sterk beperkt tijdens het werk en bij dagelijkse activiteiten. 

Deze website is het resultaat van mijn zoektocht naar oplossingen voor dit voor mij meest ingrijpende obstakel dat ik ben tegen gekomen in mijn leven met een korte arm. Inmiddels heb ik geen chronische pijnklachten meer, mede dankzij chiropractie, maar mijn normale arm schouder blijft een zwakkere plek. 

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag delen met anderen, die ook een korte arm hebben. Als het mij helpt, kan het wellicht ook iemand anders helpen. 

Balanceren met een verkorte arm is een kunst, heb ik ontdekt. 

Chiropractie heeft mij geholpen met het vinden van balans, zoveel als mogelijk is, met een lichaam dat van nature niet in balans is en dat voornamelijk enkelzijdig wordt gebruikt. Herstel is een proces en wanneer je doorgaat met dat wat goed is voor je lichaam gaat herstel ook door. 

Mijn belangrijkste bevindingen ten aanzien van de chronische schouderklachten in mijn lichaam met een korte arm zijn:

Specifiek voor mijn lichaam met een korte arm betekent verbetering van balans voor mij:

Mijn mening over armprothesen, het blijft behelpen. Het zal nooit een echte arm en hand kunnen vervangen. Dat kan ik wel zeggen na bijna 50 jaar ervaring! 


Volg mij ook op Facebook