Met chiropractie naar balans met een armprothese

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Mieke Merks-Eppingbroek, en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een korte arm genoemd. Vanaf mijn vijfde tot ongeveer mijn dertigste heb ik altijd een haak-prothese gebruikt. Toen ik kinderen kreeg heb ik de haak-prothese opzij gelegd. 

Rond mijn 40e kreeg ik chronische schouderpijn aan mijn normale armschouder. Zelf was ik weer begonnen met het dragen van een armprothese overdag, om zo de balans in mijn lichaam te verbeteren, maar helaas verminderde dat de pijnklachten niet. 
Na een zoektocht van enkele jaren kwam ik bij een chiropractor terecht. Deze chiropractor was de eerste zorgverlener die mijn bewegingsapparaat in zijn geheel bekeek. Hij stelde onder andere een afwijking in mijn rug vast. Hij raadde regelmatige chiropractische behandelingen aan. Daarnaast adviseerde hij om naast de dagelijkse oefeningen meerdere keren per week te fitnessen. Met de myo-electrische armprothese ben ik toen gaan fitnessen. 

De diagnose van de chiropractor gaf mij ook een verklaring voor de pijn. Mijn eigen verklaring was dat ik steeds meer uit balans was geraakt door het uitdoen van mijn prothese en dat was deels de oorzaak van mijn klachten. Dus weer een prothese gaan dragen was een eerste stap in de goede richting.

Verder vermijd ik tegenwoordig zoveel mogelijk eenzijdig gebruik van het lichaam en ik voer zoveel mogelijk bewegingen symmetrische uit. 

De chiropractische behandelingen, triggerpointtherapie, dagelijkse oefeningen, fitness en verbetering van balans gaven aanvankelijk vermindering van de chronische pijn. Na 2 jaar had ik de chronische pijn overwonnen.

Ik ben zelf verder gaan uitzoeken hoe ik de balans nog meer kan verbeteren. Het resultaat mag er zijn. Proefondervindelijk heb ik kunnen vaststellen dat hardlopen met een zelfontwikkelde sport aanpassing de balans in mijn bewegingsstelsel sterk verbetert. Tegenwoordig gebruik ik deze sportaanpassing ook bij fitness. 

Op deze website vind je informatie over dit onderwerp en meer.

Gebruik het keuzemenu aan de linkerkant om naar de verschillende pagina's van deze website te gaan voor meer uitleg over de verschillende aspecten van dit onderwerp.