Met chiropractie naar balans met een armprothese

Even voorstellen, mijn naam is Mieke Merks-Eppingbroek en ik heb een congenitaal arm reductiedefect ook wel een korte arm genoemd. Vanaf mijn vijfde tot ongeveer mijn dertigste heb ik altijd een haak-prothese gebruikt. Toen ik kinderen kreeg heb ik de haak-prothese opzij gelegd. 

Rond mijn 40e kreeg ik chronische schouderpijn aan mijn normale armschouder. Zelf was ik weer begonnen met het dragen van een armprothese overdag, om zo de balans in mijn lichaam te verbeteren, maar helaas verminderde dat de pijnklachten niet. 
Na een zoektocht van enkele jaren kwam ik bij een chiropractor terecht. Deze chiropractor was de eerste zorgverlener die mijn bewegingsapparaat in zijn geheel bekeek. Hij stelde onder andere een afwijking in mijn rug vast. Hij raadde regelmatige chiropractische behandelingen aan. Daarnaast adviseerde hij om naast de dagelijkse oefeningen meerdere keren per week te fitnessen. Met de myo-electrische armprothese ben ik toen gaan fitnessen. 

De diagnose van de chiropractor gaf mij een aannemelijke verklaring voor de pijn. Ik was steeds meer uit balans geraakt door het uitdoen van mijn prothese. Dus weer een prothese gaan dragen was een eerste stap in de goede richting.

De chiropractische behandelingen, triggerpointtherapie, dagelijkse oefeningen, fitness en verbetering van balans gaven aanvankelijk vermindering van de chronische pijn. Na 2 jaar had ik de chronische pijn overwonnen.

Tegenwoordig vermijd ik zoveel mogelijk eenzijdig gebruik van het lichaam en ik voer bewegingen zoveel mogelijk symmetrische uit. Ook ben ik gaan uitzoeken hoe de balans nog meer kan verbeteren in mijn bewegingsstelsel. Daardoor heb ik ontdekt dat hardlopen met een zelfontwikkelde sportaanpassing de balans sterk verbetert. Ook bij fitness gebruik ik deze sportaanpassing. 

Op deze website vind je informatie over dit onderwerp en meer.

Gebruik het keuzemenu aan de linkerkant om naar de verschillende pagina's van deze website te gaan voor meer uitleg over de verschillende aspecten van dit onderwerp.