Història de l'Associació

L'origen immediat de l'Associació d'Amics del Castell de Montsoriu cal situar-lo en la decisió del Patronat del Museu Etnològic del Montseny, presa el novembre de 1991, de donar impuls a una campanya de salvaguarda a favor del castell de Montsoriu. La campanya va néixer amb una vocació popular de conscienciejar la gent de la rodalia, amb recollida de signatures, organització d'exposicions i xerrades ... i un altre vessant més institucional, implicant les diverses institucions, tant municipals com supramunicipals, en el moviment de salvaguarda del castell.

Fruit d'aquesta campanya neix l'Associació d'Amics del Castell de Montsoriu, l'any 1992. L'Associació tindrà com a fita tres objectius principals: la creació del Patronal del castell, la cessió del monument a mans públiques i la configuració del Pla Director del monument.

Paral·lelament, es va fer una campanya per a la recollida de signatures de suport, amb la qual se n'aconseguiren més de 10.000 de personals i uns 200 socis d'institucions entre universitats, museus, col·legis ...
 
Des d'aleshores l'Associació ha organitzat un seguit d'actes ludicorecreatius i culturals per tal de potenciar la seva presència en el teixit social de la contrada, a través d'arrossades, castanyades, pujades a peu al castell ...
 
Dins d'aquests actes destaca la festa del castell, que se celebra al mes de juny a l'entorn de la diada de Sant Pere i la popular pujada a peu i castanyada el primer diumenge de novembre. L'associació ha estat present en fires i festes d'àmbit local, donant a conèixer l'estat del castell, els treballs que s'hi realitzen, i acostant els veïns al conjunt monumental.

Actualment comptem amb el suport econòmic i personal d'uns 160 associats, a qui donem des d'aquí el nostre agraïment, ja que amb la seva quota anual i suport personal ens encoratgen dia a dia en la nostra tasca.

Gràcies a totes i a tots.
 
La Junta de l'Associació
 
President Joan Jordan i Comas
Sotspresident Dionís Rodríguez i Julià
Secretària Sandra Pujadas i Mitjà
Tresorera Gemma Font i Valentí

 Vocals

Adelina Rodrigo
Assumpta Goñi i Sarsanach
Jordi Goñi i Sarsanach
Joaquim Mateu Gasquet
Jordina Medalla i Prat
Josep Riera i Carbonell
Josep Manuel Rueda i Torres
Lluís Salillas i Llena
Jordi Tura i Masnou

 

 
Comments