Amics del Castell de Montsoriu

        
NOVA DATA PER LA PUJADA A PEU AL CASTELL DE MONTSORIU

     2 DE DESEMBRE DE 2018

                                                                              
El proper diumenge 2 de desembre realitzarem la 25ena Pujada a peu al castell de Montsoriu amb els següents actes: 

10.00 h. Trobada a Coll de Castellar per iniciar la pujada a peu
11.00 h. Inici de les activitats al castell
                . Tastet de Tardor
                . Visita comentada al castell i per les zones excavades aquest estiu, a                            continuació presentació dels espais previstos de remodelació en el                            marc del projecte FEDER "Projecte turístic -cultural Vescomtat de                                Cabrera"
13.00 h. Fi de l'activitat

Inscripcions al Memga (972 86 09 08) o al amicsmontsoriu@gmail.com VISITA CULTURAL 

24 DE NOVEMBRE DE 2018

Aprofitem l’avinentesa per informar-vos d’una activitat cultural que organitza el Museu Etnològic del Montseny conjuntament amb l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu. El proper dissabte 24 de novembre s’ha organitzat una sortida cultural a Barcelona, el programa previst és:

 

- 9:45 h. Sortida d’Arbúcies en autocar des de la Placeta de Can Reus i parada a Breda (a les 10:00 h)  a la parada de bus.

- 11:30 h. Visita guiada a l’exposició L’esplendor dels castells medievals catalans al Museu d’Arqueologia de Catalunya, produïda pel MAC i comissariada per Jordi Tura, director del MEMGA, on s’hi exhibeixen unes 30 peces provinents del castell de Montsoriu.

- 13:30 h. dinar (restaurant pendent de confirmar)

- 16:00 h. Visita guiada al Museu - Monestir de Pedralbes.

 

El preu de la sortida (dinar inclòs) és de 39€ pels socis de l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu i del Museu Etnològic del Montseny, i 42€ pels no socis d’aquestes entitats.INSCRIPCIONS I RESERVES


Les persones interessades en qualssevol de les dues activitats es poden inscriure com és habitual a l’adreça de correu electrònic de l’Associació amicsmontsoriu@gmail.com o bé al telèfon del MEMGA 972860908.  
EL CASTELL DE MONTSORIU GUANYA EL PRIMER PREMI CATALUNYA NOSTRA 
La presidenta del jurat, Marta Ferrusola, ha estat l’encarregada d’entregar el guardó al president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i al president del Patronat del Castell, Joan Garriga.
 
El castell de Montsoriu ha guanyat el primer premi Catalunya Nostra, que atorga la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya. Aquests premis distingeixen la proposta més destacada en la restauració de castells, l’adaptació a noves utilitats –conservant el caràcter original– o les accions destinades a dinamitzar culturalment i turísticament el castell i el seu entorn. Hi ha dues categories, la de castells privats i la de castells públics. El castell de Montsoriu, juntament amb el d’Hostalric, optava al premi en aquesta última categoria. Finalment, ha estat el castell de Montsoriu qui s’ha endut el guardó d’aquesta edició.

El lliurament de premis s’ha fet aquest dilluns a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Barcelona

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Joan Garriga, han estat els encarregats de recollir el premi aquest dilluns, dia 12 de desembre, a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts. La presidenta del jurat, la senyora Marta Ferrussola, i el president de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya, Carles de Montoliu, baró de l’Albi, han estat els encarregats de fer l’entrega d’aquest guardó que acredita el castell de Montsoriu com el millor de Catalunya en la categoria de castells públics.

 


 

RETALLABLE DEL CASTELL DE MONTSORIU
 

El parc natural del Montseny, dins la campanya escolar de Viu El Parc, i amb l'assessorament del Museu Etnològic del Montseny, ha editat el retallable del castell de Montsoriu. El retallable, obra de Nèstor Pellicer, s'ha editat en forma de llibret i permet reproduïr el castell i palau d'època gòtica, cap i casal de la nissaga dels Cabrera.

 

Podeu descarregar-vos el retallable seguint el següent enllaç:

http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/fitxers/p03d069.pdf

 

  
OBERTURA DEL CASTELL DE MONTSORIU AL PÚBLIC 2011
  
El passat dissabte 29 de gener de 2011 va tenir lloc l’acte oficial d’inauguració  de les obres de restauració del Castell de Montsoriu. Aquest acte significa un pas importantíssim en la consecució dels objectius de la nostra Associació, doncs a partir d’aquest moment s’obrirà el castell al públic de forma continuada.
 
A partir del dissabte dia 5 de febrer el castell obre les seves portes cada cap de setmana amb visites guiades i concertades prèviament a través de la pàgina web: www.montsoriu.cat.
                                             Punt d'inici de les visites guiades al castell de Montsoriu