Amics del Castell de Montsoriu


                                                                                                      
Dissabte 2 de juliol de 2016

FESTA DE SANT PERE DE MONTSORIU

Enguany, a causa de la fase d’obres iniciada recentment al castell, s’han modificat els actes 
de celebració. 

18:00 h. VISIT
A GUIADA 
a Montsoriu, amb especial atenció a les obres que s’estan realitzant actualment i també
al nou edifici de serveis del castell

19:00 REFRIGERI amb coca de Sant Pere i copa 
de cava.

Es tracta d’una activitat gratuïta pels socis i familiars de la nostra entitat, així com a les persones inscrites en l’activitat.

Per informació i reserves 

AACM  
correu electrònic amicsmontsoriu@gmail.com
o al Museu Etnològic del Montseny  (Tel. 972 860908)
Nota: L’accés al castell es farà obligatòriament a peu des de la pista de la carretera de Fogueres de Montsoriu (Pàrking a Coll de Castellar), o bé pels camins senyalitzats de Breda i Arbúcies (PR C 201). 

Per a caminaires no experts es recomana la pujada a peu des de coll de Castellar seguint la pista senyalitzada, de 35 minuts de durada.


  
EL CASTELL DE MONTSORIU GUANYA EL PRIMER PREMI CATALUNYA NOSTRA 
La presidenta del jurat, Marta Ferrusola, ha estat l’encarregada d’entregar el guardó al president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i al president del Patronat del Castell, Joan Garriga.
 
El castell de Montsoriu ha guanyat el primer premi Catalunya Nostra, que atorga la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya. Aquests premis distingeixen la proposta més destacada en la restauració de castells, l’adaptació a noves utilitats –conservant el caràcter original– o les accions destinades a dinamitzar culturalment i turísticament el castell i el seu entorn. Hi ha dues categories, la de castells privats i la de castells públics. El castell de Montsoriu, juntament amb el d’Hostalric, optava al premi en aquesta última categoria. Finalment, ha estat el castell de Montsoriu qui s’ha endut el guardó d’aquesta edició.

El lliurament de premis s’ha fet aquest dilluns a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Barcelona

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Joan Garriga, han estat els encarregats de recollir el premi aquest dilluns, dia 12 de desembre, a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts. La presidenta del jurat, la senyora Marta Ferrussola, i el president de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya, Carles de Montoliu, baró de l’Albi, han estat els encarregats de fer l’entrega d’aquest guardó que acredita el castell de Montsoriu com el millor de Catalunya en la categoria de castells públics.

 


 

RETALLABLE DEL CASTELL DE MONTSORIU
 

El parc natural del Montseny, dins la campanya escolar de Viu El Parc, i amb l'assessorament del Museu Etnològic del Montseny, ha editat el retallable del castell de Montsoriu. El retallable, obra de Nèstor Pellicer, s'ha editat en forma de llibret i permet reproduïr el castell i palau d'època gòtica, cap i casal de la nissaga dels Cabrera.

 

Podeu descarregar-vos el retallable seguint el següent enllaç:

http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/fitxers/p03d069.pdf

 

  
OBERTURA DEL CASTELL DE MONTSORIU AL PÚBLIC 2011
  
El passat dissabte 29 de gener de 2011 va tenir lloc l’acte oficial d’inauguració  de les obres de restauració del Castell de Montsoriu. Aquest acte significa un pas importantíssim en la consecució dels objectius de la nostra Associació, doncs a partir d’aquest moment s’obrirà el castell al públic de forma continuada.
 
A partir del dissabte dia 5 de febrer el castell obre les seves portes cada cap de setmana amb visites guiades i concertades prèviament a través de la pàgina web: www.montsoriu.cat.
                                             Punt d'inici de les visites guiades al castell de Montsoriu