Amics del Castell de Montsoriu

FESTA DE SANT PERE DE MONSORIU


El proper dissabte dia 3 de juliol a les 18.00 de la tarda celebrarem la tradicional Festa de sant Pere de Montsoriu dels Amics del Castell de Montsoriu.

En aquesta ocasió l’activitat consistirà en una visita guiada per les zones del castell recentment restaurades i museïtzades dins el Projecte turístic – cultural Vescomtat de Cabrera: Sala Noble, Cuines, Cos de Guàrdia i Sala Nord del Recinte Sobirà.

Recordeu que la pujada es farà obligatòriament a peu des de coll de Castellar (sol·liciteu informació en cas de dificultat per accedir caminant fins al castell). Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia a l’adreça electrònica de l’associació: amicsmontsoriu@gmail.com o al telèfon de la Gabella 972 86 09 08.


BUTLLETÍ DE L'ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL CASTELL DE MONTSORIU

Davant la impossibilitat de realitzar la nostra activitat anual de tardor on us mostrem les novetats que afecten Montsoriu, hem confeccionat un butlletí on trobareu la informació referent a les obres de restauració del castell, les campanyes d'excavació arqueològica i altres notícies de l'Associació. Hi podeu accedir a través del següent enllaç: BUTLLETÍ

Desitgem que sigui del vostre interès i esperem retrobar-nos aviat de manera presencial a Montsoriu

25 DE SETEMBRE DE 2020 ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

25 de setembre de 2020 a les 7 de la tarda en primera convocatòria i a 2/4 de 8 en segona convocatòria al Museu Etnològic del Montseny a Arbúcies on es celebrarà l’assemblea d’enguany.

Ordre de la reunió:

1) Lectura i aprovació de l’acta de la darrera sessió

2) Resum de les activitats realitzades al 2019 i 2020

3) Estat de comptes de l’entitat a 31 de desembre de 2019

4) Activitats 2021

5) Informacions diverses sobre la nostra entitat i el Patronat del castell

6) Quotes dels socis per a l’any 2020

7) Precs i preguntes

Si teniu pensat assistir, si us plau contacteu amb nosaltres a 972 86 09 08 o al amicsmontsoriu@gmail.com

EL CASTELL DE MONTSORIU GUANYA EL PRIMER PREMI CATALUNYA NOSTRA

La presidenta del jurat, Marta Ferrusola, ha estat l’encarregada d’entregar el guardó al president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i al president del Patronat del Castell, Joan Garriga.

El castell de Montsoriu ha guanyat el primer premi Catalunya Nostra, que atorga la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya. Aquests premis distingeixen la proposta més destacada en la restauració de castells, l’adaptació a noves utilitats –conservant el caràcter original– o les accions destinades a dinamitzar culturalment i turísticament el castell i el seu entorn. Hi ha dues categories, la de castells privats i la de castells públics. El castell de Montsoriu, juntament amb el d’Hostalric, optava al premi en aquesta última categoria. Finalment, ha estat el castell de Montsoriu qui s’ha endut el guardó d’aquesta edició.

El lliurament de premis s’ha fet aquest dilluns a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Barcelona

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Joan Garriga, han estat els encarregats de recollir el premi aquest dilluns, dia 12 de desembre, a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts. La presidenta del jurat, la senyora Marta Ferrussola, i el president de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya, Carles de Montoliu, baró de l’Albi, han estat els encarregats de fer l’entrega d’aquest guardó que acredita el castell de Montsoriu com el millor de Catalunya en la categoria de castells públics.

RETALLABLE DEL CASTELL DE MONTSORIU

El parc natural del Montseny, dins la campanya escolar de Viu El Parc, i amb l'assessorament del Museu Etnològic del Montseny, ha editat el retallable del castell de Montsoriu. El retallable, obra de Nèstor Pellicer, s'ha editat en forma de llibret i permet reproduïr el castell i palau d'època gòtica, cap i casal de la nissaga dels Cabrera.

Podeu descarregar-vos el retallable seguint el següent enllaç:

http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/fitxers/p03d069.pdf

OBERTURA DEL CASTELL DE MONTSORIU AL PÚBLIC 2011

El passat dissabte 29 de gener de 2011 va tenir lloc l’acte oficial d’inauguració de les obres de restauració del Castell de Montsoriu. Aquest acte significa un pas importantíssim en la consecució dels objectius de la nostra Associació, doncs a partir d’aquest moment s’obrirà el castell al públic de forma continuada.

A partir del dissabte dia 5 de febrer el castell obre les seves portes cada cap de setmana amb visites guiades i concertades prèviament a través de la pàgina web: www.montsoriu.cat.

Punt d'inici de les visites guiades al castell de Montsoriu