Convocar una manifestació

A continuació t'expliquem quins són els passos per poder convocar als vostres companys/es a una manifestació:

1.- Hem de recollir la informació sobre l’objecte de la convocatòria. En aquest sentit cal que ens informem bé a través dels recursos que tenim (en primer lloc, els diferents sindicats d’estudiants, la informació que circuli per internet, els mails que ens hagin enviat...).Alguns webs que donen informació fiable sobre les convocatòries, són les dels diferents sindicats d'estudiants que existeixen a dia d'avui. Aquí en teniu algunes direccions.- Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) – http://www.aep.cat - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – http://www.ajec.cat - Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC) – http://www.fnec.cat

- Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – http://www.sepc.cat

- Sindicato d'Estudiantes (SE) – http://www.sindicatoestudiantes.org

2.- Després hem de convocar els delegats i les delegades de curs i de classe per transmetre la informació i concretar les maneres de consultar a la totalitat de l'alumnat. Els delegats recolliran les opinions de les diferents aules, i les posaran en comú per tal de poder veure quina és l'opció majoritària.

3.- Hem de garantir que els delegats i les delegades comunicaran a totes les classes la manera que s'esculli de prendre la decisió final. Pot ser, per exemple, mitjançant una votació. Una vegada hi hagi una opció majoritària s'ha de comunicar a tot l'alumnat.

4.- A la vegada, caldrà que els representants de l’alumnat (delegats i delegades i consellers i conselleres escolars) expliquin la decisió presa a la direcció del centre mitjançant un escrit formal que justifiqui l’adhesió, presentant l'acta de la reunió de persones delegades on s'ha pres la decisió . L’equip directiu no podrà, aleshores, obstaculitzar el procés.

5.- Un cop informades totes les parts, l'alumnat de 3er i 4rt d’ESO i Batxillerat (menor de 18 anys) haurà de portar una autorització dels pares/mares /persones tutores, per poder participar a la manifestació abans de 48h d’aquesta. Alerta! Perquè no tots els instituts autoritzen a sortir del centre per vaga als seus alumnes. Podeu saber si el vostre us ho permetrà o no, consultant el Reglament de Règim Intern, que us pot facilitar el vostre punt JIP o tutor.

6.- Malauradament, a vegades hi ha conflictes a les manifestacions. Per quedar-vos més tranquils, podeu fer una llista de persones que hi van, i el seu número de telèfon mòvil. En cas de problema,truqueu a tothom per assegurar-vos que es troben bé.

NOFC de l'Institut XXV Olimpíada

recullen el procediment per sol·licitar la inasistència a classe per raons generals

(com pot ser una manifestació d'estudinats)

Article 70. Inassistència a classe per raons generals

A partir del tercer curs de l’educació secundària obligatòria, les decisions col·lectives adoptades per l’alumnat en relació amb la seva assistència a classe, en exercici del dret de reunió i prèviament comunicades a la direcció del centre i es disposi de la corresponent autorització dels pares, mares o persones tutores, no tindran la consideració de falta si s’observa el següent protocol:

70.1. El consell de persones delegades ha de comunicar la decisió a direcció, amb, almenys, 48 hores d’antelació respecte al començament dels actes previstos i en un informe que contingui:

a. L’exposició raonada dels motius de la decisió.

b. La informació sobre els actes previstos que puguin afectar els horaris, les activitats programades i l’ús de les instal·lacions de l’Institut.

c. La informació sobre la consulta feta a l’alumnat i, en concret, una previsió del seguiment que tindrà la convocatòria.

70.2. Es lliurarà, amb l’antelació establerta, l’acta de la reunió del consell de persones delegades, amb la signatura d’assistents, especificant clarament que l’acord s’ha adoptat per majoria significativa.

70.3. En el cas de la inassistència a classe d’alumnes no ha de ser objecte de correcció si han complert les normes establertes en aquest article i si els actes que hagin realitzat s’ajusten a les normes de convivència de l’Institut, excepció feta de l’obligació d’assistir a classe. L’òrgan competent per valorar aquests extrems és la direcció que ho ha de comunicar a les famílies i al Consell Escolar. L’Institut garantirà, d’acord amb la normativa de serveis mínims que, en cada cas es determini, el dret de qui no té dret a secundar la inassistència (1r i 2n d’ESO), així com de qui no desitja secundar la inassistència a classe, per raons generals i comunicades prèviament, a romandre a l’Institut degudament atès.