Nieuws

Luszi (Lucky)

Nestplanning: Gedekt tweede pinksterdag 6 juni.

Belangstellenden kunnen zich nu opgegeven voor dit nest.

Kampioensclubmatch vizsla vereniging: 12-09-2021: fokkersklasse 2 uitmuntend


Op zaterdag 30 oktober 2021 ontving ik de zilveren erespeld van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied op de prachtige locatie Landgoed de Heerlijkheid Marienwaerdt te Beesd. De zilveren speld wordt toegekend aan personen, die zich jarenlang verdienstelijk hebben gemaakt en tenminste 20 jaar fokker zijn, en een aantoonbare waardevolle bijdrage aan de verbetering, waaronder de gezondheid van het ras in Nederland met een bij de Raad van Beheer geregistreerde kennelnaam en met als resultaat een significant aantal Nederlandse kampioenen en Internationale kampioenen.


Hij/Zij moet het welzijn van zijn/haar honden en fokproducten hoog in het vaandel hebben staan. Dit wordt gecontroleerd door een onaangekondigde locatie controle uitgevoerd door een buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. Zelf ben ik meer dan 25 jaar fokker van de Hongaarse Staande Hond Vizsla en heb in deze hoedanigheid meerdere Internationale- en Nederlandse kampioenen voortgebracht.


De kennel staat geregistreerd bij de Raad van Beheer en de FCI onder het nummer 32912 (FCI-Federation Cynologique Internationale). Er zijn bijna 100 nationale kennelclubs lid van de FCI. Ook de Raad van Beheer is als Nederlandse kennelclub lid van de FCI. Deze onderscheiding zou in 2020 al zijn uitgereikt, maar door het coronavirus uitgesteld. Deze onderscheiding ziet er als volgt uit: Het is een ronde speld in zilverkleur. Bij deze onderscheiding behoort een oorkonde.