Home pagina

Het project

Het ART-project maakt een deel van de internationale museumwereld en andere culturele/religieuze instellingen toegankelijk voor een Europabrede doelgroep: scholieren van 8 tot 16 jaar.

Het is duidelijk dat er nu niet of nauwelijks gereisd kan worden door COVID-19, dit heeft effect op de mobiliteit van iedereen, dus ook studenten en docenten. Sterker nog, studenten hebben niet altijd de mogelijkheid (tijd), interesse (mindset) en middelen (geld) om in korte tijd meerdere locaties fysiek te bezoeken.

De ART VR methode opent het (museum) “wereld” voor hen. In het ART-project leren we studenten kritisch denken en een mening vormen. Dingen die naast alle andere vakken essentieel zijn om bij te brengen in het basis- en voortgezet onderwijs en die nu te weinig of te weinig innovatief worden gedaan (Een internationaliseringsketen van primair onderwijs naar wereldburger en werkveld (2015), Coelen, R.).

Hoe kan je leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs beter informeren over de veranderende wereld waarin we leven, dan op een innovatieve, moderne en aansprekende manier?

Het ART-project verbindt Virtual Reality (VR)-methodologie met wereldburgerschap en kunsteducatie. VR maakt het mogelijk om een ​​3D-wereld te simuleren die ons volledig omringt. Hierdoor lijkt het alsof we "echt" op een andere plek zijn terwijl we het huis niet uit hoeven.

Door middel van diverse opnames van musea, (tijdelijke) tentoonstellingen, historische en/of culturele gebouwen (van religieuze aard) krijgen de leerlingen niet alleen een prachtig beeld van verschillende musea, allerlei soorten kunst en geschiedenis maar krijgen ze ook diverse opdrachten en uitleg en krijgen ze inzicht in hun eigen actieve bijdrage aan wereldburgerschap.

Volg onze Facebook pagina: @Arteuproject