Laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja työnohjaaja Vantaalla, hyvien yhteyksien päässä pääkaupunkiseudulla.

Neuvoja psykoterapiaan hakeutumiseen - miten pääsen psykoterapiaan?

Ajanvaraus: Aikoja psykoterapiaan tai työnohjaukseen voit tiedustella soittamalla ja tekstiviestitse 0407290911 tai pihla.ekholm ( at ) psykoterapeutille.com.

Voit myös hyvin kysyä neuvoa, keskustella psykoterapiasta ja psykoanalyysistä sekä hoitoon liittyvistä kysymyksistä. Olen sekä yksilö- että pariterapeutti ja perheterapeutti. Kartoituskäynneillä on voimme tehdä psykologisen hoitosuunnitelman. Olen psykiatrisessa sairaanhoidossa harjaantunut laillistettu kliininen psykologi. Tarpeen mukaan myös yhteistyö hoitavan lääkärin kanssa järjestyy kauttani.

Olen vaativan erityistason kouluttajapsykoterapetti ja työnohjaaja. Voit olla minuun yhteydessä, jos etsit koulutuspsykoterapeuttia psykoterapiakoulutukseesi tai haet työnohjaajaa. Lisää tietoa psykoterapiasta ja psykoterapiaan hakeutumisesta löydät seuraavalta sivulta.


Käytännön neuvoja psykoterapiaan hakeutuvalla


Ennen ensimmäistä haastattelukäyntiä


Psykoterapeutteja voit löytää Kelan, psykologiliiton sekä eri psykoterapiasäätiöiden ja kouluttajayhteisöjen sivuilta. Koska psykoterapeuteilla on erilaisia pohjakoulutuksia, ennen käynnin varaamista sinua saattaa kiinnostaa selvittää, millaisen pohjakoulutuksen psykoterapeutti on saanut. Minkä psykoterapiasuuntauksen koulutuksen hän on saanut ja onko hän pätevöitynyt hakemaasi psykoterapiamuotoon (esim. yksilöpsykoterapia)? Psykoterapeutin pätevyyden voit tarkistaa Valviran sivuilta. Ennen ensimmäistä käyntiä kannattaa myös selvittää psykoterapiatunnin kesto ja sen hinta.

Voit tulla haastattelu/tutkimuskäynnille selvittelemään, mistä kaikesta tilanteessasi oikein on kysymys. Voit myös miettiä etukäteen, mitä asioita haluaisit käsitellä. Vaikka yhteistyösuhteen ja luottamuksen luominen vie aikaa - Miltä sinusta tuntuu ryhtyä vastavuoroiseen keskusteluun, työskentelemään ja puhumaan tunteitasi toisen henkilön, psykoterapeutin kanssa?

Psykoterapeutin kotisivuilta voit saada jotain käsitystä hänen tavastaan toimia, mutta parhaiten tähän saa kosketuksen ensimmäisillä käynneillä.


Miten hakeudun Kelan kuntoutuspsykoterapiaan? Mistä voin saada taloudellista tukea?


Niin halutessaaan, vastaanotollani toteutuvaan psykoterapiaan on mahdollista hakea KELAn kuntoutustukea (vaativan erityistason) työ- ja opiskelukyvyn ylläpitämiseksi ja palauttamiseksi. KELA on julkaissut ohjeen psykoterapian kuntoutusetuuksien piiriin hakeutumisesta. Ohjeissa mainitun kuntoutuspsykoerapiahakemuksen KU131 löydät täältä. Vastaanotolla yksilöpsykoterapiakäynnistä voi saada korvausta 57,60 (45 min) ja vastaavasti sekä pariterapia- ja perheterapiakäynnistä 63,92 (1 h) ja 95,87 (1,5 h).

Haastavissa elämäntilanteissa voi myös hakea Kelan vaativan lääkinnällinen kuntoutuksen tukea. Lisäksi vastaanotollani käyvät saavat joissain tilanteissa tukea Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä (HUS). HUS:n ostopalvelupsykoterapioihin voi hakeutua psykiatrian poliklinikoiden kautta ja kriteerit vaihtelevat pääkaupunkiseudun eri kunnissa. Kaupungit ovat usein myös itse järjestäneet omia ostopalvelupsykoterapioita. YTHS:n kautta voivat opiskelijat joissain tilanteissa saada tukea yksityiseen psykoterapiaan.

Psykoterapian voi halutessaan myös maksaa itse. Vastaanotolla voimme myös keskusella eri mahdollisuuksista. Voit myös tutustua tarkemmin ajatuksiini psykoterapiasta.

Miten vastaanotolleni pääsee?


Psykoterapiassa käydään usein monta kertaa viikossa, joten psykoterapeutin vastaanoton sijainti on arjen sujumisen kannalta usein tärkeä.

Vastaanottoni sijaitsee Länsi-Vantaalla, Martinlaakson aseman kupeessa. Se on myös hyvien kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulla mm. Klaukkalasta, Espoosta sekä Tikkurilasta ja Malmilta, jotka sijaitsevat P- ja I- junien kulkureittien varrella. Pihalla on parkkitilaa myös omalla autolla liikkuville. Kartan ja yhteystiedot löydät sivustoni ensimmäiseltä sivulta.

Tässä tarkempaa tietoa tämänhetkisistä (2020) liikenneyhteyksistä: Martinlaakson asemalla liikennöivät kehäradan P- ja I-junat.

Martinlaaksosta liikennöivät seutulinjat 421, 435 ja 436 Helsinkiin Mannerheimintietä ja Hämeenlinnanväylää pitkin. Esim. Meilahdesta bussi tulee n. 20-25 min. Martinlaaksosta on poikittaista bussiliikennettä myös Espooseen ja eri puolille Vantaata, mm. Leppävaaraan, Lentoasemalle ja Tikkurilaan.

Koska Martinlaakso sijaitsee kehä III ja Hämeenlinnanväylän kainalossa, autoliikenteen yhteyksiä ovat Hämeenlinnanväylä (E12) ja Kehä III (E18). Omalla autolla ajaa helposti monelta puolin Helsinkiä 10-20 min liikenteen sujuessa.

Hämeenlinnanväylällä (5 min kävelymatkan päässä vastaanotolta) on Martinlaakson pikavuoropysäkki.

Etusivullani on kartta, josta voit tarkastella vastaanoton sijaintia.