Til foreldre

Nettvett på fritida

Undervisningen i nettvett på skolen er ikke komplett uten dere foreldre. Mange foreldre er tilstede på de samme sosiale nettverkene som barna, mens andre tenker at de ikke mestrer alle plattformene barna driver med. Da kan det være vanskelig å tilegne seg kunnskapen som kreves for å kunne sette grenser. Mangel på kunnskap gjør det dessuten vanskelig å få full oversikt over alle plattformene barna er med på. 

På Byåsen vet vi at foreldre er forskjellige og har ulike grenser. Noen følger aldersgrensene på de ulike appene, mens andre vet at de kan stole på sitt barn og slipper dem derfor løs på apper som egentlig er ment for litt eldre barn. Mange synes det er vanskelig å være strengere enn de andre foreldrene, særlig når det dreier seg om apper som lar barna holde kontakten og avtale seg i mellom. 

Barna er forskjellige derfor er det naturlig at foreldre av og til har ulike grenser. Det kan være antall timer bak skjermen og på aldersgrenser. Vi vet fra foreldremøter at frustrasjonen kan være stor når foreldre ikke blir enige om felles kjøreregler for skjermbruk. Vi tror at undervisning i nettvett gjør at på tross av ulike grenser.

Målet med denne siden er å tilby dere foreldre ressurser som gjør det lettere å få oversikt over plattformene barna er en del av.  





Ressurser til foreldrene:

Foreldretips om sosiale medier

Medietilsynet står bak denne nettsiden som forklarer aktuelle sosiale medier barn enten er nysgjerrig på eller er på, som Tik Tok, Instagram, Youtube eller Snapchat.

Den digitale foreldreskolen

Den har tematikk som passer for de litt større barna på barneskolen, med flere ulike tema, fra uønskede bilder på nett til  gaming. Telenor står bak denne nettsiden. 

Barnevakten

Dette er et nettsted som passer både for oss i skolen og for foreldre. Nettstedet forklarer nettfenomener, spill og apper og grundige vurderinger av både aldersgrenser og innhold i disse. 


Småbarn og skjerm

Medietilsynet har laget denne nettsiden som handler om småbarn og skjermbruk. Er mest rettet mot foreldre til barn mellom 1-5 år, men kan også være aktuell i 1. og 2. trinn. 


Barn og unges nettbruk

Politiet har her samlet aktuelle spørsmål knyttet til barn og nettbruk. Her omtales Omegle, barns salg av nakenbilder, utpressing og nettsvindel. 



Dubestemmer.no

Om personvern, nettvett og digital dømmekraft