Zorgtuinen en zorgnatuur

Natuurbeleving voor iedereen 

Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van natuur op de gezondheid. Toch komen veel mensen vandaag de dag slechts sporadisch of zelfs nooit in contact met de natuur.  Wij willen iedereen laten genieten van natuurbeleving, beweging en buitenlucht.  

De afgelopen jaren verdiepten we ons in de complexiteit van tuinen voor aangepaste doelgroepen. Professionele tekenaars met diverse expertises tekenen het tuinplan voor je ziekenhuis, woonzorgcentrum, school, ... . Hierbij houden ze steeds rekening met de noden van specifieke doelgroepen. 

Beter in het groen !

Kwetsbare doelgroepen die zich niet meer in de mogelijkheid bevinden om zelf richting natuur te trekken, hebben nood aan een gezonde groene omgeving. Wij kunnen je helpen om de natuur tot bij hen te brengen zodat ouderen en patiënten kunnen genieten van natuurbeleving, beweging en buitenlucht.

We staan je bij met advies-, ontwerp-, aanleg en beheerwerkzaamheden van groenprojecten. Aangepaste zorgtuinen zijn van onschatbare waarde. Wij onderscheiden ons  vooral door altijd en overal te gaan voor de meest kwalitatief hoogstaande natuur die binnen een context haalbaar is. 

De unieke combinatie van kennis en ervaring op vlak van inrichting en beheer,  zorgen er voor dat wij voor elke locatie in Vlaanderen een mooie en veilige tuin met hoge natuurwaarden, aangepast aan specifieke doelgroepen kunnen ontwerpen, aanleggen en beheren. Samen bouwen we een brug tussen verschillende generaties en vormen we schakels met het oog op het verhogen van de biodiversiteit, toegankelijkheid en functionele aspecten.


Realisatie en beheer 

Een team binnen het maatwerkbedrijf staat in voor de aanleg van je aangepaste groene ruimte. Van organisatie, begeleiding en uitvoering op het terrein tot oplevering en opvolging. Actief werken we samen aan innovatie in de ecologische zorgprojecten.