Osuuskunnan jäsenyys

Osuuskunnan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Luovissa opiskeleva tai Luovista valmistunut opiskelija. Valmistumisen jälkeen opiskelija voi työskennellä kahden vuoden ajan osuuskunnassa. Jäsenmaksu on 20 euroa ja maksu palautetaan, kun jäsen ilmoittaa erostaan kirjallisesti hallitukselle ja hallitus on käsitellyt eroanomuksen.

Osuuskunnan kannattajajäseninä voivat toimia yritykset sekä yksityiset henkilöt, kuten Luovin henkilöstö. Henkilökunta ei voi työskennellä osuuskunnassa. Kannattajajäsenmaksu yksityishenkilöille on 20 euroa ja sitä ei palauteta. Yrityksille kannattajajäsenmaksu on vähintään 50 euroa.

Kaaviokuva jäseneksi liittymisesti. Opiskelija lähettää sähköpostin: korkea.osk@gmail.com. Jäsenhakemus käsitellään osuuskunnan edustajan toimesta. Hakemuksen hyväksymisestä ilmoitetaan sähköpostilla. Sähköpostin liitteenä on osuuskunnan toimintaperiaatteet ja ohjeet jäsenmaksusta. Opiskelija maksaa jäsenmaksun ja allekirjoittaa puitesopimuksen. Uudet jäsenet vahvistetaan kerran kuussa osuuskunnan hallituksessa. Uusien jäsenten perehdytys osuuskunnan toimintaan kerran kuussa. Infossa käsitellään keskeiset toimintaperiaatteet, puitesopimus, työsopimus, palkanmaksu ja toimeksiantosopimus.

Jäsenen osa-aikainen työskentely osuuskunnassa

  • Osuuskunnan ja jäsenen välille solmitaan työsopimus, jonka perusteella osuuskunta maksaa jäsenelle palkkaa. Osuuskunta vastaa myös palkan sivukuluista.

  • Työsopimus varmistaa, että opiskelijaa tai ammattiin valmistunutta ei rinnasteta esimerkiksi työvoimaviranomaisten toimesta yrittäjäksi.

  • Opiskelija on työsuhteessa osuuskuntaan, vaikka työskentelee omistamassaan yrityksessä. Jos osuuskunnassa on vähintään seitsemän jäsentä, yksittäistä jäsentä ei pidetä yrittäjänä työttömyysturvalaissa.

  • Mikäli osuuskunnan jäsen työllistyy osuuskunnassa osa-aikaisesti, säilyy hänellä oikeus palkansaajan työttömyysturvaan ja hän voi saada palkan lisäksi soviteltua työttömyyspäivärahaa.

  • Osuuskunnan jäsen ei ole yrittäjäeläkkeen piirissä eli hänelle ei tule kiinteää yrittäjäeläkemaksua, vaan osuuskunta maksaa jäsenen palkasta työntekijän eläkemaksun.

  • Osuuskunnan jäsenet hoitavat tarjoukset, tilaukset ja laskutuksen sekä hinnoittelevat oman työnsä. Opiskelijat saavat tarvittaessa tukea toimipisteen osuuskuntakoordinaattorilta.