Kompetensutveckling

Metoder för att uppnå vår vision och värdeord


Vi inleder vår KPT i linje med vår utarbetade utvecklingsplan och för att underlätta implementeringen av vår pedagogiska idé under läsåret 18/19 med följande kompetensutveckling;

All personal genomför SPSM:s tillgänglighetsmodell under läsåret 18/19

Förväntat resultat är att vi genomlyser gymnasiesärskolans verksamhet utifrån tillgänglighetsaspekter samt genomför analyser för att fortsätta vår utveckling i rätt riktning. Vårt mål är att vi genom kontinuerlig utveckling förbättrar vår verksamhet över tid. Vi förespråkar metoden Kaizen, vilket innebär små ideliga förbättringar mot önskat läge.

Kollegialt lärande - digital kompetens - Vi genomför en genomlysning av personalens digitala kompetens, behov av digitala verktyg samt kompetensutveckling inom digitala verktyg genom kollegialt lärande. Ett extra fokus läggs på de pedagogiska assistenterna som inte varit inkluderade i den digitala satsningen tidigare.

Förväntat resultat är att vi analyserar gymnasiesärskolans tillgång på digitala verktyg samt utveckla vår digitala kompetensen genom ett kollegialt lärande.

Fortsatt kompetensutveckling framöver handlar om tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande, alternativ och kompletterande kommunikation, positivt beteendestöd och andra områden som ligger i linje med vår utvecklingsplan. Vi ser att det här utvecklingsarbetet kommer att behöva göras över lång tid framöver. Det kan finnas en utmaning i att få nyanställd personal att känna delaktighet och komma in i tänket. Den här Siten är delvis skapad för att underlätta detta, men det bygger på att all personalen tar sig tid att läsa innehållet och att ställa relevanta frågor till personal som varit med i hela processen sedan 2018.