Opiskeluhuolto

Hyvinvointiohjaaja  Eveliina Jäntti 

Tavoitettavissa koululta, Wilman kautta, puhelimitse (040 135 6993) ja sähköpostitse (eveliina.jantti@raahe.fi). 

On päivittäin mukana koulun arjessa. On mukana KiPu-tiimissä ja opiskeluhuoltoryhmässä. Mukana oppilaskunnan toiminnassa ja aktiivinen rooli koulun tapahtumissa.

Hyvinvointiohjaajan työ on matalan kynnyksen työtä, joka keskittyy ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen tukeen. Tehtävänä on tukea oppilaita ja perheitä koulutyössä sekä kasvatuksessa. Tavoitteena on myös edistää kaikin tavoin koko kouluyhteisön hyvinvointia. Hyvinvointiohjaaja on koulussa eräänlainen arjen tukihenkilö ja "kiireetön aikuinen".

Koulupsykologi Kaisa Helama-Viinikangas

Koulupsykologin työn tavoitteena on edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia, vahvistaa nuorten psyykkistä hyvinvointia ja tarjota heille apua opiskeluun. Työ lukioissa on myös ennaltaehkäisevää työtä mm. opinto-ohjauksen tunneilla vieraileminen. Koulupsykologin työhön kuuluu oppilaiden kokonaisvaltainen tukeminen, itsetuntoon, motivaatioon, psyykkisiin vaikeuksiin ja sosiaaliseen selviytymiseen vaikuttaminen. Psykologin työhön kuuluvat myös oppilaiden oppimisvaikeuksien tutkiminen ja tukitoimien suunnittelu, sekä oppilaiden mielenterveysongelmien arviointi, hoito sekä tarvittaessa jatkohoitoon ohjaaminen. Hoitotyössä painottuvat erityisesti opiskeluun liittyvät ongelmat. Työtä tehdään yhteistyössä opiskelijan, hänen vanhempiensa, opettajiensa sekä tarvittaessa myös muiden yhteistyötahojen kanssa. Opiskelijat ohjautuvat koulupsykologin vastaanotolle pääsääntöisesti kouluterveydenhoitajan, koulukuraattorin tai erityisopettajan kautta.

Koulupsykologin työhön kuuluu opetus- ja oppilashuoltohenkilöstön konsultointi. Opiskeluhuoltoryhmien toimintaan koulupsykologi osallistuu tarvittaessa. Psykologi on tarvittaessa mukana opetusta ja opiskelijahuoltoa koskevassa suunnittelutyössä.

Erityisopettaja Eeva-Liisa Tanskala

Oppilaalla, jolla on oppimiseen liittyviä vaikeuksia, järjestetään koulussamme osa-aikaista erityisopetusta. Opetus on oppituntien aikana tapahtuvaa pienryhmä-, yksilö- tai samanaikaisopetusta. Opetus painottuu puheen, lukemisen, kirjoittamisen ja matematiikan alueelle. Erityisopettaja on koululla joka päivä. 

Koulukuraattori Paula Seppänen

Koulukuraattoritoiminta on oppilaan tukemista ja yhteistyötä huoltajien, opettajien ja oppilaan muun sosiaalisen verkoston kanssa. Työn tavoitteena on tukea opintojen suorittamista, oppilaan psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja myönteistä kokonaiskehitystä. Koulukuraattori osallistuu koulujen opiskeluhuoltoon, käy yksilöllisiä ja ryhmäkeskusteluja, selvittää opiskelijan tarvitsemia yksilöllisten opetusjärjestelyjen mahdollisuuksia ja luo tarpeen vaatiessa oppilaan tueksi sosiaalisia verkostoja. Tarvittaessa kuraattori ohjaa oppilaan jatkohoitoon tai muiden tukitoimien piiriin. Kuraattori voi auttaa oppilaita myös koulutuksen nivelvaiheissa.

Koulukuraattori on mukana toteuttamassa koulujen yhteisöllistä oppilashuoltoa, eli mm. suunnittelemassa ja toteuttamassa yhteisöllisyyteen, viihtyvyyteen, hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä.


Kouluterveydenhoitaja Heidi Korpela

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on osa opiskelijahuoltoa, jolla tarkoitetaan opiskelijan fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. Koululaisen hyvinvointia ja terveyttä seurataan yksilöllisten terveystarkastusten ja -suunnitelman avulla. Kouluterveydenhoitaja tapaa lapsen ja huoltajan ennen koulun aloittamista lapsen 6-vuotistarkastuksessa. Peruskoululaiselle tehdään vuosittain terveystarkastus. Tarkastuksista kolme toteutetaan laajana tarkastuksena (1. luokalla, 5. luokalla ja 8.-9.-luokalla). Terveydenhoitajan vastaanotolle on mahdollisuus päästä tarvittaessa ilman ajanvarausta.