Huishoudelijke informatie A-Z

Adressen en telefoonnummers

Helaas komt het regelmatig voor dat ouder(s)/verzorger(s) niet goed bereikbaar zijn, bijvoorbeeld omdat de telefoonnummers thuis, mobiel of op het werk niet meer actueel zijn. Geef daarom altijd uw juiste telefoonnummer(s) door. Dit kunt u ook doen via het ouderportaal: https://ouders.parnassys.net/ouderportaal (onze voorkeur) of een e-mail: administratie@klinkerschiedam.nl

Deze wijzigingen worden altijd aan de leerkracht doorgegeven.

De huisadressen van onze leerlingen worden via het Ministerie van Onderwijs gesynchroniseerd met het GBA (Gemeentelijk Basis Administratie). Dit kan er dus voor zorgen dat doorgegeven adreswijzigingen teniet worden gedaan. U zult dus de juiste adresgegevens altijd eerst bij de gemeente van uw woonplaats moeten doorgeven.

Alle schriftelijke communicatie gaat via e-mail of via ander digitale kanalen. Van alle ouder(s)/verzorger(s) zijn wij dan graag op de hoogte van de juiste e-mailadressen. U mist anders informatie!

Allergieën

Zoals u weet, krijgen de kinderen tijdens de diverse feesten zoals Sint, Kerst en Pasen, maar ook op andere momenten (bijvoorbeeld verjaardagen) drinken, eten, versnaperingen aangeboden. Een aantal kinderen mag vanwege een allergie bepaalde stoffen/producten niet eten/drinken. U kunt dit bij de inschrijving aangeven. Jaarlijks vragen wij van u een update.

Voor de duidelijkheid: Dit is geen lijst waarop vermeld staat wat uw kind niet lust, maar juist een lijst van wat uw kind niet mag eten/drinken.

Bedrijfshulpverlening

Hieronder verstaan we levensreddende eerste hulp, brandbestrijding en ontruiming. Op onze school zijn Erwin van Deventer, Ilse van Lier-de Rouw, Hans Loendersloot de bedrijfshulpverleners.

Besmettelijke kinderziekten

Het is belangrijk, dat u ons ervan op de hoogte stelt, als uw kind een besmettelijke ziekte heeft. Wij kunnen dan passende maatregelen nemen. Vraagt u altijd zelf ook de huisarts of de ziekte van uw kind op school geen kwaad kan. De huisarts weet dat beter dan wij! In die gevallen kan uw kind- mits het zich niet ziek voelt - gewoon naar school.

Bezoek dokter, tandarts, enz.

Het komt regelmatig voor dat leerlingen onder schooltijd naar dokter, tandarts, orthodontist, fysiotherapie e.d. moeten. We beseffen, dat het vaak niet anders geregeld kan worden, maar wanneer het kan, zouden wij u willen verzoeken te trachten deze bezoeken tijdens de schooluren te beperken.

Bibliotheek voor de jeugd

De Klinker beschikt inpandig in 2 lokalen verspreid over een grote jeugdschoolbibliotheek (tevens na schooltijd filiaal van de bibliotheek van Schiedam) voor de kinderen, waarin ook de informatieve boeken zijn opgenomen. Deze bibliotheek wordt beheerd door een aantal vrijwilligers. Eenmaal per week kunnen de kinderen een boek lenen uit de bibliotheek, wat dan in de klas op de daartoe bestemde momenten kan worden gelezen.

De Klinker raadt overigens ook een (gratis) abonnement van harte aan! Voor meer informatie, zie de website van de bibliotheek.

Brede school

Kinderen leren niet alleen op school, maar ook thuis, op straat, in clubs en van vriend(innet)jes. Om de ontwikkelingskansen van kinderen te optimaliseren en deze leersituaties meer op elkaar af te stemmen is door de gemeente Schiedam de Brede School in het leven geroepen. Doel van de Brede School is het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen en hun ouders en een actieve deelname van kinderen aan de samenleving te bevorderen.

Chromebooks

Op onze school werken de leerlingen in de groepen 3-8 een aantal malen per week met en Chromebook. In groep 3-6 zijn 6-10 chromebooks voor de leerlingen aanwezig; de kinderen van de groepen 7 en 8 hebben een persoonlijke chromebook.

Hieronder kunt u lezen welke afspraken en regels wij hanteren bij het gebruik van de laptops:

    • Er wordt uitsluitend op school met de chromebook van school gewerkt.
    • Wanneer de chromebook stuk gaat, schaft de school een nieuwe aan.
    • Wanneer een leerling de chromebook expres kapot maakt of de chromebook stuk gaat door onzorgvuldig handelen van de leerling, zal de dagwaarde op de ouder(s)/verzorger(s) verhaald worden. Zorg dat uw WA verzekering op orde is.

Wilt u meer weten over chromebooks in het onderwijs? Klik dan HIER.

Dieren in school

In de school worden geen dieren toegelaten, ook niet bij het binnenkomen of bij een spreekbeurt. Ook op het plein is het verboden voor honden!

Dokter-tandartsbezoek

Het kan zijn dat een kind onder schooltijd naar de dokter/tandarts moet. Hiervoor moet de leerling altijd opgehaald worden door een ouder of ander familielid. Dit vanwege onze verantwoordelijkheid onder schooltijd.

Eigendommen van leerlingen/ouder(s)/verzorger(s)

  • Het bestuur stichting PRIMO aanvaardt over het algemeen geen aansprakelijkheid voor schade aan, zoekraken of ontvreemding van eigendommen van leerlingen of ouder(s)/verzorger(s). Ook niet als deze eigendommen in bewaring zijn gegeven. Wij adviseren ouders sieraden e.d. wanneer er gym op het rooster staat thuis te laten. Leerkrachten bewaren sieraden e.d. in een bakje tijdens de les.
  • Het bestuur kan wel aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen als dat is veroorzaakt door een duidelijk foutief handelen of nalaten van aan de school verbonden personeel of andere personen die in het kader van het onderwijs werkzaam zijn in de school (bijv. ouders). Te denken valt aan het open laten staan van een buitendeur, etc. PRIMO is tegen deze zogenaamde wettelijke aansprakelijkheid verzekerd.

Fietsen en Airboards

Het aantal stallingsmogelijkheden rond de school is beperkt. Indien uw kind op redelijke loopafstand van school woont, wordt u verzocht de fiets thuis te laten.

De fietsen van de leerlingen moeten altijd in een fietsklem gezet worden en mogen niet los op het plein staan of vlak naast een toegangspoort. Voor de zgn. ATB’s zijn speciale brede klemmen geplaatst.

Voor sommige excursies en evenementen moeten de leerlingen vanaf groep 6 beschikken over een goede, veilige fiets.

De school is niet verantwoordelijk voor beschadigingen aan en diefstal van de fiets. U dient zich altijd te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid; uw kind kan immers anderen schade toebrengen!

Fietsen op het plein is verboden. Let op: Dit geldt ook voor de zgn. Airboards. Uw WA-verzekering en die van de school is nl. voor dit apparaat buiten uw privéterrein niet geldig.

Gevonden voorwerpen

Kleine gevonden voorwerpen worden bewaard bij de administratie. De grotere zijn in de meeste gevallen altijd te vinden in een van de garderobes (o.a. in de luizenzak), in de klas en soms ook gewoon thuis!

Hoofdluis en luizenzakken

Helaas komt hoofdluis bij kinderen regelmatig voor. Wij raden u aan uw kind regelmatig te controleren. Indien u hoofdluis aantreft, wilt u de school dan hierover inlichten? Wij kunnen dan de andere ouder(s)/verzorger(s) via een Parro-bericht direct formeren en verzoeken hun kind(eren) zelf te controleren en indien nodig te behandelen. Het hebben van luis is geen besmettelijke ziekte. Het kan zijn dat een kind vanwege een behandeling tegen hoofdluis een dagdeel thuis blijft. In alle overige gevallen moeten kinderen gewoon naar school.

Iedere leerling van De Klinker krijgt eenmalig een luizenzak uitgereikt. In deze zak kan de jas en ‘s winters ook de handschoenen, muts en sjaal gestopt worden. De luizenzak hangt altijd aan de haak. Op deze wijze hopen we de verspreiding van luizen via de kleding sterk te verminderen. Het gebruik van deze luizenzak is voor iedere leerling dan ook verplicht. Wilt u ook opletten dat de jas altijd in de zak gedaan wordt en netjes aan de kapstokhaak wordt opgehangen? Nieuwe leerlingen krijgen deze eenmalig aangeboden. Nieuwe exemplaren zijn tegen kostprijs (€ 2,50) bij de administratie verkrijgbaar.

Jaarverslag-jaarplan

In deze beleidsplannen kunnen geïnteresseerden lezen over de achtergronden van de school, het gevoerde beleid, de verantwoording daarvan en de toekomstige ontwikkelingen/plannen van de school. Deze documenten zijn op aanvraag in te zien.

Jeugdfonds sport & cultuur

Wilt u dat uw kind leert zwemmen of piano spelen of meedoet aan een andere sport of culturele activiteit in de stad? En kunt u het lidmaatschap of abonnement niet betalen omdat uw inkomen te laag is? Dan kunt u, onder bepaalde voorwaarden van het Jeugdfonds sport & cultuur een bijdrage krijgen. Dit fonds helpt kinderen van 4 tot 18 jaar zodat ze kunnen meedoen met andere kinderen. Een aanvraag kunt u doen bij de directie van de school.

De directeur van De Klinker is de intermediair voor aanvragen voor de leerlingen van de school. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de administratie.

Kinderboekenweek

Om het lezen extra te stimuleren doet De Klinker ieder jaar mee aan de Kinderboekenweek. In die week wordt ook een grote kinderboekenmarkt in school georganiseerd. Zie hiervoor de kalender van school.

Mobiele telefoons/smartphones

Naast de leuke en praktische kant van het mobieltje, heeft deze voor schoolgebruik geen meerwaarde. Integendeel. Helaas gebeuren er, door de vele extra mogelijkheden van het apparaat, ook ongewenste zaken mee. Hoewel de school het meenemen van een telefoon niet verbiedt, gelden voor onze leerlingen wel de volgende (extra) regels:

  • De school of stichting PRIMO kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal van of schade aan het apparaat.
  • Op het schoolplein en in het gebouw dient het apparaat uitgeschakeld te zijn, dus ook niet op de zogenaamde stille, stand-by of trilstand. Uitgezonderd zijn die momenten dat kinderen hun telefoon gebruiken om verbinding te maken met internet of het spelen van educatieve apps voor onderwijsdoeleinden (BYOD).
  • Bij overtreding zal het betreffende apparaat in beslag genomen worden. De ouder(s)/ verzorger(s) kunnen het apparaat dan op school op komen halen.
  • Het maken van filmpjes of foto’s met mobieltjes in en rond school is dus te allen tijde verboden. Indien wij constateren dat er gefilmd of gefotografeerd is, zullen wij het apparaat ook afnemen en erop toezien dat de opnames worden gewist. Het constateren van gefilmd of gefotografeerd materiaal dat ongewenst voor de school is en op internet wordt geplaatst, is reden tot schorsing van een leerling.
  • De school neemt geen enkele verantwoording ten aanzien van de inhoud van e-mail en chatberichten (o.a. via WhattsApp) welke kinderen versturen buiten schooltijd. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de ouder(s)/verzorger(s) van de betreffende kinderen.

Nablijven

Het kan voorkomen dat uw kind na schooltijd werk moet afmaken, extra instructie krijgt of de weekbeurt (zoals bijv. planten water geven) heeft. U wordt hiervan door de groepsleerkracht of door uw kind zelf op de hoogte gebracht.

Oortjes voor tablet, chromebook, computer

Voor het werken met de Snappet (indien voor een leerling ingesteld), de Chromebooks in de klas en als keuze de computer op de gang is het handig dat de kinderen van de groepen 4-8 beschikken over een eigen koptelefoon. Het handigst - deze nemen geen ruimte in de eigen la - zijn de zgn. oortjes. Deze mogen van thuis meegenomen worden. Kleine opvouwbare koptelefoons ook, mits deze passen in de la. De oortjes hebben echter de voorkeur. Beschikt u niet over de zgn. oortjes voor uw zoon/dochter, dan zijn deze voor 1 euro (kostprijs) te koop bij de administratie van de school.

Ongevallenverzekering

Er is een collectieve ongevallenverzekering voor leerlingen, leerkrachten en ouderparticipanten. Deze verzekering is van kracht op weg van huis naar school (vice versa), gedurende het verblijf op school en tijdens buitenschoolse activiteiten. De verzekering dekt tevens het ongevallenrisico door stoeien van leerlingen. Praktische tip: uw kind kan anderen schade toebrengen, verzeker daarom uw gezin tegen wettelijke aansprakelijkheid!

Parkeren rond de school

De parkeergelegenheid rond het schoolgebouw is beperkt. Parkeer daarom uw auto enkele straten verder, bijv. op het A.J. De Haasplein. Daar is vaak voldoende plek en wordt het vlakbij school veiliger voor fietsers en voetgangers.

Voor de veiligheid en overlast voor de buurt is het rond breng- en haaltijd in het doodlopende gedeelte van de Warmoezenierstraat verboden in te rijden!

Reclame

Commerciële instanties proberen via scholen reclame te maken voor hun activiteiten of producten. Aan scholen wordt dan gevraagd folders en/of producten aan de kinderen mee te geven. Hieraan wordt niet meegedaan. Een uitzondering maken we voor uitgeverijen die goede boeken voor een lage prijs aanbieden. Over twijfelgevallen beslist de directie.

Rookvrije school

In ons gebouw en op het schoolplein mag niet gerookt worden. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten. Ook zouden wij willen zien dat u sowieso rond de school (voor de hekken/poorten/op de witte brug) en in de buurt van onze kinderen niet rookt, zijnde goed voorbeeldgedrag!

Schoolfotograaf

In het voorjaar maakt de schoolfotograaf van iedere leerling en klas een foto. Deze gemaakte foto’s kunt u via internet bestellen.

Schoolbel

De Klinker heeft een schoolbel. Een belsignaal zal 's ochtends en 's middags twee keer klinken. Schema:

  • 08:20 uur: deuren van de school gaan open, alle leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) naar binnen.
  • 08:29 uur: Over 1 minuut starten de lessen, ouder(s)/verzorger(s) verlaten verlaten de klas (groep 1-2) of hal (groep 3-8) en gaan direct naar buiten.
  • 13:05 uur: deuren van de school gaan open, alle leerlingen en alleen de ouder(s)/verzorger(s) van de groepen 1/2 naar binnen ('s Middags komen de kinderen van de andere groepen alleen naar binnen, leerlingen groepen 3 na de Kerst).
  • 13:14 uur: Over 1 minuut starten de lessen, ouder(s)/verzorger(s) verlaten verlaten de klas/hallen en gaan direct naar buiten.

Schoolgruiten en tussendoortjes

In het kader van De Gezonde School willen we dat de kinderen alle dagen een stuk fruit of groente meenemen. Doet u ook mee? Als tussendoortje is een gezonde koek of boterham ook toegestaan. De school is geen voorstander van alle mogelijke repen/koeken met overvloedig veel chocolade/suiker!

Indien mogelijk doet de school steeds mee aan het EU-schoolfruitprogramma.

Een tussendoortje vervangt nooit een ontbijt. Zorgt u er voor dat uw kind heeft gegeten en gedronken als het 's ochtends naar school komt. Dit komt o.a. de leerprestaties ten goede!

Schoolmelk/pauzedrank

U kunt uw kind via DEZE LINK van Campina aanmelden voor schoolmelk. Alleen halfvolle melk zit in het assortiment.

Uw kind mag ook een beker (s.v.p. naam erop) meenemen met daarin een melkproduct of vruchtensap. Energiedranken, dranken met veel te veel suiker (bijv. pakjes chocolademelk) zijn onder schooltijd en tijdens pauzes op de pleinen (ook bij de BSO) niet toegestaan.

Water, de beste dorstlesser, mag altijd!

Schoolplein

De Klinker heeft een fantastisch schoolplein met prachtige speelmaterialen!

Er gelden wel de volgende regels:

  • Om te spelen is ons plein geschikt voor kinderen tot einde van de basisschoolleeftijd. Oudere kinderen maken gebruik van de sportvelden.
  • Fietsen op het plein is verboden.
  • Voetballen alleen in de "bak" aan de voorzijde van de school. Anders op de sportvelden. Voetballen in de bak is voor schooltijd niet toegestaan.
  • Afval altijd in de afvalcontainers.
  • Bij gesloten toegangspoorten is de toegang verboden.
  • Sowieso is er om 18:00 uur niemand meer op het plein.
  • Respectloos gedrag betekent altijd verwijdering van - en indien terugkerend - ontzegging van de toegang tot het schoolplein.

Schoolreis

De groepen 3 t/m 7 gaan op schoolreis. De data staan in de kalender bij deze schoolgids of u kunt u vinden op onze website. Meer informatie ontvangt u via een Parro-bericht.

Schoolspullen

Veel kinderen krijgen in de vakantie spulletjes voor het nieuwe schooljaar. Deze spullen worden dan trots meegebracht, maar zijn soms niet nodig.

Om u niet op overbodige kosten te jagen, staan hier de zaken die u voor uw kind zelf moet aanschaffen.

Voor alle groepen 3-8:

  • goede, stevige etui (zonder inhoud, graag een beetje ruim)
  • plakstift
  • puntenslijper
  • kinderschaar (eventueel)

Voor groep 8 extra:

  • agenda

De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 krijgen allemaal een grijs potlood en een goede schrijfpen van school.

Een eigen vulpen of stabilo pen raden wij aan. Deze pennen en vullingen zijn bij de administratie tegen kostprijs verkrijgbaar.

Ook dienen dienen de leerlingen in de groepen 3-8 de zgn. oortjes voor de computer, (Snapet)tablet of chromebook van huis mee te nemen. Deze zijn tegen kostprijs (1 euro) ook bij de administratie verkrijgbaar.

Het schoolpotlodendoosjes wordt door school aangevuld.

Schooltuinen

Voor de groepen 5 en 6 start er meestal in maart/april een buitenschoolse activiteit namelijk de schooltuinen (kindertuinen). Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven. Het houdt in dat de kinderen eenmaal per week of meer buiten schooltijd zich naar de schooltuinen begeven om daar op hun eigen stukje grond allerlei groenten e.d. te verbouwen. De schooltuinen bevinden zich dus niet in de stukjes groen gelegen om de school, maar op een lap grond in de buurt van het NME-centrum aan de Harrewegh.

Skeelers, steps en Heelys

Skeelers, steps zijn in school verboden en mogen in verband met de mogelijkheid tot vervreemding/overlast e.d. ook niet naar school meegebracht worden. Ook de schoenen met wieltjes (Heelys) zijn verboden. Deze beschadigen de vloeren van de school en zijn bij het buitenspelen gevaarlijk.

Snappet tablets

Op onze school werken we van groep 4 t/m 8 met tablets van Snappet.

  • Hieronder kunt u lezen welke afspraken en regels wij hanteren bij het gebruik van de tablets:
    • Vanaf groep 4 krijgt iedere leerling een tablet in bruikleen.
    • Er wordt uitsluitend op school met de tablet gewerkt en mag niet mee naar huis worden genomen.
    • Wanneer de tablet stuk gaat, ruilt de school deze kosteloos om voor een andere tablet.
    • Voor de tablets heeft de school een borg betaald van €150,00. Wanneer een leerling de tablet expres kapot maakt of de tablet stuk gaat door onzorgvuldig handelen van de leerling, zal deze borg op de ouder(s)/verzorger(s) verhaald worden. Zorg dat uw WA verzekering op orde is.
    • De tablet gaat aan het eind van het schooljaar mee naar het volgende schooljaar. Na groep 8 worden de tablets ingeleverd.

Wilt u meer weten over het werken met tablets van Snappet? Kijk dan op: www.snappet.org

Sponsoring

Afgezien van de Sponsorkliks (zie de website), heeft De Klinker geen structurele inkomsten uit sponsoring. Wel ontvangt de school incidenteel giften. Met o.a. dit extra geld werd in 2013 ons schoolplein getransformeerd tot een fantastisch sport- en speelplein. Mocht er sprake zijn van structurele sponsorbijdragen, dan mag de onafhankelijkheid, de continuïteit en de kwaliteit van het onderwijs niet in gevaar mogen komen. Wanneer er sprake is van een dergelijke sponsoring zal daarvoor een contract worden opgesteld.

Stagiaires

Regelmatig lopen studenten van een lerarenopleiding stage op onze school. Voor de Pabo vann de Hogeschoolschool Rotterdam is De Klinker een opleidingsschool.

Alle lessen die door een stagiair worden gegeven, vallen onder de verantwoordelijkheid van de groepsleerkracht. Stagiaires van de opleiding voor onderwijsassistente ondersteunen de leerkrachten in de groepen 1 tot en met 4.

De school heeft geen stageplekken voor andere opleidingen.

Telefoon en deurbel

De Klinker heeft een telefoonkeuzemenu. Hierdoor kunt u - indien aanwezig op de werkplek - direct directie (2) of een van de zorgcoördinator (1) spreken. In alle andere gevallen krijgt u de administratie aan de lijn. Absentmeldingen a.u.b. alleen aan de administratie. Ook krijgt u altijd te horen dat ziekmeldingen doorgegeven kunnen worden via het webformulier op onze website. Onze voorkeur en veel handiger! Ook berichten voor de leerkracht kunt u zo kwijt!

Bij het gebruik van de deurbel van de hoofdingang zal altijd gevraagd worden wie voor de deur staat. Spreekt u daarom altijd duidelijk uw naam in en de reden waarom u naar binnen wilt.

Traktaties/verjaardagen

Het trakteren gebeurt meestal rond de pauze. Wij vragen u om niet op snoep te trakteren of anders echt een kleinigheidje. Onze voorkeur gaat uit naar fruit of gezonde snacks. De jarige mag trakteren in de eigen groep en gaat niet de klassen rond. Voor alle traktaties geldt: wat over blijft of te grote hoeveelheden snoep wordt meegegeven naar huis.

Wilt u ook gezond trakteren, zie http://www.gezondtrakteren.nl/

Aangezien de school geen vriezer of koelkast beschikbaar heeft voor traktaties, zult u ijs of andere te koelen producten op het moment van trakteren zelf moeten brengen.

Typecursussen

Uw kind heeft levenslang plezier van een goede typevaardigheid. Dit is van grote waarde, zowel op school als in een toekomstige werkomgeving.

Denk maar eens aan het uittypen van opstellen, uittreksels of werkstukken, het verzenden van e-mail en vooral aan het werken met allerlei computerprogramma's. Verder helpt een goede typevaardigheid een muisarm en andere RSI-klachten voorkomen. Onze school onderschrijft het belang van typevaardigheid, maar heeft binnen het lesprogramma te weinig ruimte om hier veel aandacht aan te besteden.

Ouders kunnen voor hun kind(eren) in de hoogste groepen privécursussen voor thuis afnemen bij diverse aanbieders. De tarieven kunnen behoorlijk verschillen, dus het is lonend om ze onderling te vergelijken. Aanbieders van typecursussen zijn uiteraard te vinden op internet, zoals bv. www.loikidzz.nl, www.instituutpica.nl en www.ticken.nl. (Dit zijn slechts voorbeelden; de school spreekt geen voorkeur uit voor een bepaalde aanbieder.)

Indien voldoende belangstelling zal de school als naschoolse activiteit een een typecursus organiseren.

Uitschrijven van een leerling/leerlingen

Indien uw kind als gevolg van uw verhuizing een andere school gaat bezoeken, dan dient u dit door te geven aan de directie en niet alleen aan de leerkracht. Het uitschrijven kan pas gebeuren als de nieuwe school heeft ingeschreven.

Verkeer en looproutes naar school

Onze school staat in een rustige omgeving. Alleen aan het begin en einde van de schooltijden is het heel druk rond de school. De kleine en smalle straten kunnen de toevoer van fietsen en auto’s in zo’n korte tijd niet goed aan. Als u veiligheid belangrijk vindt, dan zult u de volgende aandachtspunten ondersteunen:

  • Kom zoveel mogelijk lopend naar school.
  • Zet uw fiets op een niet hinderlijke plek.
  • Parkeer niet dubbel.
  • Kies voor “veilig” i.p.v. voor “snel en gemakkelijk”.

Vragen over opvoeding

Centrum voor Jeugd en Gezin Schiedam, Noordvest 20, Schiedam, tel. 010-2730022/010-2010110.

Gezinsspecialist van de school: Linda Tigchelaar.

Werkweek Oosterhout

Voor onze groepen 8 zal de werkweek plaatsvinden van maandag 3 september tot en met vrijdag 7 september 2018. De eigen bijdrage van ouders/verzorger(s) in de kosten voor verblijf en vervoer zullen dit schooljaar € 125,-- bedragen. U wordt verzocht dit bedrag voor 1 september 2018 over te maken naar: Bankrekeningnummer ABNAMRO nr. NL03ABNA0240112172 t.n.v. OBS De Klinker-Schiedam. Vermeld bij de overschrijving a.u.b. ook de voor- en achternaam van uw zoon/dochter.

Waardevolle spullen

Ons bestuur en de school aanvaarden meestal geen aansprakelijkheid voor schade aan of zoek raken van eigendommen, bijv. kleding, sieraden en/of telefoons, van leerlingen of ouder(s)/verzorger(s). Ook niet als deze eigendommen in bewaring zijn gegeven. Wij adviseren u sieraden e.d. zoveel mogelijk thuis te laten.

Het bestuur van de school kan wel aansprakelijk worden gesteld voor schade aan eigendommen veroorzaakt door een duidelijk foutief handelen of nalaten van leerkrachten of anderen (bijvoorbeeld hulpouders).

Zelf naar huis onder schooltijd

Vanwege de verantwoordelijk die de school altijd heeft als er onder schooltijd iets gebeurt wanneer bijv. kinderen alleen naar huis gaan, wordt een briefje van ouders waarop staat dat het kind zelfstandig naar huis kan gaan niet geaccepteerd. Onder schooltijd naar huis kan alleen als het kind wordt opgehaald.

Zelfredzaamheid kleuters leerjaar 1 en zindelijkheid

Heel wat kleuters die we op 4-jarige leeftijd op school krijgen vinden zichzelf al heel groot. En dat zijn ze ook! Je staat er soms versteld van wat ze allemaal kunnen. Sommige vaardigheden kunnen in groep 1 en 2 heel handig zijn. We denken dan aan het zelfstandig aan- en uitkleden, schoenen aan- en uittrekken en het op tijd naar het toilet gaan. Veel van bovengenoemde zaken zijn thuis, met wat aandacht van de ouder(s)/verzorger(s), aan te leren.

Wij gaan er vanuit dat kinderen die naar school komen zindelijk zijn. De ervaring leert dat dit in de meeste gevallen ook zo is. Mocht dat niet zo zijn en ligt er een medische reden aan ten grondslag, dan zal met de betrokken ouders naar een passende oplossing worden gezocht. In alle andere gevallen, ongelukjes daar gelaten, rekenen wij erop dat de ouder(s)/verzorger(s) of iemand namens hen, het kind komt verschonen.

Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat we kinderen aan hun lot overlaten als ze bijv. hun trui of broek niet aankrijgen, maar u begrijpt dat de situatie wat problematisch wordt als we bij een gymles bijna alle kleuters moeten aankleden. Indien nodig doen we een beroep op de ouder(s)/verzorger(s) voor hulp bij het aankleden van de kinderen.

Ziekte

Gelieve ziekte van uw kind voor schooltijd zo veel mogelijk via ons webformulier doorgeven. Lukt dit echt niet, dan telefonisch (010-4709501), Is een kind zonder bericht niet op school, dan wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. De groepsleerkracht bezoekt langdurig zieke kinderen of kinderen in het ziekenhuis.

Als een leerkracht ziek is, zoeken wij naar een vervanger of verdelen wij de groep. In principe sturen we geen kinderen naar huis.

Zomerfeest

De groepen 1-2 gaan niet op schoolreis. In plaats daarvan wordt in en rond de school een groot zomerfeest samen met de kinderen van de peuterspeelzaal georganiseerd.

Zon

Het is fijn dat de zon schijnt, maar te veel zon is niet gezond. Met de juiste bescherming kunt u veel ellende (ook voor later) voorkomen. Indien nodig, zou u dan bij uw kind(eren) willen zorgen voor goed bedekkende kleding en/of een goed anti-zonnebrandmiddel?

Ook bij zonnig weer spelen met name de groepen 1/2 meerdere keren per dag buiten.