Avaluació

  • Criteris d'avaluació:

Aquest projecte té com a objectiu prioritari que treballeu les competències de l'àmbit lingüístic, el digital i el de valors. Els criteris d'avaluació que aplicarem es corresponen a aquests tres àmbits. Es concreten en:

De l'àmbits lingüístic

  1. Utilitzar estratègies de lectura comprensiva i crítica.
  2. Llegir, comprendre, interpretar i valorar textos escrits captant el sentit global, identificant la informació rellevant, extraient informacions concretes, fent inferències.
  3. Identificar i seleccionar, de fonts d’informació fiables.
  4. Aplicar progressivament les estratègies necessàries per produir textos adequats, coherents i cohesionats.
  5. Escriure textos en relació amb l'àmbit d'ús de les relacions socials.
  6. Construir el propi entorn personal d’aprenentatge (EPA) i fer ús dels dossiers personals d’aprenentatge o portafolis digitals per a la gestió de la informació i el progrés de l’aprenentatge.
  7. Reconèixer, interpretar i avaluar progressivament la claredat expositiva, l'adequació, coherència i cohesió del contingut de les produccions orals pròpies i alienes.
  8. Aprendre a parlar en públic..
  9. Participar en debats i col·loquis ajustant-se progressivament a les normes que els regulen per a l'intercanvi comunicatiu: coherència, cohesió, correcció, adequació.
  10. Llegir i comprendre, de forma guiada, obres literàries de la literatura catalana mostrant interès per la lectura.
  11. Consultar adequadament fonts d'informació variades.
  12. Valorar la importància de la lectura i l’escriptura com a eines d'adquisició dels aprenentatges i com a estímul del desenvolupament personal.
  13. Valorar la importància de la interacció oral en la vida social practicant actes de parla: comptant, descrivint, opinant, dialogant..., en situacions comunicatives pròpies de l'activitat escolar i per a l’aprenentatge col·laboratiu.

De l'àmbit digital

  1. Aplicar els coneixements adquirits en l'ús de les aplicacions d'edició de textos, presentacions multimèdia
  2. Aplicar estratègies de cerca i selecció de la informació digital adequada, fer ús de les eines adequades i organirtzar la informació obtinguda per tal de resoldre les necessitats de cerca d'informació.
  3. Aplicar les destreses digitals per tal de construir coneixement en dossiers, exposicions i publicacions diverses.
  4. Conèixer i emprar els sistemes de comunicació interpersonal i publicacions virtuals per tal de consultar, col·laborar o difondre informació (infografia).
  5. Valorar, intervenir i utilitzar les eines i els entorns virtuals de treball col·laboratius per tal de realitzar les activitats en grup.
  6. Aquirir conductes recomanables respecte de l’ergonomia i l'ús saludable de les TIC.

De l'àmbit de valors

  1. Prendre decisions amb autonomia i responsabilitat tot assumint actituds ètiques en diferents situacions, donant-hi respostes adients i innovadores.
  2. Examinar i reflexionar sobre els propis actes i fer-se conscient de les conseqüències i les responsabilitats que se’n deriven.
  3. Ser capaç d'emprar la reflexió i el pensament crític, d'avaluar les fonts d'informació i de cercar constantment la millora en la fonamentació del propi pensament per tal de prendre decisions davant de situacions noves.
  4. Emprar l'argumentació i la reflexió per tal de superar prejudicis.
  5. Conèixer, respectar i valorar la diversitat cultural que es puguin donar en diferents contextos i situacions pròpies de l'activitat escolar.
  6. Valorar la importància de la interacció oral practicant actes de parla (opinant, argumentant, dialogant...) com a eina per a la solució de conflictes.
  7. Actuar i tenir comportaments que rebutgin la violència i previnguin els conflictes per tal de solucionar els problemes mitjançant el diàleg i la negociació tot propiciant la cultura de la pau.
  8. Llegir i comprendre obres literàries adoptant un punt de vista crític i personal tot valorant i entenent els valors ètics que contenen.
  9. Aplicar progressivament les estratègies necessàries per tal de conèixer, interpretar i avaluar de forma crítica i moral diferents contextos i situacions.
  10. Treballar de manera cooperativa i creativa tot afavorint la participació activa amb una actitud de compromís cívic per tal de promoure un increment de la qualitat democràtica.
  • Instruments d'avaluació

Per fer l'avaluació fem servir els següents instruments:

- Seguiment individual (a cada sessió) a partir del diari d'aprenentatge ( individual) , coevaluació, autoevaluació i seguiment del professor diari 30%

- Portafoli d'aprenentatge. 40%

- Tasques avaluables grupals 30%

Per poder superar el projecte Escape s'ha de entregar totes les tasques, superar el seguiment diari i fer-les constar al Portafoli. Condició indespensable ENTREGAR EL PORTFOLIO D'APRENENTATGE.