Amor i educació
- CONCEPCIÓ DE L'AMOR
Per començar cal que en grups, discutiu cadascuna de les preguntes a continuació per veure quina idea teniu sobre els mites de l’amor romàntic:
"L'amor tot ho pot". Quan les coses van malament es pot canviar per amor? És suficient amb l'amor per superar tots els obstacles? Els pols oposats s'atrauen? Es perdona si s'estima?
“L'amor està predestinat” Existeix la mitja taronja? Necessitem l'amor per a sentir-nos complets? Només existeix un amor veritable a la vida?
“L'amor requereix lliurament total” L'amor dóna la felicitat? Quan hi ha amor no hi ha secrets?
“La gelosia són una mostra d'amor” l'amor és exclusivitat? És fidelitat?
Quan ja hàgiu contestat a les preguntes anteriors, cal que identifiqueu els mites de l’amor romàntic a la primera cançó. Cançó "Todo Cambió" Camila
Després, heu d’escoltar la segona cançó, identificar els mites de l’amor romàntic i fer un debat tenint en compte les dues cançons. Cançó "La Otra" Contigo
Després de veure el vídeo. En grups debatre com la societat ens encamina a tenir una relació basada en l’amor romàntic fins i tot quan no és real. Vídeo "Simplemente no".
2. EDUCACIÓ I INFLUÈNCIES
Per començar cal veure els vídeos: La ment en bolquers i anuncis de joguines.
Després, cal que contesteu a les preguntes a continuació i debateu en grups:
Ens eduquen igual a nois i noies?
Com aprenem a comportar-nos com el nostre gènere?
Després, el professor a la pissarra anirà apuntant en dues columnes el que els alumnes consideren com a característiques de feminitat i masculinitat.
Per continuar, heu de pensar en alguna relació de parella que tingueu o hàgiu tingut. Si no n’heu tingut heu de pensar en la idea d’amor de parella que tingueu i intentar analitzar com és aquesta relació.
Després, heu de fer una enquesta anònima, per repartir als seus companys de curs, per estudiar com són les relacions que tenen entre ells.
Per acabar, quan tingueu les dades de les enquestes heu de posar aquestes dades en una taula de freqüències individual i acumulada. Cal que analitzeu paràmetres estadístics (moda, mitjana, mediana, rang, valors màxims i mínims, percentils…) a través de gràfics (de sectors, de barres, histogrames…) i així poder arribar a conclusions.
Heu de presentar les conclusions en un pòster al Canva.