Les Ciències Naturals a la Mitjana

Observeu amb atenció; perquè qui observa coneix, qui coneix aprèn, qui aprèn estima, qui estima respecta"

(Jordi Sabater Pi)

BIOLOGIA i GEOLOGIA

FÍSICA i QUÍMICA

FÍSICA i QUÍMICA / BIOLOGIA i GEOLOGIA

OPTATIVES

DIVERSES MATÈRIES

DIVERSES MATÈRIES


A nivell de tot Catalunya, cada novembre es dedica una setmana a la Ciència. Diverses institucions ofereixen conferències, tallers, pràctiques a la Universitat... A l'institut programem diferents activitats per difondre la ciència en què els nostres alumnes són protagonistes. Enguany els alumnes de 2n d'ESO han fet pràctiques sobre densitat i flotabilitat als alumnes de 3r i 4t de primària de l'Escola La Mitjana.

Taller sobre la Llum. UdL, escola politècnica de Cap Pont. 4t d'ESO.

El Centre de Recursos Pedagògics del Segrià ja fa anys que organitzat una trobada de ciència al carrer, és una fira en la qual divulgadors de la ciència, empreses, docents i alumnat de tots els nivells mostren experiments de totes les disciplines científiques. Durant quatre hores el centre de Lleida (zona Catedral) s'omple de pràctica científica.

Les competències bàsiques de l’àmbit cientificotecnològic es refereixen a aquelles capacitats que permeten als alumnes resoldre problemes a partir dels coneixements científics i tècnics, així com del domini dels processos de l’activitat científica.

Ser competent en aquest àmbit permet actuar i respondre, aportant proves, algunes preguntes genuïnes que els alumnes es poden formular i que saben reconèixer com a científiques. És un saber que té sentit i motivació, que permet raonar i que contribueix a l’educació global dels alumnes perquè els fa capaços d’actuar de manera reflexiva davant de situacions que es consideren rellevants.

Competències Bàsiques ESO