Activitats per aprendre

ELS ALUMNES DE TERCER DE LLORET VAN AL TEATRE

El dia 18 d’octubre tots els alumnes de 3r d’ESO de Lloret de Mar van anar al teatre a veure una obra titulada Canvi de marxa, organitzada per la Fundació Mutual de Conductors

Els alumnes de 3r de Lloret de Mar van poder anar al teatre i gaudir d’una obra que es deia Canvi de marxa, que tractava d’accidents o, més ben dit, de la importància de respectar les normes de la carretera. 

Van venir autoritats com, per exemple, la policia i els bombers, i ens van posar un vídeo d’un paramèdic. Tots ells ens van explicar històries que havien viscut com a autoritats públiques.

També van venir una dona i un home a explicar-nos la seva història. 

Totes les històries van ser molt tràgiques: a la dona se li havia mort tota la família en un accident; la policia havia ajudat un noi que anava en moto i havia tingut un accident; el paramèdic va haver d'ajudar en un accident de família amb nens petits i avis, etc.

L’alumnat va aprendre que ha de tenir cura quan va en cotxe, en moto o en qualsevol vehicle, i també que ha de tenir cura com a vianant o quan circula en bicicleta i patinet elèctric.

Patrícia Stan i Malak Ouhiachi (3A2) 

L’ALUMNAT DE 3r D’ESO CONEIX L’ESCRIPTORA CARE SANTOS

Tots els alumnes de 3 ESO es van reunir a usos múltiples per conèixer l'escriptora Care Santos

El dimecres 28 de febrer va venir l’escriptora Care Santos perquè els alumnes de l'institut Ramon Coll i Rodés la poguessin conèixer i parlar amb ella del llibre que havien llegit a l'assignatura de castellà, Mentira.

Ella va explicar que gràcies a un amic seu que és advocat va tenir la idea d'aquest llibre, va explicar que volia escriure un llibre sobre menors i centres de menors, però el seu problema era que no sabia res sobre aquest tema.

Va estar mesos enviant correus a diferents centres explicant-los el seu projecte, i quan estava a punt d’abandonar el projecte, un centre de menors va acceptar la seva idea i va deixar que hi entrés per poder parlar amb diferents menors.

L'escriptora explica que va estar uns dos mesos per veure com faria el llibre i coneixent diferents interns. Un cop tenia més o menys pensat com faria el llibre, es va posar a escriure'l. Al cap de set mesos va sortir a la venda. 

Ella explica que tots els casos del seu llibre són reals, però potser el del protagonista és una barreja entre dos casos de dos menors diferents, i en cap moment surt el nom de cap nen o nena. 

Li va agradar tant aquesta experiència que ara està més ficada en centres de menors i també fa tallers en diferents llocs. 

Al final de la xerrada, els alumnes es van acostar a ella perquè els firmés els llibres i es poguessin fer fotos amb ella.

Així és com els alumnes de l'institut Ramon Coll i Rodés van conèixer l'escriptora.

Judith Luna, Martina Fernández i Eva Satina (3A4)

ELS ALUMNES DE L'INSTITUT RAMON COLL I RODÉS MARXEN DE COLÒNIES ESPORTIVES


El passat 8 d’abril, els alumnes de 3r de l’institut Ramon Coll i Rodés van marxar al Collell, una casa de colònies situada entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa. Allà hi van estar una nit i dos dies, és a dir, el 9 d’abril van tornar a Lloret. 

La sortida va ser a les 9:45 a davant de l'Hotel Olímpic. En arribar allà, van anar a deixar les coses a les habitacions i van baixar a dinar.

Seguidament, van anar amb els monitors per fer les activitats, van fer 4 grups de 20 persones. Les activitats eren tir amb arc, que era una mena de paintball on havien de tirar fletxes (cobertes amb espuma per no fer-se mal) en una diana o entre ells per fer punts. També van fer geocaching, els donaven uns mòbils amb diferents localitzacions i havien d’anar a buscar un codi per obrir el cadenat de les caixes. En finalitzar els van donar un caramel. 

Seguidament, van berenar i van pujar a les habitacions, allà es van dutxar i preparar per a la nit. En acabar van baixar a sopar i després van anar a una discoteca preparada pels monitors, aquesta activitat va ser la preferida per la majoria dels alumnes. Quan va acabar, van marxar cap a les habitacions a dormir. 

L'endemà, van esmorzar i van fer dues activitats més: humor rural, que estava format per diverses activitats competitives; i tirolines, la qual els va agradar molt. Tot seguit van dinar i a les 15:00  van agafar l’autobús de tornada per arribar a Lloret a les 16:30.

I així van ser les colònies que van realitzar els alumnes de 3r de l'institut Ramon Coll i Rodés.

Rocío de Pablo i Carla Navarro (3A2)

CONCERT A L’INSTITUT RAMON COLL I RODÉS

El dia 12 de març de 2024 els alumnes de 1r i 3r d’ESO i alguns de batxillerat van poder gaudir d’un meravellós concert realitzat per Diego Cortés i Rafa Martín

Aquest concert es va repetir al llarg del dia per als diferents grups, però tots de la mateixa durada, una hora.

Diego Cortés i Rafa Martín van tocar la guitarra, tot demostrant un domini impressionant, i van interpretar diferents temes a la sala d’usos múltiples. En alguns moments van improvisar, sense partitura i sense haver fet un assaig previ. 

A la majoria dels alumnes els va agradar molt aquest concert, ja que va ser una activitat diferent de la resta  i molt interessant. Va ser una gran oportunitat per a l’alumnat poder veure un concert en viu ja que no tothom ho pot fer; va ser un privilegi.

Ioana Ciobotaru i Sonia García (3A4) 

ALUMNES DE L’INSTITUT PARTICIPEN EN L'ESTUDIANT DE FERRO

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts de Lloret es van trobar a les pistes municipals d’atletisme a les 10:00 h i a les  11:00 h va començar la prova.

Com els altres anys, aquest triatló s’organitza amb una prova cada trimestre: recorregut a peu, BTT i natació. La finalitat és descobrir l’entorn natural de Lloret de Mar, a més de promoure l’exercici físic i conèixer alumnes d’altres instituts.

La primera prova es va portar a terme el 13 de desembre i va consistir en una cursa a peu d’uns 13 km pels boscos de la vila; la segona va ser el 12 d’abril, una cursa de 25 km amb BTT i, finalment, el 29 de maig es va fer la travessia nedant a la badia de Fenals.

El projecte de l’Estudiant de Ferro, iniciat l'any 2016 i que organitzen els alumnes del  cicle d’esports del Rocagrossa, compta amb el suport de l’Ajuntament, del Consell Comarcal de La Selva, de Protecció Civil, la Policia Local i el SEM.

Claudia García, Míriam González, Leire Pérez i Naia Prior (3A3) 

SORTIDA DE COHESIÓ DE GRUP

La setmana del 25 al 28 de setembre, els alumnes de 1r a 4t d'ESO de l'Institut Ramon Coll i Rodés van fer una sortida per portar a terme activitats de cohesió de grup

De 1r a 3r d’ESO van fer la sortida al Sunddnce Club i l’alumnat de 4t va anar a fer activitats a la platja amb la finalitat de socialitzar entre ells, que millorin les relacions entre companys i també per fer un dia més divertit i diferent per començar el curs.

L'alumnat va sortir de l'institut a les 9:15, només arribar, les persones encarregades del Sunddance els van donar una polsera d'un color específic per identificar-los i ordenar-los en les activitats que anaven a fer després. Les activitats que van realitzar van ser: cementiri, joc del calamar, voleibol, piscina, futbol, joc del mocador. Durant l'activitat del joc de calamar els alumnes podien guanyar una samarreta del club, és per això que va ser una de les activitats amb més èxit.
Una vegada els nois i noies van acabar totes les activitats, van tenir una estona per fer l'activitat que volguessin, mentre els animadors del Sunddance posaven música.

Tot l'alumnat va quedar molt satisfet amb la sortida i van passar un dia de piscina, jocs i música.

Igualment, a les 10:35 l’alumnat de 4t d’ESO va anar al passeig Manel Bernat per iniciar una gimcana. Cada grup portava una samarreta d’un color diferent: 4A1, vermell; 4A2, blau; 4A3, verd; 4A4, groc i 4PM, blanc. La gimcana començava a les 11:15 i cada grup havia de superar el màxim de proves possibles d’un total de deu. 

Lautaro Puccia i Lucas Ventre (3A5) 


TALLER DE CRIPTOGRAFIA PER A L’ALUMNAT DE 3r D’ESO

Els alumnes de l’institut Ramon Coll i Rodés han participat en un taller de desxiframent d’enigmes

El dia 22 de gener totes les classes de 3r d’ESO de l’institut Ramon Coll i Rodés han participat en un taller de criptografia, que va ser realitzat per un expert en el tema.

La finalitat d’aquest taller era fer veure als alumnes que realment estem envoltats de matemàtiques, també buscava canviar la perspectiva dels alumnes a l'hora de parlar d’aquesta assignatura.

En general, ha sigut un taller lúdic i en el qual els alumnes han tingut l’oportunitat d’aprendre molt, ja que a part d’ensenyar a desxifrar codis encriptats, també va parlar dels orígens dels enigmes i de l’evolució que ha tingut el món de la criptografia durant la història.

Finalment, els alumnes van fer una activitat en la qual havien de desxifrar diferents codis, enigmes i criptografies.

Malak Ouhiachi (3A2) 

ELS ALUMNES DE 3r REALITZEN UN TALLER DE DOBLATGE EN CATALÀ

Els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Ramon Coll i Rodés participen en un taller sobre el doblatge en català

Els dies 15 i 16 de gener l’alumnat de 3r d’ESO van poder gaudir d'un taller de doblatge en català, com és costum en aquest institut. Aquesta activitat es feia a l’aula d’usos múltiples i tenia una durada de dues hores.

Durant l’activitat es van mostrar diverses maneres de doblar, diferents tipus de doblatges i fins i tot una aplicació gratuïta amb la qual es pot començar a aprendre sobre aquest món; es va practicar el doblatge de les pel·lícules i les diverses maneres com es pot canviar la veu. 

Aquest taller tenia la finalitat de fer saber com funciona el món del doblatge i va ser realitzat per un home especialitzat en el tema.

Els alumnes van sortir amb una bona experiència.

Umair Hassan (3A2) 

L’ALUMNAT DE L’INSTITUT RAMON COLL I RODÉS ASSISTEIX A L’ESPECTACLE OBRE ELS ULLS

El dia 29 de febrer, l’alumnat de 1r i 3r d’ESO va assistir a l’estrena de l’espectacle Obre els ulls creat per la UAP

UAP, que al revés s'escriu PAU, és un espectacle o més ben dit, un musical, que expressa situacions actuals a través de cançons. L’espectacle Obre els ulls fa reflexionar el públic sobre quatre realitats molt actuals: consumisme, precarietat, domini del poder polític i econòmic (globalització) i recerca de llibertat.

Aquest musical tan interessant és organitzat per dos talentosos directors, en Món i la Mercè.

Es porta a terme a Girona i després es representa a diferents pobles de Catalunya, com el nostre, Lloret de Mar, per poder transmetre el missatge del musical de manera més eficient a tot el públic.

Consisteix a recrear moments històrics o situacions actuals als quals la gent no dona la suficient atenció.

Per participar en aquest musical, els directors fan càstings on l’alumnat que hi vol participar ha de cantar i actuar per demostrar el seu nivell. En aquest projecte hi ha dos cors, el Cor General, on hi ha el cor que canta, i el Cor de Cambra, on els actors i actrius en són els protagonistes.

El cor de cambra ha estat assajant des d'octubre fins a finals de febrer, quan van portar a terme actuacions per a centres educatius i dues actuacions per al públic en general i que van ser un gran èxit. Totes les entrades es van vendre!

És un musical esplèndid amb un missatge molt important.

Laura Balutel (3A3)