Alumnes

Coneix SELFIE i totes les seves possibilitats amb aquest video

Plataforma SELFIE

L'alumnat va fer un servir l'eina SELFIE per donar la seva opinió sobre la competència digital del centre. Els alumnes des de 1r fins a 4t d'ESO van dedicar una hora de tutoria a expressar la seva opinió personal i anònima sobre el tema.

El 70% de l'alumnat del centre ha participat en aquesta enquesta feta per la plataforma SELFIE. Consulta el model de preguntes al següent enllaç.

SELFIE-2021-2022,-session-3_Cuestionario_(ca).pdf

RESULTATS DE L'ALUMNAT

Llegenda: l'apartat en groc és la puntuació mitjana de l'alumnat a cada resposta, es puntua sobre 5 punts.

L'alumnat fa servir la tecnologia per l'oci unes 5 hores per dia ,entre 1h i 5h per fer tasques del centre. Finalment, a casa també en dediquen 5 hores.

Majoritàriament, tot l'alumnat té un dispositiu a casa. La bretxa digital, igual que a l’enquesta de famílies, es pot veure que ara mateix és molt petita al nostre centre.

L'alumnat és independent a l’hora de fer classes virtuals des de casa. Si no en saben, la família o el tutor/ la tutora és el primer recurs.

L'alumnat opina que falten fórmules de debat sobre l’ús de la tecnologia. No es revisa ni es valora l’avaluació del progrés tant com ens agradaria (3,6 sobre 5 punts).

L'alumnat valora amb un 4 l'ús d'entorns virtuals d'aprenentatge. Està satisfet notablement amb aquest apartat.

Aquest apartat presenta resultats més baixos que la resta: segons l'alumnat la retroalimentació s'ha de millorar, també la coavaluació entre iguals (3 sobre 5) i l'autoreflexió sobre l'aprenentatge.

EL 45% de l'alumnat demana aprendre més sobre tecnologies digitals per complementar les seves tasques.

L'alumnat valora amb un 3,9 i un 4 (sobre 5) l'accés a internet, l'assistència técnica i els dispositius que hi ha al centre.

Segons l'alumnat, ha de millorar l’adaptació a les necessitats, el foment a la creativitat i a la col·laboració. Destaca positivament l'ús dels projectes interdisciplinaris (4,4 sobre 5).

En aquest apartat l'alumnat opina que encara falta eines per aprendre a verificar la qualitat de la informació.

PUNTS FORTS I FEBLES TRETS DELS RESULTATS


PUNTS FORTS

  1. Majoritàriament, tot l'alumnat té un dispositiu a casa. La bretxa és molt petita al nostre centre. El 81% de l'alumnat té un dispositiu òptim per la seva feina.

  2. Els i les alumnes són autònoms a l’hora de fer classes virtuals des de casa. Si no en saben, la família o el /la tutor/a és el primer recurs.

  3. L'alumnat valora amb un 4 (sobre 5) l'ús d'entorns virtuals d'aprenentatge. Està satisfet notablement amb aquest apartat.

  4. Valoren amb un 4 (sobre 5) l'accés a internet, l'assistència tècnica i els dispositius que hi ha al centre.

  5. Valoren positivament l'ús de les tecnologies als projectes interdisciplinaris.


PUNTS FEBLES


  1. La majoria demanen aprendre més sobre tecnologies digitals per complementar les seves tasques.

  2. L'alumnat opina que falten fórmules de debat sobre l’ús de les TAC.

  3. No es revisa ni es valora l’avaluació del progrés d'aprenentatge de l'ús de les TAC com caldria (3,6 sobre 5 punts). Es pot millorar.

  4. Valoren baix el foment de la creativitat i la col·laboració entre iguals (3 sobre 5 punts).

  5. Segons l'alumnat, la retroalimentació de les tasques s'ha de millorar. També la coavaluació entre iguals (3 sobre 5) i l'autoreflexió sobre l'aprenentatge.

  6. L'alumnat opina que encara falten eines per aprendre a verificar la qualitat de la informació que troben a Internet.