Potenciem recerca i la  investigació

El treball de recerca és una investigació que ha de fer tot l'alumnat de batxillerat. S'inicia durant el primer curs i, es presenta abans del període de vacances d'hivern del 2n curs.

Es tracta d'una recerca en què l'alumnat, de manera individual o per parelles (si hi ha interessos comuns), escull una temàtica d'interès i es planteja un objectiu de recerca a investigar. La temàtica del treball pot estar emmarcada dins una matèria o pot tractar-se d'un tema interdisciplinari, i es potenciarà que l'alumnat esculli aquelles que la motivin, sigui per la seva orientació acadèmica, interessos personals o per l'entorn immediat (centre, barri, ciutat...)

Cada alumna comptarà amb l'acompanyament i el guiatge d'una tutora de treball de recerca, qui anirà fent el seguiment dels avenços i anirà donant consells i feedback en cadascuna de les etapes de la recerca.

El treball de recerca culmina amb un congrès on oralment divulgaran la recerca, amb la participació d'un tribunal format per diverses professores del centre, qui en base a una rúbrica, avaluen els diferents aspectes del treball, com el seguiment de les tasques durant la recerca, el treball escrit i la defensa oral.

La qualificació del treball representa un 10% de la qualificació final del batxillerat.


Com enfoquem el TR des del centre

Donant valor a la recerca, des del centre plategem un acompanyament a tot l'alumnat que garanteixi l'èxit en el treball de recerca, així com les bases tòriques i pràctiques que podran posar de nou en pràctica en el seu itinerari acadèmic després del batxillerat.

En aquest sentit, plantegem:

Avaluació del Treball de recerca

La qualificació final de Batxillerat consta de:


El treball de recerca com a tal es qualifica en funció de:


Degut a la mancança de directrius al decret 171/2022 sobre quines competències ha d'incloure, s'avalua principalment a partir de competències transversals que apareix al propi decret.