Què són els BOOKTUBERS?

Què és un booktube? doncs mireu, existeix una comunitat a Youtube de joves anomenats Booktubers que a través dels seus vídeos comparteixen la seva afició per la lectura i la seva passió pels llibres.

La ressenya de llibres és el centre de la conversa entre els booktubers i els seus subscriptors o viewers. Aquestes crítiques i opinions dels llibres són comentades en un llenguatge amè i informal.

10 consells per ser booktuber

T’agrada llegir i vols recomanar llibres? T’agradaria opinar sobre ells i qualificar-los? Vols mostrar tots els que et vas comprar aquest mes? Són algunes de les coses que fan els booktubers, nois i noies que pugen videos a YouTube en els quals parlen sobre literatura, en major part juvenil. 

I com ser booktuber? Una d’elles, l’argentina Julieta Ferraro, del canal “Atrapada entre letras”, va pujar dues videos en el qual aconsella a principiants i no tant com començar i créixer al món booktube. Aquests són 10 tips que transcrivim; a més, pots veure els seus videos al youtube. 

1. Anímat. “El principal és que has d’animar-te. Tots som capaços de fer videos en YouTube si li dediquem molt temps i esforç […] Has de pensar molt bé els que vas a gravar, què vas a dir i com vas a portar-ho a les xarxes socials.”

2. Practica. “Si no són d’animar-se a parlar o no saben improvisar, comencin a practicar enfront d’un mirall i acostumin-se a parlar solos.”

3. Diferenciat. “És important pensar què va a tenir d’important el teu canal, que ho va a diferenciar dels altres. Això pot ser tant per la classe de llibres que llegeixes com per la forma d’editar o simplement per la teva forma de ser.”

4. Amb què començar? “El més fàcil és començar amb un booktag perquè tens les consignes ja creades i l’única cosa que has de fer és asseure’s i fer-ho. El que no recomano per res és començar amb una ressenya perquè són els videos més difícils de fer.”

5. Marca. “El nom [del teu canal] és una de les coses més importants perquè serà la teva marca, serà el que parlarà de tu. És important que ho pensis bé i que tingui a veure amb el teu canal i forma de ser. És important fixar-se en totes les xarxes socials si està usat.”

6. Imatge. “La qualitat d’imatge és important. No és necessari tenir una super càmera. Si no tenés la re-càmera estaria bo, almenys, compensar amb una bona qualitat de llum perquè la teva cara es vegi i que no estigui tot fosc.”

7. Edició. “Si ets un novato o no t’enteres de res (com jo) estaria bé implementar editors que siguin fàcils d’usar, com el Movie Maker o el Camtasia. Una vegada que els comencis a utilitzar, ja està!.

8. No facis SPAM. “Segurament vulguin fer-se coneguts i que la gent els vegi i això està molt bé. Per a això no és necessari fer SPAM; el SPAM és dolent, detestable, horroso, ho odio! Hi ha moltes opcions que poden tenir perquè els seus canals siguin coneguts. Per exemple, hi ha un munt de grups de Facebook on poden publicar els seus videos i la gent pot veure’ls.”

9. Inspiració. “Vaig aprendre a buscar inspiració d’un munt de costats. És important parar-li esment als detalls, tant sigui mirar altres videos en YouTube o jocs de taula o temes de debat que t’agradaria portar al teu canal, o simplement pensar què contingut és el que t’agradaria veure i dur-ho a terme perquè ningú ho fa.”

10. Dinamisme. “No facis videos tediosos. Es recomana que durin entre 5 i 10 minuts. Mentre més curt i més dinàmic els facis va a ser millor per a tu i per a la gent que et mira.”