PAS 1: CERQUEM I INVESTIGUEM

Per començar el projecte farem unes tasques que ens ajudaran a tenir una visió general de la problemàtica dels residus i començar a posicionar-nos en aquesta necessitat real.

REPTE: Esmorzars saludables sense embolcalls

Aquests dies us convidem a utilitzar una carmanyola per transportar els vostres esmorzars saludables (entrepà, poma, fruits secs, taronja...). És per això que des de cada grup-classe gestionarem els nostres residus. Abans d'anar al pati, qui porti algun tipus de menjar o de beguda amb un envàs/embolcall haurà de depositar-lo al contenidor del reciclatge corresponent de l'aula (si l'acaba durant l'estona de pati, haurà de llençar-lo al contenidor del seu grup-classe i no a les escombraries del pati).

D'aquesta manera, al final del dia, podrem fer una de les activitats relacionades amb el projecte.

TASCA 1: Presentació de l'equip

Malak.T

Secretaria

Lara

Responsable- Corrector

Eloi

Coordinador

Fran

Supervisor

TASCA 2: Identificació del problema i elecció del camp de treball

Quina problemàtica representen els residus?

Els residus provoquen molts problemes al nostre planeta: per exemple tots els plàstics que llancem al mar se'ls mengen els peixos i els peixos ens el mengem nosaltres i això vol dir que ens estem menjant plàstic, aproximadament 7 ampolles de plàstic a l'any.

El plàstic també contamina molt, ja que tarda molt a desfer i això provoca que molts éssers vius desapareguin del nostre planeta, que cada vegada el Planeta se'n va embrutint de plàstics, mal estar en l'ambient. També amb augment el risc d'infeccions respiratòries, malalties cardíaques, vessaments cerebrals i càncer de pulmó.

Quines solucions veiem al nostre abast?

Proposeu 4 possibles solucions als residus, que podríeu fer vosaltresf.

Comprar roba de segona mà.

Substituir objectes de plàstic per fusta.

Utilitzar bosses reutilitzables.

Fer manualitats amb materials reutilitzats.

Projecte Millorem ... la gestió dels nostres residus

·Podem començar a utilitzar coses reutilitzables per reemplaçar-les per les de plàstic, per exemple les bosses de tela.

·Quan la roba no ens va bé, podem donar-la a botigues de segona mà per no tirar-les, també guanyar diners.

·Si fem servir algun material, per exemple paper, guardar-lo per poder usar-lo un altre dia.










El nostre repte

Nosaltres hem escollit el punt de recollida selectiva, l'hem escollit perquè ja teniem pensat una idea per fer la maqueta que haurem de fer.

La presa de decisions ha anat molt bé, ja que hem tingut moltes idees i molt interessants.

Volem resoldre el problema de reciclar i que els gavians no mengin de les escombraries, el resultat que volem obtenir és que el nostre institut recicli i sigui un institut verd.

Això ha de tenir tres cubells un pel plàstic, un altre pel paper i una pel orgànic.


TASCA 3: El reciclaje tiene rostro de mujer

Heu de clicar i llegir l'article que parla de la dona en el reciclatge. Llavors, seguint les característiques del text expositiu (estudiades a la matèria de català i repassades a castellà), heu d'elaborar un text en català seguint les instruccions que trobareu a continuació:

Parla de les dones que es dediquen a la neteja i recol·lecció, del per cent de dones, nenes, ancians i migrants que la seva vida depèn a aquest treball, parla sobre Francia Hernández que porta 20 anys recol·lectant, s'aixeca a les 4 del matí per a fer 2 hores de trajecte per a començar a treballar, passa per dies calorosos, vent, pluja fins i tot neu. I després del treball li espera a una família que atendre, també parla sobre altres casos pero aquest es el primer que parla, això reflecteix que el sexe femení no és feble. 

Aquest text defensa que les dones poden reciclar molt bé i s'eçforsen molt per reciclar cada dia i ho fan igualt que els homes. 

Aquest text ens sembla molt interessant perquè parla sobre el reciclatge i les persones que el llegeixen es donen compte que és important el reciclatge en aquest món i aquestes dones s'esforcen molt per reciclar i contaminar menys.






TASCA 4: Plastificats

Vivim a l'era del plàstic. Sense aquest material, el nostre entorn difícilment seria imaginable.

Només cal visitar un supermercat per detectar desenes de productes plastificats innecessàriament.

Els científics asseguren que els plàstics estan a la cadena tròfica i estem permanentment contaminats pels plàstics.

REFLEXIÓ 1r dia

Què en pensem sobre les activitats d'avui:  

  Ens han fet reflexionar molt, i aprendre noves coses, sobretot ens hem donat conta de la importancia               d'aquest tema. Hem tingut una bona experiencia i pensem que ens quedara molt be.




Juntar les idees de tothom, per que aixi tots estariem d'acord. També la majoria de coses las hem repartit per anar més rapid i per ultim hem escoltat i mirat que ha fet cadascuna del grup per veure si ho podiem millorar.



Què en pensem sobre el treball en grup?

Les coses les fem més ràpides, ja que col·laborem junts i també tenim bones idees entre tots, ja que som quatre caps pensant. Tothom deia les seves opinions i els altres les escoltaben.




Hi hagut una vegada que no ens hem repartit la feina, per que voliem anar rapid, pero finalment ens hem repartit bé les coses i ho hem acabat.





Recordeu que al final de cada dia cal tornar a publicar el web amb els canvis.