Schoolinformatie

Jaarthema

Ons jaarthema voor dit schooljaar :

"Wij rekenen op jou"

We gaan met z'n allen op stap samen met Pippi Langkous om de wondere wereld van de cijfers nog verder te verkennen en zo nog beter te worden in rekenen.

Voor- en naschoolse opvang en studie

Zoals vorig schooljaar zal er voor- en naschoolse opvang voorzien worden op de school zelf en dit in samenwerking met Patjoepel.

Vanaf 07u00 ‘s morgens zal er op de Slagveldstraat opvang voorzien worden in de turnzaal en de zomerklas (het lokaal tussen de turnzaal en de toiletblok van de kleuters). De rechtse voordeur zal vanaf 07u00 open zijn zodat iedereen binnen kan. Ook de kinderen van de Oude Heerweg worden voor de ochtendopvang verwacht in de Slagveldstraat. Zij zullen onder begeleiding van Patjoepel om 08u00 naar de Oude Heerweg gaan zodat zij daar op tijd zijn voor de lessen.

Tot 8.00 zijn de kinderen welkom in deze ochtendopvang. Om 8.00 zal de voordeur gesloten worden en kunnen er geen nieuwe kinderen meer aansluiten. Kinderen die voor 08u00 in de opvang zijn, blijven daar tot bij het eerste belsignaal om 08u10. Op dat moment zal de schoolpoort ook opengaan voor alle andere kinderen.

‘s Avonds wordt er voor de kinderen van de Slagveldstraat opnieuw opvang voorzien in de turnzaal en de zomerklas. Deze opvang start om 15u45 en loopt tot 18.30 . De lokalen zullen steeds te bereiken zijn via de rechter voordeur van de school. Voor de kinderen van de Oude Heerweg zal er van 15u45 tot 16u45 studie worden georganiseerd in een klas.

Dit zal doorgaan op Oude Heerweg en wordt georganiseerd door de school zelf. Om 16.45 vertrekt er dan een rij naar de Slagveldstraat, opnieuw onder begeleiding, deze keer voorzien door de school zelf.

Om 17u00 kunnen de kinderen van de Oude Heerweg dan aansluiten bij de opvang op de Slagveldstraat.

Enkel op woensdagnamiddag verandert er niets: de kinderen zullen om 12.20 worden opgehaald door een bus om naar Patjoepel in de Hoogstraat te gaan.

Slaapklasje voor de allerkleinsten

Tijdens de middag geven we onze peuters en kleinste kleuters de kans om even te rusten of een dutje te doen in het slaapklasje. Een leuke, leerrijke, maar soms vermoeiende schooldag wordt zo even gebroken met een moment van rust. We proberen op deze manier de overgang naar een volledige dag school makkelijker te maken voor onze allerkleinsten.

Kangoeroewerking

Vanaf de lagere school voorzien wij ook een werking voor onze kinderen die nood hebben aan extra uitdaging. Deze werking vindt om de twee weken plaats. De kinderen werken daar een hele leuke projecten, doen soms mee aan een wedstrijd, leren schaken,... kortom proberen we ze op verschillende vlakken te voorzien van extra uitdagingen.