Schoolinformatie

Voor- en naschoolse opvang en studie

Zoals vorig schooljaar zal er voor- en naschoolse opvang voorzien worden op de school zelf en dit in samenwerking met Patjoepel.

Vanaf 07u00 ‘s morgens zal er op de Slagveldstraat opvang voorzien worden in de turnzaal en de zomerklas (het lokaal tussen de turnzaal en de toiletblok van de kleuters). De rechtse voordeur zal vanaf 07u00 open zijn zodat iedereen binnen kan. Ook de kinderen van de Oude Heerweg worden voor de ochtendopvang verwacht in de Slagveldstraat. Zij zullen onder begeleiding van Patjoepel om 08u00 naar de Oude Heerweg gaan zodat zij daar op tijd zijn voor de lessen.

Tot 8u00 zijn de kinderen welkom in deze ochtendopvang. Om 8u00 zal de voordeur gesloten worden en kunnen er geen nieuwe kinderen meer aansluiten. Kinderen die voor 08u00 in de opvang zijn, blijven daar tot bij het eerste belsignaal om 08u10. Op dat moment zal de schoolpoort ook opengaan voor alle andere kinderen.

‘s Avonds wordt er voor de kinderen van de Slagveldstraat opnieuw opvang voorzien in de turnzaal en de zomerklas. Deze opvang start om 15u45 en loopt tot 18u30. De lokalen zullen steeds te bereiken zijn via de rechter voordeur van de school. Voor de kinderen van de Oude Heerweg zal er van 15u45 tot 16u45 studie worden georganiseerd in een klas.

Dit zal doorgaan op Oude Heerweg en wordt georganiseerd door de school zelf. Om 16u45 vertrekt er dan een rij naar de Slagveldstraat, opnieuw onder begeleiding, deze keer voorzien door de school zelf.

Om 17u00 kunnen de kinderen van de Oude Heerweg dan aansluiten bij de opvang op de Slagveldstraat.

Enkel op woensdagnamiddag verandert er niets: de kinderen zullen om 12u20 worden opgehaald door een bus om naar Patjoepel te gaan.

Slaapklasje voor de allerkleinsten

Tijdens de middag geven we onze peuters en kleinste kleuters de kans om even te rusten of een dutje te doen in het slaapklasje. Een leuke, leerrijke, maar soms vermoeiende schooldag wordt zo even gebroken met een moment van rust. We proberen op deze manier de overgang naar een volledige dag school makkelijker te maken voor onze allerkleinsten.

Kangoeroewerking

De kangoeroewerking maakt deel uit van onze ruime visie op zorg. We vinden het dan ook belangrijk dat alle kinderen gestimuleerd worden om inspanningen te leveren. Hierdoor wordt de kans op het ontwikkelen van een positieve leerhouding groter. We bieden deze leerlingen graag uitdagingen aan, waarbij we tegemoet willen komen aan de sterke exploratiedrang en de snelgroeiende leerhonger van deze kinderen. Dit gebeurt onder meer door het uitwerken van projecten op maat. Zelfontdekkend leren en experimenteren biedt dan ook een grote uitdaging om tot antwoorden te komen. Bij deze activiteiten wordt vaak het geduld en het doorzettingsvermogen van de kinderen aangewakkerd.

Warme maaltijden

Bij ons op school bestaat de mogelijkheid om voor uw kind tijdens de middag een warme maaltijd te nemen. Deze maaltijden worden bereid in een externe keuken en dan op school geleverd. Uw kind hoeft niet elke dag warm te blijven eten, dit kunt u volledig zelf kiezen.