WeVideo · Edició en línia

WeVideo és una solució en línia per a l'edició de vídeos de manera col·laborativa. L'avantatge és que funciona a través del navegador del nostre ordinador sense necessitat d'haver d'instal·lar res en local. També 

La companyia es va fundar originalment l'any 2011 a Europa, tot i que actualment la seva seu està establerta a Mountain View, Califòrnia. 

Al llarg de la seva història ha rebut gran quantitat de premis tan importants com:

01 Enregistram des de càmera web

Primeres passes

🔵 Una de les primeres tasques que ens pot interessar dur a terme a dins WeVideo és enregistrar-nos a nosaltres mateixos explicant qualque tipus de contingut, fent una anàlisi d'una situació determinada, mostrant com funciona una activitat o com desenvolupareu qualsevol classe de projecte. Per fer això no és necessari sortir en cap moment de l'aplicació ni fer servir cap tipus d'extensió del navegador (com ja hem vist a l'apartat 1. Enregistrament).  Amb WeVideo podrem:

1️⃣ Enregistrar vídeo i so des de la nostra càmera web

2️⃣ Enregistrar el nostre escriptori

3️⃣ Fer les combinacions que creguem oportunes amb aquests elements

Pujam materials propis a la plataforma

🔵 Una vegada que estam preparats i hem desenvolupat el nostre guió (fes clic aquí si vols veure'n un exemple) és més que possible que necessitem pujar recursos extra a la plataforma (⚠️ Molt alerta amb el tipus de llicenciament del material que utilitzau). Aquí et mostram com fer-ho i et donam un parell de consells per mantenir-lo ben organitzat.

02 Importació d'arxius multimèdia

03 Ocultam àudio i vídeo

Reutilitzam material de la xarxa amb el nostre propi vídeo o àudio

🔵 Has trobat recursos Creative Commons que vulguis fer servir a les teves sessions? T'agradaria posar-hi la teva pròpia veu? En aquest videotutorial veuràs com activar l'opció de narració, és molt senzill i molt útil!

❗ Actualització

Tot i que la interfície de treball ha sofert diversos canvis, els vídeos que t'adjuntam són totalment vàlids i funcionals. Tot i això, en el segon vídeo "Exemple. Narració pròpia als vídeos" el botó necessari per treure els nivells de la pista d'àudio ha canviat de lloc. A la captura següent 👇 et mostram on aconseguir fer aquesta mateixa funció.

Començam amb l'edició de clips i imatges

🔵 Arriba el moment de començar a editar els arxius en brut (conjunt de materials o recursos videogràfics obtinguts des de càmeres, enregistradores...). En aquest videotutorial aprendràs a tallar els clips i aplicar transicions entre ells. 

👌 T'aconsellam que siguis molt subtil a l'hora d'aplicar transicions, ja que, per norma general, se sol abusar d'elles i distreuen molt l'atenció de l'espectador sense aportar benefici quantificable al resultat final.

04 Talls i transicions

05 Entrades, sortides i efectes

Aplicam harmonia a la nostra creació

🔵 Com a éssers humans harmònics que som no ens agraden gens les estridències i fugim per complet d'allò que ens causa sobresalt. Per això és imprescindible que aprenguem a treballar amb les entrades i sortides dels diferents recursos que utilitzarem a la nostra composició.

A més a més, veuràs aquí com aplicar efectes diversos als clips de vídeo per donar una tonalitat o color especial a la teva creació.

Edició d'objectes a sobre de la línia de temps

🔵 Una vegada que hem vist com col·locar els objectes a damunt la línia de temps, ajustar la seva durada i els possibles talls i transicions, és el moment de començar a treballar totes les opcions d'edició que hi ha als menús dels clips i imatges. 

🎬 Al present vídeo veuràs que és pràcticament possible fer tot allò que et proposis!

➕ Et deixam aquí l'enllaç a un vídeo de demostració on podràs veure de primera mà com canviar la grandària als objectes, posició i també com introduir títols per aconseguir una primera presentació d'allò més atractiva 👉 https://youtu.be/aw23vAveSdM 

06 Opcions d'edició

07 Treball amb croma

Augmentam les possibilitats de les nostres creacions

🔵 Sense por a equivocar-nos, podríem dir que aquesta és una de les peces fonamentals al procés d'edició de qualsevol contingut digital. Mitjançant un croma, que no és més que un fons de color viu i destacat (generalment en color blau o verd), aconseguim fer transparent part d'una capa principal donant-nos la possibilitat de posar com a fons d'altres imatges o clips de vídeo que donaran com a resultat una espectacular experiència multimèdia per a l'usuari.

És de cabdal importància tenir control sobre la 💡 il·luminació, ja que d'ella dependrà l'èxit d'aplicació d'aquest recurs (hem d'evitar ombres per aconseguir un color el més pla possible).

🔗 https://ca.wikipedia.org/wiki/Croma

Com treballar de manera col·laborativa amb el nostre alumnat?

🔵 En el videotutorial següent aprendràs a engegar un projecte compartit amb un grup d'alumnes. En aquest disposaran d'una safata de material compartida per tal que tots tenguin els mateixos recursos  (imatges, vídeos, àudios, logotips...) a l'hora de desenvolupar les seves creacions. És una opció d'allò més interessant!

08 Treball col·laboratiu 01

09 Treball col·laboratiu 02

Emprant alhora la mateixa línia de temps

🔵 Una novetat que encara es troba en la seva versió no definitiva i estable (es poden produir errades puntuals) és la capacitat que tenen els usuaris per treballar de manera col·laborativa  sobre d'una mateixa línia de temps ("timeline" compartit).

⚠️ És important establir rols i metodologies estrictes de treball a dins aquest mode, ja que és molt senzill fer malbé la tasca d'un company quan tots editam alhora.

Gestió i control de tasques de l'alumnat

🔵 Vet aquí una nova característica que ha incorporat WeVideo en la seva plataforma d'edició en línia. Amb ella podrem ara gestionar el nostre alumnat, comanar tasques i dur la gestió de les seves pròpies creacions.

➕ Per a més informació revisa la llista de reproducció que la marca ens ha preparat al respecte: https://bit.ly/3sEUeY1

10 Classroom