4de leerjaar

Wat als ?

September is de maand van de eerste schooldag, het weer opstaan elke dag om naar school te gaan, weer genieten van de vrolijke klasgeluiden, elke dag een portie grapjes van die vrolijke snuiters vooraan in de klas......

Maar september is in het vierde leerjaar ook altijd de start van ons thema 'Iedereen anders'. Daarin leren we dat er heel veel variatie zit in ons mensdom. 

Met al  die verschillen moeten we leren omgaan. Dat is met een kleine moeite helemaal niet zo moeilijk. 

Om ons beter in te leven in anderen keken we naar een paar filmpjes om enkele verschillen in de kijker te zetten....maar het allermeeste leerden we wel door ons eens in te leven.... Het experiment dat het meeste emoties losmaakte was 'Wat als je een dag blind of doof zou zijn?'  Wij deden het maar 10 minuutjes...10 minuutjes doof zijn....10 minuutjes blind zijn...   (Maar eerlijkheidshalve moeten we er wel aan toevoegen dat er een paar valsspelertjes waren 😁)  Het was leuk om te doen ...dat wel...maar als we de slotsom maakten dan waren we toch blij dat we onze 'luistersprieten' en onze 'kijkers' volop kunnen gebruiken. We kregen wel bakken vol respect voor alle mensen die op een of andere manier anders  door het leven moeten gaan... Zij verdienen echt meer aandacht van iedereen.

Alles loopt hier op wieltjes.

EurHEkHA. 

Een uitspraak die bij vele mensen in hun collectief geheugen een belletje laat rinkelen. Met deze mooie titel van ons jaarthema zijn we ons schooljaar gestart.

Elke week proberen we in het vierde een 'Weetje van de Week' mee te geven aan de kinderen. Dat weetje is dan vaak gelinkt aan een beroemd persoon die onze geschiedenis echt wel heeft beïnvloed op een positieve manier. 

Zo zijn Archimedes himself, Alfred Nobel, Nelson Mandela en Braille de revue al gepasseerd. Allemaal kleppers die wel eens 'out of the box' durfden te denken en zo hun steentje hebben bijgedragen tot de evolutie van de wereld.

Deze week stond 'de uitvinding van het wiel' centraal. We keken naar vele voorwerpen waar we wielen in terugvonden.... We kwamen tot de vaststelling dat de wereld er zonder het wiel helemaal anders zou hebben uitgezien.

De oude Egyptenaren gebruikten ronde boomstammetjes om zware voorwerpen mee te verplaatsen. Nadien sneden de mensen schijven van die boomstammen en hop...daar was het eerste echte wiel al geboren.  Dat hebben ze in de loop van de geschiedenis almaar verbeterd en verfijnd ....tot wat we nu hebben.

We leerden het nut van tandwielen kennen in een hoekenwerkje.... De kinderen konden met bouwmateriaal allerlei constructies maken met wielen en tandwielen. Ze bestudeerden de richting van draaiende tandwielen maar ook  de snelheid van kleine en grote tandwielen..... Reuze-interessant. Ook het gezelschapsspel 'Onderuit' was van de partij omdat ook hier wielen in verwerkt zijn. Zelfs de koersfiets van de meester kwam aan bod....vooraan twee tandwielen...een groot en een klein. Achteraan wel 9 tandwielen gerangschikt van klein naar groot.... We voelden het nut van de tandwielen...waw ...dat wisten we niet...hier hadden we nog nooit zo over nagedacht.

Maar onze honger was nog lang niet gestild. We wilden ook zelf nog wel iets knutselen...maar wat ????

En toen ontsproot er een keileuk idee... We verplaatsten ons met de teletijdmachine naar de Middeleeuwen waar we net middenin een aanval van een burcht stonden.  Grote katapulten werden aangevoerd om de machtige burcht te slopen.... We zochten eerst zelf hoe we katapulten konden maken.... Er kwamen enkele leuke katapulten naar voor. Die hebben we dan verfijnd tot een topmodel. We voelden ons echte ontdekkers...wetenschappers...

Het was hard labeur maar het resultaat mag er echt wel zijn....en .....ja hoor....de wielen waren ook aanwezig om onze kleine gevaartes makkelijk mee te voeren.

De wieltjes waren gemaakt van schijfjes van takken....We waren verbaasd dat de natuur ons ook zoveel te bieden heeft zonder dat we het eigenlijk doorhadden.

Scholenveldloop


Wie september zegt, zegt …….. SCHOLENVELDLOOP!

Naar jaarlijkse traditie zet onze school weer zijn beste lopersbeentje voor om met zo veel mogelijk leerlingen af te zakken naar de sporthal te Sint- Gillis.

Daar zouden we met heel wat andere sportliefhebbers genieten van een heerlijke zomerse namiddag lopen en supporteren voor elkaar.


Ook met het vierde leerjaar konden we op heel wat inschrijvingen rekenen waardoor we met heel wat leerlingen konden meedoen aan de scholenveldloop. 

Nadat het 6e, 5e,1e en 2e leerjaar gelopen hadden, was het eindelijk aan ons. De meisjes beten de spits af en vertrokken er als een speer vandoor. Iedereen deed volop zijn best en er werd zelfs een medaille gehaald.


Daarna was het de beurt aan de jongens en ook zij zorgden voor een vlammende start. Iedereen gaf daar ook het beste van zichzelf! Nadien konden we nog even nakaarten en nagenieten van een heerlijke inspannende middag.



Boederijklassen


Eindelijk was het weer zo ver!! Van 20 tot 22 november ging het vierde leerjaar naar jaarlijkse traditie naar Wortel om op boerderijklassen te gaan. 

Er stond ons een busrit te wachten van een uur en een half. Toen we daar toekwamen werden we verwelkomd door boerin Alexandra en de mascotte van de boerderij, wat een hartelijke ontvangst! We mochten even op de boerderij spelen en kregen al gauw een rondleiding buiten op de boerderij en binnen in het gebouw en de slaapkamers. Daarna genoten we van een heerlijke maaltijd met z'n allen. De eerste activiteit stond vervolgens op het programma. We deden er verschillende activiteiten... We leerden hoe ze graan verwerken en mochten vervolgens pistolets bakken. Ook leerden we om van room, boter te maken en er vervolgens choco van te maken. We verzorgden de dieren op de boerderij en gaven hen eten. De leerkrachten hadden voor ons ook nog een spel in petto waarbij we meer leerden over de dieren op de boerderij. De eerste avond stond er ons nog een leuke verrassing te wachten want we gingen met z'n allen samen op reflectorentocht? Wat een spannende tocht!!


De tweede dag stonden er ons ook twee activiteiten te wachten waarbij we ons konden uitleven. We haddden geluk met het weer en hadden die dag geen regen, jeeej! Wel was het best koud dus onze handschoenen, sjaal en muts waren welgekomen. Die dag gingen we in de avond op zoek naar de grens met Nederland. Samen met onze zaklampen maakten we er een gezellige tocht van. We sloten de laatste avond af met een gezellig kampvuur. Meester Johan las een verhaal voor van Roald Dahl waarbij we met z'n allen van konden genieten. Daarna was het tijd voor een goede portie moppen tappen! We amuseerden ons en lachten ons een breuk. 


De laatste dag stond er ons nog een activiteit te wachten en daarna konden we uitgeteld maar voldaan op de bus stappen.

Het was weer een geslaagde editie!

Adventskransen maken


De adventsperiode staat weer voor de deur dus gingen we aan de slag in de klas. Eerst moesten we thuis sparrengroen verzamelen, afknippen en op zoek gaan naar kerstspulletjes om onze kransen mee te versieren. We gingen op zoek bij ons thuis, op de zolder van oma en opa, de winkel,...


In de klas begonnen we met het binden van onze krans. We bonden het sparrengroen mooi op onze krans met binddraad. Wat een karwei! We moesten met twee heel nauwkeurig te werk gaan want je mocht geen stro van de krans meer zien achteraf. Wanneer we onze kransen gebonden hadden, mochten we de slingers, kerstlichtjes, kerstballen, besjes en andere kerstspullen aanbrengen op de krans. We konden onze creativiteit de vrije loop laten. Dit alles gebeurde natuurlijk in een fantastische kerstsfeer. 


Het aftellen naar Kerstmis kan nu echt beginnen!

Wat een vondst...elektriciteit...eurHEkHA


We zitten op dit moment in een van de donkerste periodes van het jaar. Korte dagen, lange nachten. 

Onze (over)grootouders moesten in deze periode hun huiswerk maken onder het schamele licht van een kaars die in het midden van de tafel stond. Elektriciteit was niet altijd vanzelfsprekend. 

Een klein wist-je-dat-je : Elektriciteit is nu overal zodat men die bijna niet meer opmerkt. Toch bestaat het maar zo'n 140 jaar. Thomas Edison was de uitvinder van elektriciteit. Hij had de eerste gloeilamp laten branden in 1882 in New York. 

In het vierde leerjaar stonden we even stil bij het fenomeen van licht en donker. Licht kan voor extra sfeer zorgen...maar duisternis kan ook zijn voordeel hebben...vooral als we op zoek zijn naar rust. Onze klassen werden sfeervol ingericht met kerstlichtjes zodat we elke dag nog sfeervoller konden starten. Zalig mooi.

We deden ook een leuke activiteit rond licht en donker : het schimmenspel. In onze klas werd een groot wit doek opgehangen waarachter een lamp stond. We werden in een aantal groepjes verdeeld en kregen een aantal woordjes waarbij 'de kerstman' steeds aanwezig was. Met die woorden moesten we een verhaal maken. Bij dat verhaal moesten we een aantal 'schimmen' maken die het verhaal ondersteunden. Die schimmen werden dan op stokjes gekleefd zodat we ze makkelijk konden laten bewegen achter het doek. Als alles klaar was  gingen we per groep achter het doek zitten en speelden ons 'schimmenspel'.  Het leek wel of we even terug naar de jaren '50 van de vorige eeuw waren geflitst ....een filmpje in zwart-wit. De schimmen zorgden er voor dat er schaduwen op het doek vielen  waardoor het verhaal tot leven kwam. 

Het was moeilijker dan gedacht. Daarom kregen we de kans om twee keer te spelen.  We leerden uit onze fouten en merkten dat het de tweede keer al heel wat beter was...grotere schimmen, gebouwen die stil bleven staan, een vlottere tekst.......

Wil je ook even kijken hoe we genoten....? Kijk dan vlug even naar onze filmpjes en onze foto's.

Mad science komt op bezoek

Vandaag hadden we het genoegen op school om een speciale gast te verwelkomen... Niet zo maar een speciale gast want het was een echte gekke professor! De gekke professor kwam ons op school warm maken voor de wetenschap. 


We hadden het geluk om vandaag op de eerste rij te zitten om het spektakel te bezichtigen. De wetenschapper vuurde het ene experiment na het andere op ons af en dat mag je gerust letterlijk nemen. Kijk maar eens bij de foto's en de filmpjes hoe hij zijn luchtkanon gebruikte om luchtkringen op ons af te schieten! Degenen die geraakt zijn, zullen het wel gevoeld hebben! :-) 

De professor had nog wat leuke spullen mee waarmee hij ons verbaasde. Denk maar aan de skydive machine! Zo hield hij een strandbal lang en héél hoog in de lucht. We hebben hier heel wat ideeën opgedaan om thuis ook eens te proberen, haha!

Ook de versiermachine was een echt succes, geen schrik hebben mama's en papa's het is niet wat jullie denken. We gebruikten de versiermachine om iemand te versieren met toiletpapier. We hadden precies een mummie in de turnzaal staan als we de machine gebruikt hadden.

Op het einde wou de professor een kaars laten uitdoven door een speciale stof op zijn vinger te smeren. Helaas voor hem liep dit iets minder goed af. We hopen voor hem dat hij al zijn vingers nog heeft...

Tot slot nodigden ze ons uit om ons ook in te schrijven voor de Mad Science lessen na schooltijd, wie weet kunnen wij ook wel zo'n gekke professors worden!

Coderen met de treinen

Tijdens de computerles leerde juf Caroline ons hoe we een trein konden coderen om een bepaalde route af te leggen op de sporen. We leerden alle beginselen om commando's uit te voeren en zo de trein te navigeren over de spoorwegen. We leerden hoe we de trein konden laten versnellen, vertragen, doen stoppen en laten omdraaien.

In tegenstelling tot de NMBS hadden onze treinen geen vertraging en werden er geen treinen afgelast... Jaja we zouden beter een nieuwe treinmaatschappij opstarten hier op de HEHAschool.

Daarna volgde nog een les met onze meesters waarbij we verder bouwden op wat we al geleerd hadden. We maakten een langer netwerk van spoorwegen en de commando's werden langer en langer..

Zijn jullie benieuwd hoe onze treinen doorheen de klas reden, kijk dan zeker eens naar onze foto's!

TSJOEKETSJOEKETUUTTUUT weg zijn wij!

Draken voor carnaval

Naar jaarlijkse traditie maakten we in het vierde leerjaar weer onze draakjes voor carnaval. Het was een werk van lange adem maar de resultaten mochten er zeker en vast zijn.

Wist je dat de draak in China de God van het water is? Aan elke rivier, meer of poel wordt er wel een draak toegeëigend. Chinese draken hebben geen vleugels, ze geloven erin dat ze kunnen vliegen door middel van magie. Ze staan symbool  voor de zonsopgang, lente en vruchtbaarheid. Draken zijn niet enkel gevaarlijk, knorrig,.. maar ze kunnen ook vriendelijk, grappig en wijs zijn. Ook wij mochten kiezen welke eigenschappen we aan onze draken zouden geven.

We moesten natuurlijk bij het begin beginnen en dat is het vouwen van een hoofd. We moesten goed naar onze meesters luisteren want zij lieten ons stap voor stap zien hoe we het moesten vouwen. Nadien was het aan ons om de draak eventueel nog gevaarlijke tanden te geven, een gekke lange tong, een hanenkam, schattige ogen, woeste ogen,.. Zo kregen we gevaarlijke, lieve, schattige en grappige draken. 

Nadien mochten we een kleur kiezen voor zijn lichaam te maken. Sommige kozen twee kleuren zodat er wat kleurschakeringen inzaten. We vouwden zijn lichaam door één lange muizentrap te maken. Dat was nogal een vouwwerk hoor, we zweten er nog altijd van!

Nadien moesten we ook door middel van muizentrapjes te maken zijn poten vouwen. Nadien was het aan onze meesters om alles aan elkaar te nieten zodat onze draak eindelijk vorm kreeg. Ook dat bleek een werk van lange adem te zijn..

Uiteindelijk mochten we onze draak nog vast hangen aan touwtjes aan een tak zodat we ermee door de klas konden vliegen. Mama's en papa's goed opgelet want binnenkort zal er een draak binnen in huis vliegen, hopelijk is het dan geen kwade draak!



Boekdate

De kinderen liepen op 14 februari met de vlinders in de buik rond maar maak je geen zorgen... Het was omdat ze op boekdate mochten gaan! De leerlingen van het vierde leerjaar mochten een boek naar keuze kiezen dat ze graag eens wouden lezen. De krokusvakantie was hier natuurlijk de geschikte moment voor.

Wanneer de vakantie gedaan was, hielden we een boekdate in de klas. De leerlingen kregen elke 4 minuten een andere date, Je hoort het dus al... Het was echt wel een zware dag! :-) Elke leerling mocht op 2 minuten tijd kort zijn of haar boek voorstellen. Na die twee minuten was het aan de andere om zijn of haar boek voor te stellen. Nadien was er nog wat tijd om eventuele vragen te stellen.

Op deze manier kregen de leerlingen de kans om in contact te komen met andere boeken waar ze misschien anders niet zo snel naar zouden grijpen. De leerlingen waren enthousiast en maakten heel wat boekenpraatjes. Hopelijk werden er leuke boeken ontdekt die ze nu zelf ook eens kunnen gaan lezen!


Veel leesplezier!

Help bel 112!

Momenteel zijn we in de klas aan het werken rond het thema 'Help bel 112'. We leren dus momenteel over ons lichaam, gevaarlijke situaties, mensen die in de medische sector werken, hoe we de hulpinstanties kunnen bereiken,...

Zoals jullie al zien, is het een zeer uitgebreid thema waarbij al zeer veel aan bod gekomen is. Ons thema is bijna afgerond en er stond een speciaal bezoek op de planning. Er kwam namelijk een anesthesist op bezoek bij ons in de klas!

We werden ondergedompeld in het leven van de anesthesist en kregen te horen wat haar taken waren in het ziekenhuis. Voor velen onder ons was een anesthesist een 'slaapdokter' maar er komt veel meer bij kijken dan dat! We leerden de materialen kennen waarmee ze aan de slag gaan in het ziekenhuis en hoe ze alles kunnen monitoren. Wanneer de anesthesist iemand in slaap brengt, blijft die ook gedurende de hele operatie bij de patiënt om te kijken of alles stabiel blijft. Ze letten op de hartslag, ademhaling, drukpunten,... 

Velen onder ons zullen nu ook met een geruster gevoel naar het ziekenhuis gaan, moest het toch ooit eens nodig zijn. Door de informatie die we kregen en de vragen die we konden stellen, zijn we er achter gekomen dat het toch anders is dan dat we soms op tv zien! :-) Voor ons was het een geslaagd bezoek want we hebben enorm veel bijgeleerd over de medische wereld.


Breinbrekers

Van 11 maart tot en met 17 maart 2024 is de jaarlijkse Brain Awareness Week. In deze week wordt er internationaal aandacht gegeven aan de hersenen en onze mentale gezondheid.

Onderzoekers van het Leuven Brein Instituut hebben heel wat inspirerende lezingen en actieve workshops voorbereid. Jong en oud kunnen zo op een speelse manier ontdekken hoe hun lichaam en brein samenwerken (of tegenwerken).

Wij hadden het geluk dat professor Bert (KU Leuven) even wou afzakken naar het vierde leerjaar om ons even onder te dompelen in onze hersenpan. Het klinkt wat gruwelijk maar dat was het allerminst. Hij leerde ons aan de hand van allerlei proefjes en kwisjes hoe ons brein ons lichaam controleert en reguleert. Het is als het ware een machinekamer van waaruit alles wordt geregeld. Zonder hersenen geen leven mogelijk.

Het was heel leerrijk en tof tegelijkertijd. Alles, maar dan ook alles, stond in verband met onze hersenen.... tot in het kleinste detail. Zelfs de 'kwisstokjes' waren in de vorm van hersentjes... We weten nu waarom we van onze grijze massa spreken en we weten nu ook dat naar school gaan belangrijk is om heel wat witte stof bij te kweken om te groeien naar volwassenheid. We deden de ene ontdekking na de andere...eurHEkHA !!! 😁😁

Heel erg bedankt voor die leuke les.  O ja....wie zich afvraagt waarom we onze pyjama aanhadden...het was ook Bednet Pyjamadag...Wij denken ook aan alles he :-) 

Jeugdboekenmaand : Sport en Spel

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel'

'Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?  Het 3de en 4de leerjaar kunnen in maart een keitof spel komen spelen in de bib. Samen met de bibs uit de regio (die heten Dijk92) proberen we de Olympische Spelen van 2036 naar onze streek te halen. Daarvoor is een sportieve en leesgierige medewerking noodzakelijk! Wij hoorden dat Greg Van Avermaet, oud Olympisch Kampioen wielrennen, een bijzondere opdracht heeft! Benieuwd? Schrijf jouw klas hier in. Verzeker zo een plekje voor deze te gekke activiteit!

Deze uitleg vonden we op de site van de bibliotheek van Dendermonde. Het triggerde ons wel. Wie wil er nu niet in topvorm zijn? Daarom schreven we ons in. 

Op donderdag 14/3/2024 (4A) en op donderdag 21/3/2024 (4B) bonden we onze stapschoenen aan. Het 'fluo vierdeklassersleger' was klaar voor vertrek. Onder begeleiding van een stralend lentezonnetje stapten we vol goede moed richting bib van Dendermonde. Het kostte ons wat moeite, dat wel (....maar een tussenstopje deed wonderen.) De meester hield het tempo goed strak. De zweetdruppeltjes op de voorhoofden van de vierdeklassers parelden op het einde van de tocht op de vele voorhoofden. Maar dat hadden we er wel voor over. 

De grote voordeur van de bib schoof met een zucht open...de wind die daarbij vrijkwam, was verfrissend en gaf ons een tweede adem. 

2 atletische dames van de bib wachtten ons op en namen ons mee naar een aula.  Daar kregen we een opdracht voor onze neus geschoven van niemand minder dan Greg Van Avermaet, onze voormalig Olympische kampioen wielrennen. Hij daagde ons uit om via allerlei proeven te bewijzen dat Dendermonde de Olympische spelen van 2036 kan organiseren wegens een 'overvloed aan talent'. 

De proeven stonden verspreid opgesteld in de bib. We vingen dus twee vliegen in 1 klap. We leerden de bib kennen en we speelden leuke spelletjes om te bewijzen wat we allemaal waard zijn. De foto's spreken voor zich. 

Het uurtje vloog voorbij ....en dan weten we wat dat betekent.... Inderdaad,...dat het leuk was. 

Nadien keerden we tevreden terug.

(Veel dank aan onze extra begeleiders Jenny en Wendy)

De paaskip

De Goede Week is aangebroken en dat wil zeggen dat we nu in de laatste week voor Pasen zitten. Tijdens de lessen godsdienst leerden we al wat de Goede Week nu juist inhoudt maar voor ons draait Pasen toch ook een beetje om de paasklokken en de chocoladen eitjes.

In de klas mochten we daarom een gekke paaskip maken! Eerst en vooral moesten we zelf een ontvouwing tekenen van een piramide. We moesten hierbij zeer nauwkeurig aan de slag gaan. Daarna mochten we de piramide mooi vouwen en uitknippen. Vervolgens mochten we de Picasso in ons naar boven laten komen en mochten we onze paaskip verven in heel wat felle kleuren. Sommigen onder ons gingen iets te enthousiast aan de haal met hun penselen waardoor er wat spatten hier en daar in het rond vlogen... OEPS! Daarna mochten we onze kip nog wat afwerken. We gaven hem pootjes, een grappige bek, ogen, vleugels,... Sommigen kozen zelfs voor een grappige hoed!


De resultaten mogen er zeker en vast zijn, neem gerust eens een kijkje! Wij hopen alvast dat de paasklokken zien dat er in onze paaskip een zacht bedje van snippers liggen.. Klaar om een heerlijk chocoladen ei te ontvangen! NOMNOM!

Schoverdeinen es leutig

Deze week leerden we over dialecten. We vonden het wel grappig dat de meester in zijn beste dialect les gaf. 

Hij zei dat we ook deze week gingen 'schoverdeinen'. De leerlingen keken met grote ogen....'Schoverwadde?????' ....schaatsen dus :-) 

Ook de kinderen wisten wel een paar dialectwoorden. Maar we moesten het toegeven ....onze grootouders kunnen dit vaak het beste.

Maar ....zo gezegd, zo gedaan ...we trokken woensdag 27 maart 2024 richting Gent ...IJsbaan 'De Kristalijn' was ons doel.

We schaatsten er op los....  Het deed wel wat pijn aan de voeten maar dat vonden we helemaal niet zo erg. We genoten er met volle teugen van.

Voor de beginners onder ons waren er her en der bananen op de baan. Was dat de grote reden van enkele sierlijke vallen???? Nee hoor. Die bananen zorgden voor een houvast bij het schaatsen....    Het liep allemaal gesmeerd. 

Een dagje om nooit te vergeten....



Sportdag 

We keken er met zijn allen naar uit en eindelijk was het weer zo ver.. SPORTDAG!

Om eerlijk te zijn hadden we op voorhand een beetje schrik voor het weer want ja.. Het was de laatste tijd weer echt op z'n Belgisch!

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en konden we genieten van een droge sportdag! Sommige sporten konden we in de sporthal van Sint- Gillis doen, andere sporten konden we buiten beoefenen.


Juf Annelies was van de partij om ons heel wat nieuwe dansmoves aan te leren! Zelf staat ze altijd als eerste op de dansvloer dus ze was echt wel de ideale persoon om ons enkele leuke dansjes aan te leren. 


Juf Karen en juf Nel mochten hun rode neus opzetten om ons wat bij te leren over de circusschool. Onze twee schoolclowns toverden voor ons van alles uit hun hoed! Jongleren, stelten lopen, met een diablo jongleren,... We leerden het allemaal! Juf Nel en juf Karen zijn trouwens van alle markten thuis want we mochten ook badmintonnen bij hen en met de tennisrackets een balletje slaan. Achteraf konden we even nagenieten door wat te bekomen op het springkasteel. 


We leerden ook judo van een echte judoka. Discipline was voor haar zeer belangrijk omdat we dit nodig hadden om judo te beoefenen. We luisterden aandachtig om de kneepjes van het vak te pakken te krijgen. Snelheid, kracht, techniek, aandacht,.. We hadden het echt allemaal nodig om het tot een goed einde te brengen. 


Juf Caroline liet dan weer de Nina Derwael in ons naar boven komen tijdens het toestelturnen. We kregen de kans om in de sportzaal van de turnvereniging te laten zien wat we allemaal in onze mars hadden. Ook hier was een goede concentratie vereist om de oefeningen tot een goed einde te brengen. 


Bij meester Johan en meester Jorden konden we buiten honkballen! De initiatie tennis kwam dus goed van pas om nu een serieuze mep op de bal te verkopen om dan.... HEEL SNEL te lopen! Sommigen onder ons waagden zich er zelfs aan om eens met de baseball bat te slaan zoals de echte baseballers dat doen. Af en toe konden we ook eens genieten van een fantastische homerun van één van onze meesters. Het zijn toch nogal charels hoor..


Wat ons betreft.... HET WAS EEN GESLAAGDE SPORTDAG! Kijk gerust eens naar alle leuke foto's!