Poissaolot

Lukiolain (30§) mukaan opiskelijan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole myönnetty siitä vapautusta.

Etukäteisluvan poissaoloihin voi antaa:

1. aineenopettaja oman aineensa tunneista,

2. ryhmänohjaaja korkeintaan 3 päiväksi (kirjallinen anomus),

3. rehtori sitä pidemmäksi ajaksi (kirjallinen anomus).

Muusta kuin sairaudesta johtuvaan poissaoloon anotaan lupa etukäteen kirjallisesti Wilman Hakemukset ja päätökset -välilehdellä olevalla sähköisellä lomakkeella. Poissaoloon päättöviikolla ei lupaa yleensä voida myöntää.

Kurssin alussa opettaja sopii ryhmän kanssa kurssin arvostelun perusteet. Kurssi voidaan jättää arvostelematta, jos opiskelija on niin vähän läsnä, ettei oppimistuloksia voida arvioida luotettavasti. 

Jos opiskelija on poissa opetuksesta, huoltaja kuittaa opiskelijan poissaolot Wilmaan. Myös täysi-ikäisen opiskelijan poissaolot ja loma-anomukset kuittaa aina huoltaja. Jos Wilma ei ole huoltajan käytössä, opiskelijan on heti kouluun palattuaan tuotava huoltajan (täysi-ikäisiltä opiskelijoilta huoltajan tai erityisestä syystä muun luotettavan henkilön) allekirjoittama poissaoloselvitys kaikista poissaoloistaan ja esitettävä se niille opettajille, joiden tunneilla hän opiskelee. 

Jos kurssin/opintojakson suorittaminen on vaarassa keskeytyä esim. poissaolojen tai suorittamattomien tehtävien vuoksi, opettajan on hyvissä ajoin keskusteltava opiskelijan kanssa ja ilmoitettava asiasta myös alaikäisen opiskelijan huoltajalle.  Jos opiskelija on poissa oppiaineesta 8 oppituntia, aineenopettaja keskustelee opiskelijan kanssa, onko mahdollista suorittaa opintojakso loppuun siinä jaksossa.

Tavoitteenamme on, että kaikki opiskelijat saavat jokaisen kurssin/opintojakson aikana numero- tai S-arvosanan. 

Ryhmänohjaaja seuraa poissaoloja viikoittain ja poissaolojen lisääntyessä (kolmena päivänä selvittämättömiä poissaoloja viikon aikana) selvittää poissaolojen syitä yhdessä opiskelijan ja huoltajien kanssa. Huoltajan velvollisuutena on niin ikään seurata opiskelijan poissaoloja ja kuitata ne Wilmassa mahdollisimman nopeasti. Mikäli opiskelijalle kertyy paljon poissaoloja, toimitaan Naantalin varhaisen puuttumisen mallin mukaisesti:  

1) Ryhmänohjaaja on yhteydessä huoltajaan, kun poissaoloraja ylittyy. 

2) Jos ryhmänohjaajalle herää huoli, hän kertoo huoltajalle keskustelevansa asiasta terveydenhoitajan kanssa.  

3) Ryhmänohjaaja on yhteydessä huoltajiin ja koordinoi vastaanotolle mukaan tarvittavat yhteistyötahot (terveydenhoitaja, koululääkäri, lastenlääkäri, kuraattori).  

4) Vastaanotolla käydään tilanne rauhallisesti ja kokonaisvaltaisesti läpi. 

5) Mikäli vastaanoton jälkeen tarvitaan jatkotoimenpiteitä, sovitaan ne yksilöllisesti kyseisellä vastaanotolla.  


Huoltajien velvollisuudet: