Koulun arki

Noudattamalla yhteisiä ohjeita koulun arki sujuu kaikilta mukavammin.

1. Työrauha

Jokainen vastaa omalta osaltaan, että oppitunneilla on työrauha.

Kiusaamista ei koulussa hyväksytä ja kiusaamiseen puututaan. Koulussa on selkeä toimintamalli kiusaamistapauksissa. Jos koet tai näet kiusaamista, ole yhteydessä opettajiin tai muuhun koulun henkilökuntaan. (ks. Yhteystiedot)

2. Oppitunnit

Jokaisella tulee olla mukana koulutyössä ja oppitunneilla tarvittavat oppikirjat ja muut mahdolliset opiskeluvälineet.

Oppitunneille tullaan ajoissa. Oppituntien ajaksi ulkovaatteet jätetään naulakoihin.

3. Välitunnit

Välitunneilla opiskelijat voivat olla sisällä tai ulkona. Sisällä on käytössä Mediateekki, Emoluola ja ala-aula. Yleisen viihtyvyyden parantamiseksi on tärkeää, että jokainen huolehtii siisteydestä niin sisällä kuin ulkona.

Tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttö koulun alueella on kielletty.

4. Hyppytunnit

Hyppytunneilla opiskelijat voivat oleskella Mediateekissa, Emoluolassa ja ala-aulassa, myös käytäville eri kerroksiin on sijoitettu pöytäryhmiä. Kielistudiossa 3. kerroksessa on hiljaisen työn tila.

5. Ruokailu

Koulussa on kaksi ruokavuoroa. Ensimmäisessä klo 11.00 - 11.30 ruokailevat 2. ja 3. vuosikurssin opiskelijat ja toisessa klo 11.55 - 12.25 ruokailevat 1. vuosikurssin opiskelijat. Päättöviikolla ovat voimassa samat ruokailuajat, mutta vuosiluokkajakoa ei ole.

Maanantaista torstaihin ruokalassa myydään välipalaa klo 14.10 alkavalla välitunnilla. Pieni välipala maksaa 0,60 € ja iso 1,10 €. Lisäksi ruokalasta voi ostaa 10 kappaleen lippuvihkoja. Välipalan voi maksaa siis ainoastaan pankkikortilla tai lipuilla.

6. Erityisruokavaliot

Tuore (alle vuoden vanha) lääkärintodistus pyydetään toimittamaan kouluterveydenhuoltoon koulun alkuun mennessä. Mikäli opiskelijalla ei ole tällä hetkellä omaa allergioita hoitavaa lääkäriä, on erityisruokavalioasioissa mahdollista tulla allergioihin perehtyneen lääkärin Jasmin Laulumaan vastaanotolle Naantalin terveyskeskukseen. Voitte varata ajan lääkärille kouluterveydenhoitajan tai potilastoimiston kautta.

Koulujen ruoat ovat aina laktoosittomia, joten laktoosi-intoleranssi ei vaadi todistusta, eikä laktoosittoman maidon käyttö.

Koulussa on myös aina tarjolla kasvisruokavaihtoehto kaikille ruokailijoille.

7. Kulkuneuvot ja pysäköinti

Opiskelijoiden autot, mopoautot, mopot ja pyörät pysäköidään niille varattuihin pysäköintiruutuihin niin, että pihan läpi pääsee esteettömästi kulkemaan.

Ajoneuvoja ei saa pysäköidä pelastustien varteen.

Opettajille on varattu Kylpylästä katsoen ensimmäinen pysäköintiväli.

Maijamäen yläkoulun ja liikuntahallin pihaan EI SAA pysäköidä.

8. Lokerot

Koulun käytävillä on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja lukollisia lokeroita. Opiskelija voi halutessaan varata lokeron koulusihteeriltä. Lokeron pantti on 10 euroa.

9. Kanslia-asiat

Koulun kansliassa työskentelee koulusihteeri Heidi Syvänen. Kanslia on auki klo 8.00 - 15.00. Koulusihteeriltä saa kaikki tarvittavat paperilomakkeet ja jakso- sekä opiskelutodistukset ja hän hoitaa Kelan opinto- ja matkatukiasiat.

3. vuosikurssin opiskelija voi saada opintoihinsa Kelan opintotukea. Opintorahaa voi saada 17 vuotta täyttänyt ja opintorahan oppimateriaalisää jo 15-16-vuotias. Opiskelijan on edettävä opinnoissaan riittävästi, jotta opintotukea voidaan maksaa. Lisätietoa saa koulusihteeriltä ja osoitteesta www.kela.fi/opintotuki.

On tärkeää, että opiskelijan yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköposti) ovat ajan tasalla. Jokaisen opiskelijan tulee itse ilmoittaa muuttuneista tiedoista koulusihteerille.

10. Tapaturmat

Opiskelijat kuuluvat koulun tapaturmavakuutuksen piiriin kouluajalla. Jos loukkaat itsesi koulun tunneilla, koulumatkalla tai muussa koulun toiminnassa, ilmoita asiasta välittömästi ko. tunnin opettajalle tai koulumatkan osalta kansliaan.

Mikäli kuljet koulumatkan moottoriajoneuvolla, kuuluu vakuutusvastuu pakollisen liikennevakuutuksen piiriin.