Koulun arki

Noudattamalla yhteisiä ohjeita koulun arki sujuu kaikilta mukavammin.

1. Työrauha 

Jokainen vastaa omalta osaltaan, että oppitunneilla on työrauha. 

Kiusaamista ei koulussa hyväksytä ja kiusaamiseen puututaan. Koulussa on selkeä toimintamalli kiusaamistapauksissa. Jos koet tai näet kiusaamista, ole yhteydessä opettajiin tai muuhun koulun henkilökuntaan. (ks. Yhteystiedot)

2. Oppitunnit 

Jokaisella tulee olla mukana koulutyössä ja oppitunneilla tarvittavat opiskeluvälineet. 

Oppitunneille tullaan ajoissa. Oppituntien ajaksi ulkovaatteet jätetään naulakoihin. 

3. Välitunnit 

Välitunneilla opiskelijat voivat olla sisällä tai ulkona. Sisällä on käytössä Mediateekki, Emoluola ja ala-aula. Yleisen viihtyvyyden parantamiseksi on tärkeää, että jokainen huolehtii siisteydestä niin sisällä kuin ulkona.

Tupakointi ja tupakkatuotteiden käyttö koulun alueella on kielletty.

4. Hyppytunnit 

Hyppytunneilla opiskelijat voivat oleskella Mediateekissa, Emoluolassa ja ala-aulassa, myös käytäville eri kerroksiin on sijoitettu pöytäryhmiä. 

5. Ruokailu 

Koulussa on kaksi ruokavuoroa. Ensimmäisessä klo 11.00 - 11.30 ruokailevat 2. ja 3. vuosikurssin opiskelijat ja toisessa klo 11.55 - 12.25 ruokailevat 1. vuosikurssin opiskelijat. Päättöviikolla ovat voimassa samat ruokailuajat, mutta vuosiluokkajakoa ei ole. 4. ja 5. jaksossa on käytössä vain ensimmäinen ruokailu.

Välipalaa myynnissä Maijamäkissä ma, ti ja to klo 14.10 sekä ke ja pe klo 12.50, maksu kortilla   Pieni välipala maksaa 0,60 € ja iso 1,10 €. Lisäksi ruokalasta voi ostaa 10 kappaleen lippuvihkoja. Välipalan voi maksaa siis ainoastaan pankkikortilla tai lipuilla.

Ruokailun päätyttyä voi ostaa hävikkiruokaa, jonka hinta on 2 euroa. Hävikkiruoan myynti on klo 13.00-13.10.

6. Erityisruokavaliot 

Lähes kaikista terveydellisistä syistä tarjottavista erityisruokavalioista tarvitaan vuosittain voimassaoleva lääkärintodistus. 

Tämä toimintatapa noudattaa kansallisen allergiaohjelman ajatusta, jossa tuetaan terveyttä ja vahvistetaan sietokykyä. Toimintatapa on käytössä kaikissa Naantalin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Poikkeuksena vuosittain tuotaviin todistuksiin ovat ns. pysyvät erityisruokavaliot eli keliakia ja vaikean anafylaktisen (sairaalahoitoa vaatineen) reaktion aiheuttanut allergia, joista riittää yksi todistus diagnoosivaiheessa. Laktoosittomasta ruokavaliosta sekä eettisistä syistä tarjottavista kasvis- ja sianlihattomista ruokavalioista ei tarvita lääkärintodistusta. Niistä riittää lukukauden alussa kouluterveydenhuoltoon tai varhaiskasvatukseen toimitettu ilmoitus erityisruokavaliosta.

Tuore (alle vuoden vanha) lääkärintodistus toimitetaan kouluikäisen lapsen osalta kouluterveydenhuoltoon koulun alkuun mennessä ja alle kouluikäisen lapsen osalta päiväkotiin varhaiskasvatuskauden alkuun mennessä.

Kouluissa kouluterveydenhoitaja kokoaa erityisruokavaliota noudattavista oppilaista listan koulun keittiön käyttöön. Varhaiskasvatuksessa päiväkodinjohtaja kokoaa listan lasten erityisruokavalioista aluekeittiön ja päiväkodin keittiön käyttöön. Keittiöt eivät ota vastaan lääkärintodistuksia.

Mikäli lapsella ei ole tällä hetkellä omaa allergioita hoitavaa lääkäriä, voitte varata ajan lapsenne koululääkärin tai neuvolalääkärin (alle kouluikäiset) vastaanotolle. Vastaanottoa tehdään yhteistyössä TYKS:n Lastenklinikan erikoislääkäri Minna Aaltosen kanssa. Voitte varata ajan lääkärille kouluterveydenhoitajan, terveyskeskuksen potilastoimiston tai neuvolan (alle kouluikäiset) kautta.

Mikäli lapsellasi on erityisruokavalio, muistathan ilmoittaa poissaoloista suoraan koulujen aluekeittiöihin. Aluekeittiöiden yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.naantali.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/kouluruokailu/koulujen-keittioiden-yhteystiedot.


7. Kulkuneuvot ja pysäköinti 

Opiskelijoiden autot, mopoautot, mopot ja pyörät pysäköidään niille varattuihin pysäköintiruutuihin niin, että pihan läpi pääsee esteettömästi kulkemaan. 

Ajoneuvoja ei saa pysäköidä pelastustien varteen. 

Opettajille on varattu Kylpylästä katsoen ensimmäinen pysäköintiväli. 

Maijamäen yläkoulun ja liikuntahallin pihaan EI SAA pysäköidä. 

8. Lokerot 

Koulun käytävillä on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja lukollisia lokeroita. Opiskelija voi halutessaan varata lokeron koulusihteeriltä. Lokeron pantti on 10 euroa. 

9. Kanslia-asiat 

Koulun kansliassa työskentelee koulusihteeri Heidi Syvänen. Kanslia on auki klo 8.00 - 15.00. Koulusihteeriltä saa kaikki tarvittavat paperilomakkeet ja jakso- sekä opiskelutodistukset. 

On tärkeää, että opiskelijan yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköposti) ovat ajan tasalla. Jokaisen opiskelijan tulee itse ilmoittaa muuttuneista tiedoista koulusihteerille.

10. Tapaturmat 

Toimintaohjeet tapaturman sattuessa:

Milloin vakuutus on voimassa?

Vakuutus on voimassa esi- ja peruskoulun, lukion, ammattikoulun, kansalaisopiston tai muun vastaavan kunnan oppilaitoksen opetus- tai työsuunnitelman mukaisessa toiminnassa mukaan lukien käytännön harjoittelutyö, leirikoulut ja luokkaretket, aamu- ja iltapäivähoito, päivähoito, nuorisotoiminta ja  kerhotoiminta.  Vakuutus on voimassa myös näihin toimintoihin liittyvien välittömien matkojen aikana.

Mikä on tapaturma?

Tapaturma on äkillinen, ulkoisen ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta (myös hukkuminen, lämpöhalvaus, auringonpistos, paleltuminen ja erehdyksessä nautitun aineen aiheuttama myrkytys).

Miten toimitaan tapaturman sattuessa?

Koulupäivän/hoitopäivän aikana sattuneen tapaturman ensiavun suorittaa koulun/hoitopaikan henkilökunta tai tilanteen mukaan loukkaantunut toimitetaan jatkohoitoon Naantalin terveyskeskukseen.

Huoltajalle ilmoitetaan tapaturmasta ja siitä tehdään koulussa/hoitopaikassa vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön (IF Vakuutus). Koulutapaturmissa vakuutusnumero toimitetaan huoltajalle sähköpostitse.

Matkalla kouluun/hoitopaikkaan sattunut tapaturma tulee myös ilmoittaa kouluun/hoitopaikkaan ja siitä tehdään myös ilmoitus vakuutusyhtiölle. Jos tapaturmassa on ollut osallisena auto tai muu moottoriajoneuvo (esim. mopo tai mopoauto), haetaan korvausta liikennevakuutuksesta.

Korvausten hakeminen vakuutusyhtiöstä

TYKS laskuttaa koulutapaturmiin liittyvät kulut suoraan Naantalin kaupungin Sivistyspalveluilta. Jos huoltaja on vienyt lapsen/oppilaan yksityiselle lääkäriasemalle, hän voi hakea korvauksia takaisin vakuutusyhtiöstä sähköisesti osoitteessa if.fi/henkilovahinko. Lisätietoja tapaturmiin liittyvistä asioista sekä korvattavista kuluista saa vakuutusyhtiö IF:stä, Naantalin kaupungin sivistyspalveluista p. 044 733 4643 tai yläkouluissa suoraan oppilaitoksen kansliasta Maijamäki ja Velkua p. 044 733 4649 ja Suopelto p. 044 417 1257.