Vanuit de GMR

Vanuit de GMR hebben jullie enige tijd geleden een enquête in kunnen vullen over de pauzetijden. Hieraan hebben 201 leerkrachten van Fluenta scholen deelgenomen, dank hiervoor.

Dit onderwerp had ik, samen met een ouder, op me genomen om te onderzoeken. Deze ouder heeft wegens privé omstandigheden de GMR verlaten. Hierdoor heeft het onderzoek wat vertraging opgelopen maar samen met een ander GMR lid hebben we de draad weer opgepakt. Binnenkort versturen wij onze uitkomsten en eventuele adviezen naar jullie scholen toe. Kortom ...we zijn er op de achtergrond nog steeds druk mee!

Groet Paula de Vlaming

Basisschool De Rank

Integriteitscode

Integriteitscode, wat is dat en waarom is dat nodig? Heeft zich iets voorgedaan waardoor we deze code nodig hebben? Nee, er heeft zich gelukkig niet iets voorgedaan waardoor deze code is opgesteld. In de code ‘goed bestuur’ staat dat iedere schoolbestuur een integriteitscode moet opstellen en deze moet bespreken met de GMR en RvT. De code moet op de website te vinden zijn en alle medewerkers van Fluenta moeten geïnformeerd worden dat de code er is. Je kunt de code dan ook vinden op onze website: https://www.fluenta.nl/files/8550/Integriteitscode%20def.pdf

De code bestond niet, vandaar dat deze is opgesteld.

In een integriteitscode staan normen en regels wat medewerkers wel en niet mogen en het geeft duidelijkheid over hoe er met bepaalde situaties wordt omgegaan. Als bestuurder mag ik bijvoorbeeld geen betaalde opdrachten voor Fluenta geven aan mijn gezinsleden. Niemand die werkt bij Fluenta mag grote cadeaus aannemen, zodat er niet de schijn ontstaat dat de gever hierdoor iets voor elkaar krijgt. Uiteraard mag je best een bos bloemen aannemen, maar het mag niet te gek zijn. En wat ‘te gek is’, wat precies wel en niet mag staat in deze code.