Nieuwsbrief 22 - 2018-2019

Kerst 2018

De afgelopen dagen is het nog donker als ik ’s morgens op de fiets of in de auto stap. Hetzelfde geldt als ik aan het einde van de middag weer thuiskom. De donkere dagen voor kerst zijn merkbaar en voelbaar en dat zie je om je heen. Soms is het ook donker in je eigen leven omdat er verdriet of rouw is. Afgelopen weken werden er op diverse plekken nagedachtenisdiensten gehouden. Het licht straalt dan in de duisternis voor degenen die niet meer onder ons zijn. We denken hierbij in het bijzonder aan iedereen die het afgelopen jaar met verdriet en rouw te maken heeft gehad. We hebben hierbij ook Arda Fokkert in gedachten, onze collega van Wereldwijs die in de zomer door een tragisch ongeval om het leven is gekomen en denken aan haar man en kinderen in deze tijd.

Om het donker te verdrijven verschijnen de kerstbomen in de huiskamers en de gevels van de huizen worden verlicht. Binnenkort zal de grote kerstboom van IJsselstein weer stralen.

In deze tijd van het jaar hebben we behoefte aan licht en warmte. We zoeken elkaar op: thuis, in de kerk of tijdens de kerstmarkt.

Daarnaast vieren we op school met elkaar advent en kerst. We verwachten de komst van de zoon van God als licht in deze donkere wereld. De hoop op een nieuwe start, een nieuw begin en een hoopvol perspectief.

Graag wil ik iedereen goede feestdagen en een gezond 2019 toe wensen.

Matthijs Wesseloo, voorzitter College van BestuurFluenta Kerstmarkt

3D Printer De Voorhof

Studiereis Graz

Film native speaker Jon

Studiereis Wales

Week van de mobiliteit

Milou den Houdijker is genomineerd voor leraar van het jaar