Ieder kind kansrijk in de wereld

Wij zijn Filios Scholengroep

We zijn een krachtige organisatie van 20 basisscholen met 4700 leerlingen en 470 medewerkers. Onze scholen verzorgen katholiek en algemeen bijzonder basisonderwijs in de gemeenten Bernheze (Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch), Oss (Geffen, Lith, Lithoijen, Maren-Kessel, Oijen en Oss) en Den Bosch (Nuland en Vinkel). Filios Scholengroep is ontstaan vanaf 1 januari 2022 na een fusie tussen Filios Scholengroep en SKPO Novum.

Hier gaan we samen voor

De scholen van Filios Scholengroep staan midden in de maatschappij en verbinden leerlingen, ouders, medewerkers en samenwerkingspartners. We zorgen voor een brede ontwikkeling van kinderen. Leerlingen leren kennis en sociale en maatschappelijke vaardigheden die ze nodig hebben om actief te kunnen deelnemen aan de snel veranderende maatschappij. We verzorgen goed onderwijs in de regio: krachtig en professioneel!


We zijn trots op onze organisatie. Trots op onze naam Filios Scholengroep én op ons eigentijdse logo.

Onze naam is betekenisvol. Filios is Latijn voor ‘kinderen’. Scholengroep vertelt wat we zijn.

De kleur donkerblauw staat symbool voor de manier waarop we dat doen: krachtig en professioneel. Met het uitroepteken vertellen we dat we voor kwalitatief goed onderwijs staan. Tegelijkertijd is het uitroepteken een speels element dat verwijst naar onze doelgroep: kinderen. Het oranje staat voor wat we koesteren. We vinden een goede relatie met collega’s, kinderen, ouders en samenwerkingspartners belangrijk. En we zijn een aantrekkelijke werkgever die échte aandacht heeft voor medewerkers.

Sámen vinden we belangrijk. Net als geborgenheid. Dat laten we zien met de haken. Ze vormen een open kader rond onze naam. Zo laten we zien dat we midden in de maatschappij staan. Om de haken op te laten vallen, kregen ze de in het oog springende kleur rood. Met de punt in warm oranje als speels accent.

Jaarbeeld 2023

Vanaf 2023 vormt onze koers 'Ieder kind kansrijk in de wereld' het kader van de gezamenlijke onderwijsontwikkelingen binnen onze stichting. Deze koers geeft richting aan onze scholen en het bestuurskantoor, waarbij we ons concentreren op de kern van het realiseren van gewoon heel goed onderwijs. Onze inspanningen zijn gericht op het versterken van de onderwijskwaliteit om elk kind de kansen te bieden die het verdient.

Tegelijkertijd staan we voor aanzienlijke uitdagingen, zoals het groeiende personeelstekort in het onderwijs dat voorlopig nog niet zal afnemen. Wij zijn ons hiervan bewust en nemen een actieve houding aan in het boeien en binden van onze medewerkers. We begrijpen dat goed onderwijs geen toeval is. Daarom streven we ernaar om onze medewerkers optimaal te ondersteunen in hun professionalisering en ontwikkeling. Zo kunnen zij zich volledig richten op hun kernopdracht: kinderen voorbereiden op hun toekomst door middel van kwalitatief hoogwaardig onderwijs.

Het jaarbeeld is een visuele en beknopte samenvatting van de belangrijkste ontwikkelingen, hoogtepunten en prestaties van het afgelopen jaar. Bekijk hier het jaarbeeld 2023.