Samen verder om ons onderwijsaanbod te versterken


Wij zijn Filios Scholengroep

Sinds dit jaar is de fusie tussen Filios Scholengroep en SKPO Novum een feit. We zijn een krachtige organisatie van 20 basisscholen met 4700 leerlingen en 460 medewerkers. Onze scholen verzorgen katholiek en algemeen bijzonder basisonderwijs in de gemeenten Bernheze (Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch), Oss (Geffen, Lith, Lithoijen, Maren-Kessel, Oijen en Oss) en Den Bosch (Nuland en Vinkel).

Hier gaan we samen voor

De scholen van Filios Scholengroep staan midden in de maatschappij en verbinden leerlingen, ouders, medewerkers en samenwerkingspartners. We zorgen voor een brede ontwikkeling van kinderen. Leerlingen leren kennis en sociale en maatschappelijke vaardigheden die ze nodig hebben om actief te kunnen deelnemen aan de snel veranderende maatschappij. We verzorgen goed onderwijs in de regio: krachtig en professioneel!


We zijn trots op onze nieuwe organisatie. Trots op onze naam Filios Scholengroep én op ons eigentijdse logo.

Onze naam is betekenisvol. Filios is Latijn voor ‘kinderen’. Scholengroep vertelt wat we zijn.

De kleur donkerblauw staat symbool voor de manier waarop we dat doen: krachtig en professioneel. Met het uitroepteken vertellen we dat we voor kwalitatief goed onderwijs staan. Tegelijkertijd is het uitroepteken een speels element dat verwijst naar onze doelgroep: kinderen. Het oranje staat voor wat we koesteren. We vinden een goede relatie met collega’s, kinderen, ouders en samenwerkingspartners belangrijk. En we zijn een aantrekkelijke werkgever die échte aandacht heeft voor medewerkers.

Sámen vinden we belangrijk. Net als geborgenheid. Dat laten we zien met de haken. Ze vormen een open kader rond onze naam. Zo laten we zien dat we midden in de maatschappij staan. Om de haken op te laten vallen, kregen ze de in het oog springende kleur rood. Met de punt in warm oranje als speels accent.

Jaarbeeld 2021

Het jaar 2021 stond voor zowel SKPO Novum als Filios Scholengroep in het teken van de fusie van beide organisaties naar het nieuwe Filios Scholengroep per 1 januari 2022. De fusie volgt op de intensieve samenwerking die de laatste jaren groeide. Begin 2021 startten de besturen een onderzoek naar de meerwaarde van een fusie.

In het jaar 2021 hebben beide organisaties afzonderlijk nog een aantal ontwikkelingen doorgemaakt waarvan we jullie graag op de hoogte brengen. Bij deze het jaarbeeld van 2021 waarbij we gekozen hebben voor een weergave van beide organisaties. Nog 1x, want vanaf 2022 doen we het samen, met elkaar: 20 basisscholen met 4700 leerlingen en 460 medewerkers.