ZORG


Interne begeleiding

De Intern Begeleider ondersteunt de leerkrachten. De IB'er denkt mee bij leer-en gedragsproblemen in de klas. Als het nodig is verricht de IB'er kleine onderzoeken op leergebied. De IB'er kan een leerling observeren in de klas om zicht te krijgen op de problemen en om de leerkracht adviezen te geven. Als de problematiek te groot is om zelf op te lossen verwijst de IB'er ouders naar de juiste plek of vraagt hulp van externen. Ouders nemen bij vragen in eerste instantie altijd contact op met de groepsleerkracht. Op basisschool Sint Jozef is Hilal Maassen intern begeleider. Zij is op maandag, dinsdag en donderdag (om de week) aanwezig. 

Ondersteuningsteam

Vijf keer per schooljaar vindt er overleg plaats over de kinderen die meer zorg behoeven. Bij dit overleg is de interne begeleider, de orthopedagoge van Filios Scholengroep en de schoolmaatschappelijk werkster betrokken. Ook kan de jeugdarts of verpleegkundige van de GGD hierbij aansluiten. 

De leerkrachten kunnen kinderen voor dit overleg aanmelden. Ouders worden geraadpleegd en geïnformeerd door de leerkracht. U kunt ook als ouder aangeven dat u graag gebruik wilt maken van dit overleg.

Sociaal verpleegkundige 

Eet mijn kind wel gezond of genoeg?

Waarom wil mijn kind niet slapen?

Groeit mijn kind wel goed?

Mijn kind wordt gepest! Wat kan ik hier aan doen?


Herkent u deze vragen? Of heeft u twijfels over de gezondheid van uw kind? Wilt u tips of adviezen over de opvoeding van uw kind? Dan bent u bij de sociaal verpleegkundige aan het goede adres! Henny Broeksteeg is de sociaal verpleegkundige van de GGD Hart voor Brabant voor onze school. Zij ondersteunt onze school als het gaat om de gezondheid van de leerlingen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen, zodat een afspraak gemaakt kan worden.

tel:   0900-4636443 (lokaal tarief)

e-mail:h.broeksteeg@ggdhvb.nl

meer informatie vindt u op:       www.ggdhvb.n

Passend onderwijs (SWV PO 30 06)

Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig: een korte of langere periode, met weinig of veel hulp. Passend onderwijs is de naam voor de manier waarop deze extra ondersteuning georganiseerd is. Om passend onderwijs te kunnen bieden werkt onze school, samen met andere scholen en besturen, samen in Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 (SWV PO 30 06). Onderling maken we afspraken over hoe we ervoor zorgen dat alle leerlingen onderwijs krijgen dat bij hen past. Bijvoorbeeld als er sprake is van dyslexie, bij gedragsproblemen, bij meer- en hoogbegaafdheid of bij taalachterstanden. In passend onderwijs heeft iedereen een rol: het schoolbestuur, leerkrachten en andere professionals, ouders, jeugdhulp, partners, gemeenten en het samenwerkingsverband.

Hoe passend onderwijs werkt en wie wat doet, leest u op de website van SWV PO 30 06. Hier vindt u ook een infographic en animatiefilm die meer uitleg geven. 

De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het samenwerkingsverband. Hierin zijn ouders en docenten vertegenwoordigd. In het Ondersteuningsplan van SWV PO 30 06 staan afspraken over hoe we samenwerken, waar we in de periode 2019-2023 aan werken, hoe we middelen inzetten en hoe we kwaliteit bewaken. 

Meer weten of op de hoogte blijven over passend onderwijs? Dat kan via www.swvpo3006.nl  


Schoolondersteuningsprofiel

Iedere school in Nederland heeft een schoolondersteuningsprofiel ingevuld. Daarmee geeft de school aan wat ouders mogen verwachten van een school. Vanuit onze regio is dit begeleid door het Samenwerkingsverband 30-06. De school vult haar eigen profiel in en geeft aan waar haar kracht ligt en waar ontwikkeling nodig is.