Mestres

En aquest apartat es recullen tot allò que necessites saber si ets mestre/a de l'escola Sant Jordi en relació a l'ús de les eines digitals.  


Correus de l’escola i Google fotos

Cada classe té un correu de gmail del nostre domini propi @escsantjordi.cat, és el correu de promoció, per tant l’acompanyarà al grup-classe durant tota l’escolaritat, de P3 a 6è. Aquest serveix per comunicar-se amb les famílies. Des d’aquest s’envien circulars de cicle o classe, així com altres informacions o comunicacions a les famílies. Els correus són els següents:

I3

                         promocio20@escsantjordi.cat

 

   I4

promocio19@escsantjordi.cat

I5

promocio18@escsantjordi.cat

1r

promocio17@escsantjordi.cat

2n

promocio16@escsantjordi.cat

3r

promocio15@escsantjordi.cat

4t

promocio14@escsantjordi.cat

promocio13@escsantjordi.cat

6è

promocio12@escsantjordi.cat

Si alguna família us comunica un canvi de correu electrònic, és important canviar o afegir aquest correu als contactes del correu de classe. També és molt important passar la nova informació a la directora, ja que caldrà afegir aquest correu per a que li arribin les informacions enviades pel correu electrònic general de l’escola.

Quan cal penjar fotos dels alumnes, cal fer-ho a Google Fotos amb el mateix correu electrònic de la classe i la seva contrasenya. S’han de crear diferents àlbums per tal de que les fotos hi estiguin ordenades. Gairebé tots els alumnes de l’escola tenen els drets d’imatges signats per les famílies, si algun alumne de la classe no el té hem de tenir en compte que no li podem fer fotos/vídeos i penjar-los.



WEB de l’escola

La nostra escola té una web amb la informació important de l’escola, les notícies i els enllaços als blocs de les classes i les especialitats.

www.escsantjordi.cat

 Blocs XTEC

Els blocs tenen la finalitat d’informar a les famílies de les diferents activitats que s’estan realitzant a l’escola. Per tant, caldrà tenir-los en constant actualització, com a mínim penjant informació nova un cop al mes. En els blocs es pengen les fotos de les sortides, d’activitats... S’expliquen els projectes que s’estan portant a terme a les aules, es pengen vídeos de Youtube, enllaços a pàgines webs interessants...

També es pengen vídeos d’activitats o presentacions orals realitzades pels alumnes. A més a més, el bloc és un recurs ideal per tal de penjar enllaços d’altres webs amb activitats que els alumnes poden fer a casa per repassar algun contingut concret, tot i que això també es pot fer en el Classroom.

Si volem que una activitat o notícia del nostre Bloc del grup classe o de la especialitat aparegui com a notícia a la web de l’escola, caldrà enviar l’enllaç i una petita frase descriptiva a la Mari per a que l'inclogui.

El Bloc classe es fa a inici de cicle, és a dir a 1r, 3r i 5è. El tutor d’aquest grup és l’encarregat de crear-ne un de nou amb el seu usuari Xtec i caldrà que convidi com a administradors als altres mestres que passin per la seva classe, per tal de que tinguin accés al bloc. Cal tenir en compte, que cal fer una pestanyeta amb els Projectes que es van fent. Els especialistes també pengen notícies o activitats que hagin fet amb el grup.

Infantil té un bloc conjunt. Les notícies conjuntes es pengen en la portada com articles. Després, cada classe té la seva pestanyeta, que es diuen pàgines i cal anar modificant-les, afegint la informació nova que es vulgui posar.

Podeu trobar més informació sobre els BLOCS en aquesta carpeta, però dubteu en demanar més ajuda sempre que calgui.


Twitter

També tenim un Twitter de l’escola: https://twitter.com/santjordi_svh

Els nous tweets també apareixen a la web de la nostra escola. Quan volem penjar alguna notícia al Twitter caldrà enviar 4 fotos com a màxim en les que no es veuen les cares dels alumnes i la frase de la notícia al mestre/a encarregat per tal que ell ho pugui penjar. Si fem un article al Bloc de la classe, es pot dir a l’Albert perquè l’enllaci al Twitter.

Tellfy

És una app de mòbil, tot i que també es pot utilitzar via web. Aquesta app en principi la tenen descarregada totes les famílies dels alumnes i també els mestres. Serveix per comunicar-se amb a les famílies. Aquestes no poden contestar a les informacions donades, només ho pot fer les mares/pares delegats. És molt útil a l’hora de recordar sortides a les famílies, demanar un material específic per exemple per un taller, enviar una foto, afegit link del bloc de classe quan s’ha publicat un nou article...

Direcció també envia informacions a les famílies amb aquesta app. Els especialistes estan afegits als grups on hi donen classe i també poden escriure les comunicacions necessàries.

Drive

A la nostra escola treballem amb el Drive de Google. Totes els documents es pengen a la carpeta de l’escola que us donarem accés a principi de curs. És molt convenient que el descarregueu al vostre ordinador/portàtil personal a casa, ja que d’aquesta manera sempre que vulgueu consultar algun document, el tindreu a l’abast. També és important que a l’inici de curs estigui també descarregat al vostre ordinador de classe i afegiu el vostre correu electrònic i la vostra contrasenya del correu XTEC, per tal que també hi tingueu accés des de l’escola.

Hem d’estar pendents quan modifiquem un document al Drive per la web i no per el Drive local, ja que antigament ens passava que quan algú ho modificava de forma online, es dupliquen els documents.

Incidències

Teniu compartida una carpeta al DRIVE d’Incidències TAC, per tal que apunteu si hi ha alguna en qualsevol ordinador, PDI, Ipad, portàtil… A cada classe hi ha un codi QR enllaçat a aquest document per poder fer la incidència de forma més ràpida i senzilla.

Si l’ordinador és de la Smart Classroom, de la Biblioteca o alguna aula comuna, és important que apunteu el número de l’ordinador. Cal especificar l’aula i el problema que hi té. Els nois de pràctiques o el coordinador/a passarà a mirar-ho quan pugui. Si és una urgència i estan els nois de pràctiques se’ls hi pot demanar que us ajudin.

Portàtils

A l'escola tenim un carro de portàtils per a ús de totes les classes amb reserva prèvia, portàtils d'aula i portàtils personals pels cursos de 5è i 6è.

Si sou de Cicle Inicial i Mitjà i voleu disposar dels portàtils, a la carpeta de l’escola del Drive hi ha una carpeta per reservar-los. També es pot reservar l'Smart Classroom i el panell interactiu. Quan es vulguin utilitzar només cal escriure el curs en el dia i l’hora que es vulgui. En el cas dels portàtils, és important apuntar el número que es volen agafar.

Les claus dels Portàtils estan a l'armari general de claus. 

Pel que fa al funcionament dels portàtils, és molt important que es carreguin en el carro de portàtils on s'emmagatzemen per tal que el següents alumnes que els utilitzin en puguin fer-ne ús. Cal que quan s’acabin d’utilitzar es tornin al carro i es deixin endollats cadascun al seu carregador.

Els alumnes de 5è i 6è tenen els seus portàtils del Departament i a cada classe el seu carro. Cada alumne té una clau d'accés individual. Per poder portar el portàtil a casa cal que les famílies signin el document d’autorització.

Els mestres també tenen un portàtil del Departament que per poder entrar cal entrar amb l’usuari xtec i la contrasenya del ATRI.

iPads

Cada cicle té assignats 12 Ipads, normalment distribuïts 6 per cada classe. És important carregar-los quan estiguin a menys del 40%, per tal de que la propera vegada que s’utilitzin estiguin carregats. En els cursos més grans, hi ha encarregats digitals amb la responsabilitat de carregar-los i guardar-los correctament.

Si es vol baixar alguna aplicació nova pels iPads, ho podeu apuntar en el Drive i el coordinador/a la baixarà.

És important anar esborrant els vídeos i les fotos que ja no es necessiten dels Ipads. Sobretot cal que a final de curs quedin ‘nets’ de multimèdia.

Teniu més informació sobre la plataforma dels iPads en el següent document.

Formació TAC i recursos didàctics

Sempre que es vegi la necessitat d’una mini formació interna d’alguna àmbit específic, demaneu ajuda al coordinador/a per tal de quedar un dia i explicar-ho. Si es veu la necessitat de cicle o claustre, es buscarà un dia per tal de poder fer-ho.

Podeu trobar el Banc de recursos digitals aquí

Programació  Competència Digital

Tenim una programació Competència digital amb els mínims per cicles en relació amb el currículum i l’àmbit digital.

Robòtica

A l'escola tenim diferents dispositius per treballar la robòtica i la programació. Realitzem robòtica un cop per setmana en desdoblament de grups. S'ha fet una assignació dels recursos de robòtica als diferents cicles i nivells que es detallen a continuació.


INFANTIL


BEE BOTS. Més informació en la carpeta al Drive ABELLES.

CICLE INICIAL

BLUE BOTS. Més informació en la carpeta al Drive ABELLES.

Iniciació a la App als Ipads de Run Marco.

Repàs de Blue Bots i de Run Marco.

Scratch Junior en la App en els iPads. Targetes al Drive, també estan impreses en 6 relligats.


CICLE MITJÀ

Repàs de Scratch Junior als Ipads.

Scratch a l’ordinador o als Ipads. Targetes en el Drive, també estan impreses en 6 relligats. Cal fer els usuaris de tots els alumnes de la classe a principi de curs. Utilitzar l’usuari del correu de l’alumne de l’escola (sense @escsantjordi.cat) i posar a cada alumne la mateixa contrasenya que el correu de l’escola. Si l’usuari ja existeix, afegir un 1 al final de l’usuari i deixar-lo per escrit en el Drive.

Repàs de Scratch.

LegoWe-Do. Tenim 5 packs i les Apps descarregades als iPads de Cicle Mitjà i Cicle Superior.


CICLE SUPERIOR


Repàs de LegoWe-Do.

Iniciació a Mindstorm. Hi ha dos packs i dues expansions. La App està en els Ipads de Cicle Superior.

Mindstorm.

1 Pack Màquines simples i motoritzades.

1 Pack d’Energia Renovables. Es necessita el pack anterior.

1 set ‘Desafío Espacial’. Es necessita el Mindstorm. Es pot utilitzar a 5è si es treballa l’espai.


Les aplicacions de les Blue Bots, Bee Bots, Mindstorm i Lego We-Do estan instal·lades als iPads. Per per qualsevol altra App que es necessiti, apuntar en el document del Drive.


També tenim els PRO-BOTS per a utilitzar-los sempre que es vulgui. És recomanable utilitzar-los en grups interactius de mates, ja que tenim grups petits i podem explicar millor com funcionen. Ideal per representar figures geomètriques posant un retolador.


Podeu trobar més informació i les targetes del Scratch en les següent carpeta de ROBÒTICA. 

Properament rebrem una nova dotació de robòtica al nostre centre i ampliarem l'oferta en aquest àmbit. 

G-Suite

Cada alumne de l’escola té un correu amb el nostre domini @escsantjordi.cat. Aquest correu l’acompanyarà en tota la seva escolaritat i s'eliminarà un cop acabi la seva escolaritat al nostre centre. 

Cada mestre també té un correu de l’escola assignat a cada grup-classe. A principi de curs el coordinador/a us enviarà el vostre correu i la llista dels correus i de les contrasenyes dels alumnes de la vostra classe.

Els alumnes només poden enviar i rebre correus als usuaris del nostre domini. En canvi, poden entrar a diferents webs i Apps educatives amb l’opció d’entrar amb Google, amb el seu correu i la seva contrasenya, com per exemple Canva, Genially, Kahoot o Prezi.

Per qualsevol altra web, parleu amb el coordinador/a i afegirà una excepció perquè els alumnes puguin rebre correus d’aquest domini.

Classroom

El Classroom, és una plataforma online per poder enviar tasques i penjar materials per els nostres alumnes.

És important anar penjant tasques senzilles que els alumnes puguin realitzar a casa i fer el control de corregir-les i enviar feedback per tal de que els alumnes vagin agafant agilitat amb aquesta aplicació. 

S'ha de tenir en compte no sobrecarregar als alumnes amb tasques des de diferents àrees i penjar-les en franges horàries racionals i amb prou antelació com per poder-les realitzar correctament. Sempre s'apuntarà a l'agenda. 

En la següent carpeta trobeu més informació sobre el Classroom, tot i així per qualsevol dubte acudiu sempre al coordinador/a.

Avaluacions

Els informes d'avaluació arriben als i les alumes al seu correu de promoció mitjançant un correu electrònic amb un enllaç a un document Drive.

A primària, l'informe del primer trimestre és un informe descriptiu extens elaborat per la mestra tutora i especialistes. Aquest informe estarà en format Google Docs i serà un únic document on estaran els 25 alumnes un darrere l'altre. Aquest document estarà compartit amb els i les mestres especialistes que intervenen al grup-classe per tal que puguin afegir les seves observacions. 

Un cop estiguin fets tots els comentaris, la tutora haurà de crear una carpeta al Drive de promoció amb el títol 1r trimestre i fer una carpeta per a cada alumne on hi afegirà el document específic de cada alumne signat digitalment i en format PDF.

En la data convinguda a cada alumne li arribarà al seu correu @escsantjordi.cat la seva autoavaluació i un retorn per tal que les famílies puguin afegir comentaris a aquest informe.

L'informe del tercer trimestre és un informe descriptiu breu on s'informa dels avenços generals de l'infant i de les propostes de millora. 

L'informe del segon trimestre és una autoavaluació feta pel propi alumne i presenta una dinàmica diferenciada i que demana un control del correu electrònic i l'eina Drive important, per tant passem a comentar el procés que porta a la seva elaboració. 

Primer a la carpeta del Drive de l'escola, a la carpeta "autoavaluacions", s'haurà de penjar un document model on els mestres tutors i especialistes aniran afegint els ítems de què formarà part l'autoavaluació. S'ha de tenir en compte els alumnes amb PSI. 

Un cop aquest document estigui creat, s'haurà de pujar a la carpeta de promoció. Prèviament, s'haurà d'haver creat una carpeta pel 2n trimestre (ja s'havia creat una pel 1r trimestre) i copiar el document model 25 cops (un per alumne). 

En desdoblament, s'obrirà sessió de promoció als iPads i es buscarà el document de cada alumne. D'aquesta manera els alumnes aniran fent la seva autoavaluació amb la presència de la mestra. Per aquella sessió s'haurà de demanar els iPads a l'altra classe del cicle. 

Un cop els alumnes hagin fet el seu autoinforme (és un procés lent que demana diverses sessions) el mestre haurà de revisar-lo i fer un retorn del mateix tot comentant els aspectes amb els quals està d'acord i amb els que no. 

Quan el procés estigui enllestit, només caldrà signar digitalment l'informe i convertir-lo a PDF i programar per la data convinguda els correus que arribaran a cada alumne amb la seva autoavaluació i un retorn de les famílies.


Fotocopiadora

Cada curs o especialitat té un codi per fer còpies que us facilitaran a l’inici de curs. La fotocopiadora es troba a consergeria. Es poden enviar còpies des de qualsevol ordinador o portàtil de l’escola o bé fer una còpia i deixar-la en la safata de consergeria corresponent indicant quantes còpies es necessiten i la Patricia les farà tan aviat com pugui.