Pla de comunicació

Comunicacions internes

1.1. Comunicació amb els/les mestres 

La informació que es transmet entre mestres, Equip directiu i personal PAS es pot fer seguint  els següents canals: 

   1.1.1. Tellfy: Es tracta d’un canal que tot el claustre fa servir per  comunicar normes, ordres, recordatoris... És formal i té el rang de comunicació oficial.

    1.1.2 Gmail: Comunicació a través del correu electrònic amb el que s’envien convocatòries de claustre, cicle, calendaris mensuals, actes de claustre i cicle, informacions d’interès tant per les mestres com per les aules o especialitats que ocupen. Es formal i té rang de comunicació oficial. S’intentarà no enviar cap correu electrònic a hores de descans (nits o caps de setmana)

     1.1.3. Full mensual. Cada mes la cap d’estudis fa arribar mitjançant correu electrònic la programació de reunions, cicles, claustres, activitats, sortides etc. 

1.2. Comunicació adreçada a les famílies 

        1.2.1 Plafons d’anuncis 

Al plafó situat a la porta d’entrada al centre es penjaran totes aquelles notificacions d’interès  general per les famílies (programes d’activitats, campanyes del Departament,  informacions de l’AMPA…) A Educació infantil hi ha tres plafons que s’utilitzen per comunicar informacions puntuals de l’aula i per coordinar els grups interactius on hi participen les famílies.


        1.2.2 Reunions d’inici de curs 

S’hi ’informa dels objectius i continguts generals, metodologies i projectes en el que participa  l’alumnat del curs. S’informa del calendari. També hi ha la possibilitat de realitzar reunions hibrides (presencials/telemàtiques) 

Les famílies de I3 són convocades la primera setmana del mes de juliol a una reunió  informativa on es tractaran els temes necessaris per la incorporació dels infants a l’escola. També es fan reunions individuals amb cada família al juliol. Les famílies disposen de l’usuari i la contrasenya per tal d’accedir-hi. S’informa d’aquestes dades a I3 a la reunió d’inici de curs i es lliura el correu i la contrasenya amb la llibreta viatgera. 

La primera reunió col·lectiva de curs es realitza preferiblement durant la segona quinzena de setembre i la primera  quinzena d’octubre. Els cursos que van de colònies fan una reunió informativa on s’aborden només punts relatius a les colònies.  


         1.2.3 Reunions de mares delegades amb la direcció.

Es realitzen reunions periòdiques amb mares/pares delegats/des de cada classe per tal de traslladar informacions de l’escola a la resta de les famílies de la classe. 


         1.2.4. Consell escolar

Òrgan decisori de l’escola on es tracten temes de gran importància pel funcionament de l’escola. Les famílies tenen un paper primordial. 


         1.2.5. Reunions de tutoria 

Les reunions amb la tutora es fan durant les hores d’exclusiva dels dilluns. Cada tutora decideix l’ordre de les reunions, tot i que les famílies poden demanar reunions. Com a mínim, es fa una reunió durant el curs, però al segon trimestre s’estableix un període de dues setmanes per a poder agendar i fer  totes les reunions pendents.  Aquestes entrevistes queden registrades a la promoció hi ha una carpeta de la promoció amb subcarpetes de cada alumne. Dins de cada subcarpeta, hi ha un document on s’hi registren totes les reunions que s’han fet durant l’etapa escolar de l’infant. També hi ha la possibilitat de realitzar reunions hibrides (presencials/telemàtiques) 


        1.2.6. Reunions amb la direcció.

Quan la direcció del centre consideri necessari es citarà a les famílies telefònicament o per correu electrònic. Les reunions per parlar amb la direcció s’hauran de demanar prèviament explicant el motiu de consulta. S’haurà d’esperar confirmació de l’equip directiu.


         1.2.7. Informació general de curs.

A l'inici de cada curs escolar, la direcció adreça via correu electrònic i/o Tellfy, una circular a les famílies on s’hi detallen totes les informacions relatives al funcionament del curs. 


         1.2.8. Agenda 

Les notificacions de les famílies adreçades a la tutora es fan des de l’apartat de comunicacions de l’agenda, així com els retards i absències. Les mestres utilitzaran l’apartat “seguiment” per informar del progrés acadèmic i actitudinal del seu fill/a.  Tota comunicació s’ha de signar per la persona que la redacta i, com a acús de rebut, per la persona que la rep.


   1.2.9. Llibreta viatgera (infantil): s’utilitza per comunicar qüestions puntuals entre família i mestres. Tota comunicació s’ha de signar per la persona que la redacta i, com a acús de rebut, per la persona que la rep.


       1.2.10. Tellfy Circulars: La direcció de l’escola i els tutors s’adreçaran als pares principalment fent servir la plataforma Tellfy, des d’on poden enviar notificacions a tot el grup (circulars) o bé individuals. També poden enviar arxius adjunts. Amb tot, es tracta d’un canal unidireccional; les famílies no poden iniciar una  comunicació.


       1.2.11. Autoritzacions: Les autoritzacions que s’han de lliurar a totes les famílies es faran preferiblement en format digital (PDF) 

        1.2.12. Informes  

Educació Infantil: Es lliuren dos informes durant el curs. Un el mes de  febrer i l’altre a finals de curs. Es lliura a través de Google Drive, amb el que les tutores comparteixen els informes des de cada Promoció amb el correu electrònic de cada infant. Les famílies han d’omplir el full de retorn de l’informe

Educació Primària: Un per trimestre. Es lliura a través de Google Drive amb el que les tutores comparteixen els informes des de cada Promoció amb el correu electrònic de cada infant. Les famílies disposen de l’usuari i la contrasenya per tal d’accedir-hi. Les famílies han d’omplir el full de retorn de l’informe

Al finalitzar l’etapa, les famílies reben un altre informe on s’especifica el grau d’assoliment de les competències bàsiques.  

        1.2.13. Telèfon:  

Mitjançant el telèfon, les famílies poden:

Mitjançant el telèfon, el personal de l’escola pot:


         1.2.14 Comunicacions amb correu electrònic.

Mitjançant el correu electrònic, les famílies poden:

Mitjançant el correu electrònic, el personal de l’escola pot:


1.3. Comunicació amb els òrgans de la comunitat educativa 

        1.3.1. Claustre.

El primer claustre de curs es realitza durant la primera setmana de setembre i el darrer durant  l’última setmana de curs. Durant el curs es fan claustres periòdics prèviament comunicats amb antelació al correu electrònic dels i les mestres. 


        1.3.2. Cicles i cicles pedagògics.

La convocatòria dels cicles i cicles pedagògics arriba per correu electrònic a través del full mensual. 


        1.3.2. Consell escolar 

Les convocatòries de reunió de Consell Escolar es faran arribar amb 48 hores d’antelació. Les informacions i la documentació necessària es lliurarà per correu electrònic.  

        1.3.3. AMPA 

Totes les comunicacions amb l’AMPA de l’escola es faran mitjançant la Presidència de l’AMPA, o amb els representants de les diferents comissions.  

S’utilitzarà el correu electrònic, la via telefònica o personalment.  

Al llarg del curs, l’equip directiu es reunirà amb els membres de l’AMPA per prendre les  decisions necessàries per un bon funcionament de les diferents comissions. S’estableix una  reunió trimestral amb la junta de l’AMPA. 

        1.3.4. Famílies delegades. 

Les dues representants de cada classe es reuneixen un cop al trimestre i les comunicacions es realitzen mitjançant l’eina Tellfy. L’acta de la reunió es fa arribar també a les famílies delegades per tal que la facin extensiva a la resta de famílies de la classe. 

        1.3.5. Ajuntament 

Les comunicacions amb l’Ajuntament es fan per diferents canals com son el correu-electrònic o telèfon per les qüestions informals i e-notum per les formals. 

        1.3.6. Servei educatiu (CRP i EAP)

Les comunicacions amb el servei educatiu es faran mitjançant el telèfon o correu electrònic. 

        1.3.7. Centres privats de suport 

Les comunicacions amb centres privats de suport es realitzaran per mitjà de conversa telefònica, correu electrònic, videoconferència o presencial. Les coordinacions amb aquests centres les realitza la mestra d’educació especial amb els tutors i tutores implicats i, si es requereix, amb l’equip directiu. 



Comunicacions externes

 El Pla de comunicació amb l’exterior ha de vetllar per:

- Donar a conèixer el projecte educatiu de l’escola Sant Jordi. 

- Donar visibilitat a l’escola tant a la població de Sant Vicenç dels Horts com a la seva rodalia.  

- Difondre els serveis que ofereix.

- Prioritzar criteris de  qualitat en la comunicació enlloc de criteris de quantitat. 

2.1. Pàgina WEB i bloc d’aula.  

La pàgina web de l’escola és un espai on les famílies i tothom que s’hi interessi pot obtenir informació del centre, així com els seus documents principals.  

Dins l’espai web, hi ha un espai reservat per a l’AMPA, on es troba tota la informació i la  documentació necessària per a les famílies pel menjador, horaris AMPA, ser soci, les extraescolars, calendari…

Cada tutoria de primària té un bloc i educació infantil en té un pels tres cursos. A través dels articles, els/les mestres de l’escola aniran publicant activitats de l’aula, activitats fora del centre i sortides. També s’hi publiquen els projectes que es desenvolupen al llarg del curs.

Web: https://agora.xtec.cat/ceip-santjordi-svhorts/ 


2.2.  Xarxes socials 

2.2.1  Instagram

Estem treballant per la implantació de la xarxa social Instagram. És l’eina de difusió de les activitats del centre, activitats extraordinàries, sortides, colònies, festivitats, treball d’aula, etc. L’Instagram serà públic i no restringit per tal que tothom pugui conèixer la nostra línia pedagògica. L'única norma a l’hora de publicar fotos i vídeos és que no es podran identificar les cares de l’alumnat, i fer-ho un cop ha acabat l’activitat.

2.2.2 Twitter

Actualment és la xarxa social de l’escola. Quan Instagram estigui operatiu servirà per a replicar tot el que es pengi allà




     Protecció de dades i imatges


La normativa en protecció de dades autoritza els centres educatius a tractar les seves dades únicament amb una finalitat orientativa i educadora. Per tant, es vetllarà per no difondre públicament, ni proporcionar a tercers cap dada que pugui identificar directa, o indirectament, a un alumne/a. 

Cal el consentiment escrit i signat de les famílies pels drets d’imatge.

Respecte el tractament d’imatges, el centre és responsable d’allò que es capti dins el recinte escolar. Per  aquest motiu, i com que és impossible evitar la captació d’imatges efectuades pels familiars dels alumnes durant els esdeveniments oberts, s’afegirà un paràgraf a les circulars de cada acte obert a les famílies (festes, activitats esportives, mostres…),  on es demani a les famílies un ús particular i responsable de les imatges captades. És a dir, no es podrà difondre cap imatge de cap alumne a les xarxes socials. 

De la mateixa manera, el centre no se’n fa responsable de la captació d’imatges en espais públics externs al  centre que durant determinats esdeveniments públics (excursions, concerts, curses, sortides  pel poble...) puguin fer els familiars dels alumnes o tercers aliens. 

L’escola Sant Jordi procurarà, en la mesura que sigui possible, que les imatges publicades en obert a webs i xarxes no permetin una fàcil identificació dels alumnes: preferiblement  d’esquena, parts del cos no identificables (mans, per exemple), imatges llunyanes, imatges de grup amb poca definició... 

L’escola Sant Jordi vetllarà també perquè el professorat, des de perfils propis, no difongui  imatges dels alumnes a les xarxes socials.